15 ΜΑΗ 2019

Χανιά: Οι παρεμβάσεις της κομματικής οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) μπροστά στην εκδήλωση της Παρασκευής 17/5

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της κομματικής οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) μπροστά στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 17 Μάη στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΛΠΗ, με το μοίρασμα προκήρυξης και του φυλλαδίου, αφισοκόληση σε χώρους δουλειάς, στο κέντρο της πόλης και σε περιοχές της επαρχίας.

Παράλληλα δόθηκε συνέντευξη στη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε αποχή από τις ευρωεκλογές. Η Ε.Ε. δεν είναι των λαών, είναι του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Να μην επικυρώσουμε με την ψήφο μας τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό που μεθοδεύει την λεηλασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, την ίδια ώρα που δίπλα στις ΗΠΑ σπέρνει πολέμους και ορθώνει φράχτες στα καραβάνια των προσφύγων.

Νεολαία και εργαζόμενοι καθημερινά μέσα από εστίες Αντίστασης να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και την ίδια τη ζωή. Προοπτικά το μέτωπο Αντίστασης που οφείλουμε να οικοδομήσουμε στην προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης αναγκαστικά πρέπει ν’ αναμετρηθεί με ντόπιους και ξένους δυνάστες, με ΝΑΤΟ, ΒΑΣΕΙΣ και Ε.Ε. και να σπάσει τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Μια τέτοια προοπτική προϋποθέτει από σήμερα ξεκάθαρη τοποθέτηση για Ε.Ε., ΝΑΤΟ και ιμπεριαλιστική εξάρτηση και υπηρετείται με ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές, που γίνονται γιατί θέλουν να ντύσουν με δημοκρατικό μανδύα τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό των ισχυρών της Ευρώπης, της Μέρκελ και του Μακρόν που είναι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαών, εντός και εκτός Ευρώπης.

Η ντόπια πλουτοκρατία και ο εσμός των ΕΟΚανθρώπων που την περιβάλλουν, έταξαν στην εργατική τάξη, στην αγροτιά και στους μικρομεσαίους τον εοκικό παράδεισο και τα χρυσά κουτάλια του ευρώ και της ΟΝΕ. Σήμερα οι ντιρεκτίβες της ΚΑΠ, της Λευκής Βίβλου, του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και του Flexicurity, έχουν ήδη επιβληθεί. Αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, η μαζική ανεργία και η εξοντωτική εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και ευρύτερα των εργαζομένων. Φτώχεια, ανεργία, φασισμός και πόλεμος είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν στους λαούς παγκόσμια το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές.

Η αστική τάξη της χώρας ωφελείται από την Ε.Ε. και έχει κέρδη ακριβώς από τα δεινά που υφίσταται ο κόσμος της δουλειάς. Μεθοδεύει τη συνέχιση της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης και ταυτόχρονα με το πρωτόγνωρο βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε. μπλέκει τη χώρα και το λαό σε ολοφάνερους πολεμικούς κινδύνους. Με τις ευρωεκλογές θέλουν την επικύρωση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και ένα εκλογικό μέτρημα για την αναμόρφωση ενός πολιτικού σκηνικού που θα μπορεί να στηρίξει αυτές τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις. Όλα στο κεφάλαιο- όλα για το κεφάλαιο, είναι σταθερά όπως απέδειξε η ζωή η πολιτική της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και όλων του αστικού πολιτικού προσωπικού.

Η υπηρέτηση μιας γραμμής αντίστασης στην επίθεση, που θα εμπνέεται από την προοπτική της αναμέτρησης με το σύστημα κάθε άλλο παρά υπηρετείται με τη συμμετοχή στην απάτη των ευρωεκλογών, που απλά επικυρώνουν και εξωραΐζουν τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της Ε.Ε.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ- ΝΑΤΟ – Ε..Ε

Εκδήλωση – συζήτηση
Παρασκευή 17 Μάη στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr