05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

ΧΑΝΙΑ| Ανακοίνωση τύπου της κ.ο. Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ)

Η κατασταλτική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Roza Nera στα Χανιά στοχεύει ξεκάθαρα στην τρομοκράτηση των αντιστάσεων του εχθρού λαού και της νεολαίας της πόλη και κάθε φωνής που ξεφεύγει από το κυρίαρχο αντιλαϊκό πλαίσιο.

Η πολιτική όλα στο κεφάλαιο όλα για το κεφάλαιο απαξιώνει από κάθε άποψη τη ζωή των εργαζόμενων και των παιδιών τους. Οι πολεμικοί κίνδυνοι που γεννά ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων ενισχύονται με το άπλωμα των βάσεων τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο και τη βαθύτερη εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Αυτή η επικίνδυνη εμπλοκή εμπεδώνεται με υπέρογκα βάρη δις στις πλάτες του λαού για να κλειδώσει ολοκληρωτικά την πολιτική οικονομικής εξουθένωσής του, στο όνομα πάντα της ανάπτυξης που ολοένα και σε βάθος χρόνου για τον εργαζόμενο λαό θα σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση.

Η απαξίωση της ζωής του λαού εκδηλώνεται και με την κυνική διαχείριση της πανδημίας του covid 19. Τον αυστηρό εγκλεισμό του Απρίλη, για το κέρδισμα χρόνου τάχα, διαδέχτηκε το τυχοδιωκτικό άνοιγμα της «ασφαλούς χώρας» στον τουρισμό. Τώρα παρά το κέρδισμα χρόνου ένας ασθενής από τα Χανιά που χρειάστηκε εντατική για τον covid 19 μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο. Ο χειμώνας ευτυχώς καθυστερεί, όμως από κάθε άποψη θα είναι βαθιά αντιλαϊκός.

Η μαζική λαϊκή αντίσταση προβάλει μονόδρομος για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου των ανθρώπων της δουλειάς. Το δυνάμωμά της θα σπάσει την κρατική τρομοκρατία. Η κρατική καταστολή όσο και αν ακονίζει τα δόντια της δεν πρέπει και δε μπορεί να υποτάξει τη θέληση αυτών που τάσσονται με την υπηρέτηση των αντιστάσεων του λαού και της νεολαίας κόντρα στην πολιτική της καπιταλιστικής- ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

ΧΑΝΙΑ 5/9/2020

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο