06 ΙΟΥΛΗ 2018

Χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του κρατούμενου Τούρκου αγωνιστή απεργού πείνας Τουργκούτ Καγιά. Πλήρης η ευθύνη της κυβέρνησης

Μετά από 36 μέρες αποχής από το φαγητό, επιδεινώνεται επικίνδυνα η κατάσταση της υγείας του Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά. Θυμίζουμε ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε στις 30 Μάη την έκδοση του αγωνιστή στην Τουρκία, όπου όλοι ξέρουμε τι τον περιμένει. Ο Καγιά κρατείται από τότε και απέχει από το φαγητό.

Η κυβέρνηση, που δεν προλαβαίνει να μαζεύει συγχαρητήρια από τους φονιάδες ιμπεριαλιστές, όχι μόνο δεν παίρνει την πολιτική απόφαση ματαίωσης της έκδοσης του Καγιά και απελευθέρωσής του, αλλά χρεώνεται και την συνεχιζόμενη κράτησή του και τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού παρά τις συνεχιζόμενες συστάσεις γιατρών να μεταφερθεί σε κανονικό Κρατικό Νοσοκομείο.

Μόνο οργή μπορούν να προκαλούν όλα τα παραπάνω, όπως οργή προκαλεί το γεγονός ότι για μία μέρα που μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, εξετάστηκε με χειροπέδες το μεγαλύτερο διάστημα.

Κάθε μέρα που περνάει με συνεχιζόμενη την κατάσταση αυτή έρχεται πιο κοντά για τον Καγιά η μαύρη προοπτική των μη αντιστρεπτών βλαβών στην υγεία του έως και του θανάτου του. Σε συνθήκες διωγμών σε όλον τον κόσμο των αγωνιστών, καταλαβαίνουμε όλοι τι δρόμος ανοίγεται και στη χώρα μας μέσω της περίπτωσης του Τουργκούτ Καγιά.

Καταγγέλλουμε την άθλια κυβερνητική στάση που παραδίδει τη χώρα στον ιμπεριαλισμό και τους αγωνιστές στο θάνατο.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση ανατροπή της απόφασης έκδοσης του Καγιά και την άμεση απελευθέρωσή του.
  • Την άμεση μεταφορά του σε κρατικό νοσοκομείο και την ολοκληρωμένη περίθαλψή του σε ανθρώπινες συνθήκες.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές, όλες τις συλλογικότητες που αντιλαμβάνονται τη σημασία του γεγονότος σε αναβάθμιση των ενεργειών αλληλεγγύης με τους παραπάνω στόχους, μέσω κινητοποιήσεων, ψηφισμάτων, υπογραφών κοκ. Για το λόγο αυτό καλούμε με την ευκαιρία της συνάντησης όλων στις αντιιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις της Τετάρτης 11 Ιούλη, να αποφασιστεί κοινή, πλατιά, μαζική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την Πέμπτη 12 ή την Παρασκευή 13 Ιούλη.

KKE(μ-λ).

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr