02 ΙΟΥΝΗ 2016

Χαλκιδική: Η δίκη των αγωνιστών να γίνει καταδίκη της πολυεθνικής και της κυβερνητικής πολιτικής!

Η  πρώτη μεγάλη δίκη  ενάντια στο κίνημα των κατοίκων της  Χαλκιδικής που αγωνίζονται  για το διώξιμο της πολυεθνικής «Ελντοράντο-Ελληνικός Χρυσός» και  ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, αποτελεί  σημαντική στιγμή  για την εξέλιξη του αγώνα. Για την πολυεθνική και  τις κυβερνήσεις που την στηρίζουν  οι μαζικές διώξεις  των τετρακοσίων πενήντα περίπου κατοίκων, οι βαριές κατηγορίες, οι προφυλακίσεις, οι προσαγωγές  και η  τρομοκρατία   ήταν τα  μέσα για να καμφθεί  η  αντίσταση των κατοίκων  και να κρατηθούν όμηροι οι αγωνιστές.  Η πολιτική αυτή του φόβου δεν σταμάτησε ακόμη και στην περίοδο που η εταιρεία ανέστειλε τις εργασίες της.   Συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με την προσπάθεια να στηθούν και νέες δικογραφίες! Η εταιρία χρησιμοποιώντας την αστυνομία και το νομικό κατασταλτικό πλαίσιο όλα αυτά τα  χρόνια επεδίωξε να  φιμώσει κάθε φωνή αντίδρασης στα σχέδια της. Τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει τις ψεύτικες κατηγορίες  για να  δικάσει το μαζικό κίνημα και τον παλλαϊκό αγώνα των κατοίκων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά λαϊκά προβλήματα, αφού πρώτα πραγματοποίησε ένα απίστευτο εμπαιγμό του κινήματος και των προσδοκιών του,  συναινεί  στην  εξέλιξη της λεγόμενης επένδυσης και της καταστροφής που ήδη συντελείται στην περιοχή. Περιφρουρεί  τις εργασίες της εταιρίας, δίνει άδειες και εγκρίσεις  ενώ συνεχίζει την παραπλάνηση με σκοπό τον  αφοπλισμό του κινήματος  των κατοίκων.  Στην ουσία, πέρα από φραστικές διαφοροποιήσεις,  συνεχίζει την ίδια πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες έφεραν την Ελντοράντο στην Χαλκιδική και τις  έδωσαν χάρισμα τον ορυκτό πλούτο της.
Ο αγώνας των  κατοίκων της Χαλκιδικής, όπως είχαμε επισημάνει εξαρχής, είχε να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες, στην κυριολεξία «θεούς και δαίμονες». Δίπλα στην καναδέζικη πολυεθνική συνασπίστηκαν  όχι μόνο εξωτερικοί ιμπεριαλιστικοί παράγοντες που θέλουν να κρατούν την χώρα και τον λαό κάτω από τον ζυγό της υποτέλειας και της εξάρτησης. Αλλά και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό,  τα  ηγεμονικά  ΜΜΕ   και φυσικά το ίδιο το ελληνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, το οποίο συνεταιρίζεται με τα ξένα αρπακτικά. Τα προσφέρει υποστήριξη  και συνεργασία με αντίτιμο ένα κομμάτι από τα κέρδη  που θα προέλθουν  από την καταστροφή και την εκμετάλλευση φύσης και ανθρώπων. Όλοι αυτοί ξέρουν καλά πως μια νίκη του κινήματος θα έχει ευρύτερη απήχηση  και σημασία. Θα επιδράσει θετικά σε όλα τα λαϊκά κινήματα αντίστασης και θα λειτουργήσει σαν παράδειγμα.  Γι’ αυτό και έχουν μετατρέψει τις Σκουριές σε σύμβολο της πολιτικής  λεηλασίας   της χώρας από  το  ξένο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο που υποκριτικά ονομάζουν «ανάπτυξη»!
Ο αγώνας της Χαλκιδικής για την γη, την ελευθερία και την ανεξαρτησία είναι ένας αγώνας όλου του λαού μας.  Πρέπει να γίνει σύμβολο της πάλης ενάντια στα ξένα αρπακτικά! Ο αγώνας αυτός που μέχρι τώρα  εμπόδισε το προχώρημα των σχεδίων της πολυεθνικής, συσπείρωσε ευρύτερο κόσμο και κινητοποίησε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Να προσπεράσει απογοητεύσεις και αυταπάτες και να στηριχτεί στην  μοναδική ανεξάντλητη πηγή δύναμης των κινημάτων. Στην βάση, στους κατοίκους της περιοχής και όλης της Χαλκιδικής. Να αναγεννηθούν και να πολλαπλασιαστούν οι επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης στην Χαλκιδική και σε όλη την Ελλάδα. Να συνδεθεί ο αγώνας με τα ευρύτερα λαϊκά προβλήματα.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τις λαϊκές συλλογικότητες, τα σωματεία και τους συλλόγους, κάθε αγωνιστή να κινητοποιηθεί και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις  αλληλεγγύης στους δικαζόμενους αγωνιστές. Για να γίνουν οι δίκες, καταδίκες της πολυεθνικής  και των κυβερνήσεων που την στηρίζουν!

Να σταματήσουν οι διώξεις, να αθωωθούν οι αγωνιστές! Κάτω η τρομοκρατία!
Έξω η πολυεθνική του θανάτου από την Χαλκιδική!

Κομματική Οργάνωση  Θεσσαλονίκης

ΚΚΕ(μ-λ)
Ιούνιος 2016

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org