18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

Έξω από την Πάτρα ο πρέσβης των ΗΠΑ

Ο λαός να δώσει την απάντηση που χρειάζεται στο γεράκι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Έξω ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ από την Πάτρα

Καλεσμένος στο 7ο συνέδριο με θέμα «Περιφερειακή πολιτική ανάπτυξη με έμφαση στην ελληνική πραγματικότητα» είναι ο αμερικανός πρέσβης στην Πάτρα. Μετά από πρόσκληση της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο Πάιατ έρχεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αμερικανικού κεφαλαίου με στόχο μεγαλύτερη αφαίμαξη του πλούτου της χώρας και την επικυριαρχία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα. Δηλώνοντας πως «την τελευταία τριετία η προβολή των ενεργειακών ζητημάτων έχει βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας των διμερών σχέσεων ΗΠΑ- Ελλάδας» ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα «αλωνίζει» την Ελλάδα αποκαλύπτοντας τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να στοιχηθεί στις επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Τα οικονομικά, στρατιωτικά και γεωπολιτικά σχέδια των αμερικανών δε θα βρουν εμπόδια από την κυβερνητική αλλαγή της 7ης Ιουλίου. Η ΝΔ δεκαετίες τώρα έχει αποδείξει πόσο πιστό σκυλί των ΗΠΑ είναι και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει προσανατολισμό τώρα. Τη σειρά πρωτοβουλιών που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τώρα η ΝΔ να επιταχύνει αναβαθμίζοντας ότι έχει επιβληθεί από τους ιμπεριαλιστές την τελευταία τετραετία για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Τα ταξίδια του Δένδια , το ραντεβού του Μητσοτάκη με τον αμερικανό πρόεδρο και η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα στις αρχές του Οκτώβρη δείχνουν πως η αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης θα συνεχίσει να δένει τη χώρα και το λαό της με ακόμα πιο ισχυρά δεσμά στο άρμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Η επίσκεψη του αμερικανού πρέσβη στην Πάτρα με τη σειρά της έρχεται να συμβάλει στα σχέδια των αμερικανών για την περιοχή. Από τη μια έχει σαν στόχο το φιλέτο των υδρογονανθράκων και την εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής και από την άλλη έρχεται να στρώσει το έδαφος στη βάση του Αράξου για τα πυρηνικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Τόσο οι δηλώσεις του Χατζηδάκη για το χρόνο έναρξης των εργασιών σε Πατραϊκό και Πύργο όσο και επιτάχυνση της διαδικασίας της νέας «Αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ» αποκαλύπτουν την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις επιδιώξεις και τα επικίνδυνα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για την περιοχή.

Ο λαός της πόλη δεν θα πρέπει να αφήσει αναπάντητη μια πρόκληση σαν και αυτή. Οι φονιάδες των λαών δεν έρχονται σαν προστάτες αλλά σαν αρπακτικά και γι’ αυτό είναι ανεπιθύμητοι! Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ,εξυπηρετώντας τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα, πως οι μακελάρηδες του πλανήτη πρέπει να έχουν θέση και λόγο στη χώρα. Οι ιμπεριαλιστές και η ντόπια αστική τάξη προγραμματίζουν νέα έφοδο σε ότι έχει κατακτήσει με αγώνες ο λαός και η εργατική τάξη. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η παρατεταμένη και μαζική πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό διεκδικώντας όλα όσα έχουν χαθεί από τις πολιτικές των μνημονίων και της εκμετάλλευσης.

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΞΩ Η ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr