15 ΙΟΥΝΗ 2005

Χαιρετισμός στην εκδήλωση της Μεσούντας για την 60η επέτειο από τον σκοτωμό του και τα 100 χρόνια από την γέννηση του.

Πέρασαν 60 χρόνια από τότε που το κράτος του δοσιλογισμού και της ξενοδουλείας πανηγύριζε για τον χαμό του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη σε αυτήν εδώ την περιοχή. Και όχι άδικα. Ο Αρης συμβόλιζε την πλειοψηφική απαίτηση του λαού μας για την νικηφόρα συνέχιση του Μεγάλου Αγώνα, για την ολοκλήρωση του μέχρι την τελική νίκη, για την επίτευξη των στόχων της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαοκρατίας. Το διαρκές κυνηγητό, η σκύλευση του νεκρού Αρη και του Τζαβέλα, οι χοροί και τα πανηγύρια, το κρέμασμα στον φανοστάτη στα Τρίκαλα δεν έγιναν τυχαία. Δεν αφορούσαν μόνο τον Αρη. Σκόπευαν στο σπάσιμο του ηθικού του λαού μας, στην εκδίκηση για τον τιτάνιο και ηρωικό Αντικατοχικό Αγώνα που έκανε στα χρόνια της Τριπλής Κατοχής, στον παραδειγματισμό και την τιμωρία όσων αντιστέκονταν η σκόπευαν να αντισταθούν στην νέα Κατοχή από τον μοχαρχοφασισμό και την Αγγλική κυριαρχία.

Ο Αρης βγήκε όμως και πάλι νικητής. Οχι μόνο γιατί η ιστορία τον δικαίωσε αλλά γιατί παρέμεινε ζωντανός στις καρδιές των ανθρώπων του λαού μας, χίλιο-τραγουδήθηκε, έγινε σύνθημα και σύμβολο, συνόδεψε και συνοδεύει τους αγώνες που ακολούθησαν και συνεχίζονται. Στα σκουπίδια της Ιστορίας, στην αφάνεια και την περιφρόνηση, κατέληξαν οι διώκτες και οι δολοφόνοι του.
Ο Αρης και ο Μεγάλος Αγώνας, οι χιλιάδες σκοτωμένοι στα βουνά, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, οι βασανισμένοι στα κρατητήρια και τις εξορίες δεν είναι μια παλιά και ξεχασμένη ιστορία. Εμπνέουν, οδηγούν και προστάζουν τις νέες γενιές των κομμουνιστών για συνέχιση και ενίσχυση του αγώνα. Για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας από τον ιμπεριαλισμό και την κατάκτηση μιας κοινωνίας ισότητας και δικαιοσύνης.
Μέσα σε διαφορετικές συνθήκες και συσχετισμούς, στην αυγή του 21ου αιώνα, τα ίδια παλιά προβλήματα παραμένουν μπροστά μας. Η Ελλάδα παραμένει αλυσοδεμένη στην ξένη εξάρτηση, συμμετέχει στα επιθετικούς πολεμικούς οργανισμούς, παίρνει μέρος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, παρέχει στρατιωτικές διευκολύνσεις και βάσεις στους Αμερικανούς. Μόλις προχθές αποφασίστηκε η ενίσχυση της Ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, λίγο πριν η νέα αναβάθμιση της Σούδας και η επέκταση της χρησιμοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας για την προάσπιση της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών απαιτεί την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, το ξήλωμα των βάσεων, την συνολική ρήξη με τον ιμπεριαλισμό.
Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε την πάλη μας για το χτίσιμο ενός γερού και μαζικού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου στην χώρα μας και διεθνώς.

Το παρτιζάνικο, ανυπότακτο πνεύμα των αγώνων του λαού μας και του κομμουνιστικού κινήματος μας οδηγεί. Εκ μέρους των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ(μ-λ) που οργάνωσαν αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, στεκόμαστε με σεβασμό στους ηρωικούς νεκρούς του Μεγάλου Αγώνα. Δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε στα βήματα τους.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ ΕΛΑΣ , ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr