17 ΙΟΥΝΗ 2011

Το δίκιο είναι με το μέρος μας, η νίκη είναι κοντά!

Ήμασταν χιλιάδες και χιλιάδες. Γεμίσαμε τους δρόμους και τις πλατείες σε όλη τη χώρα. Μετά από 22 μέρες στις πλατείες, το μήνυμα της αντίστασης στη νέα βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, η ΕΕ και το ΔΝΤ, και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους, ακούστηκε ακόμη πιο δυνατό, ακόμη πιο αποφασιστικό. Ενώθηκε με τη φωνή των χιλιάδων απεργών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, ενάντια στον εργαζόμενο-δούλο που ονειρεύονται οι δυνάμεις του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου.
Οι φωνές και τα συνθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη τη χώρα ενάντια στο Μνημόνιο και το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» κάλυψαν τα ιδεολογήματα των υποστηριχτών της υποδούλω-σής μας και τις κραυγές των επίδοξων «σωτήρων» μας που, κραδαίνοντας το φόβητρο της χρεοκοπίας, ζητούν κι άλλες αιματηρές θυσίες από το λαό και την εργατική τάξη αυτής της χώρας.
Αντέξαμε τους τόνους των χημικών, το όργιο της βίας και της καταστολής. Μετατρέψαμε το σκηνικό τρόμου που θέλησαν να επιβάλουν οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής, σε πνοή αντίστασης και ελπίδας. Υποχωρήσαμε πολλές φορές, αλλά ανασυγκροτηθήκαμε άλλες τόσες. Γιατί το μέλλον μας δεν βρίσκεται στην υποχώρηση και στο σκύψιμο του κεφαλιού. Το μέλλον και η ελπίδα μας βρίσκονται στη μαζική αντίσταση, στη σύγκρουση με τις δυνάμεις και τους μηχανισμούς του συστήματος αυτού.
Είδαμε τις μάσκες τους να πέφτουν. Εκεί που μας «χαϊδολογούσαν» και μας «συμμερίζονταν», τους είδαμε να μας επιτίθενται με λύσσα, με πρόσχημα ή χωρίς. Γιατί η «συναίνεση» που διαφάνηκε να δρομολογείται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πριν απ’ όλα προϋποθέτει την καταστολή κάθε λαϊκού αγώνα, κάθε εργατικής διεκδίκησης. Γιατί οι διάφορες παραλλαγές κυβερνητικής συνεργασίας, οι ανασχηματισμοί, τα δημοψηφίσματα και οι κάθε λογής μανούβρες που προωθούνται έχουν ως ραχοκοκαλιά τους την προώθηση της ίδιας και χειρότερης πολιτικής. Αυτής που οδήγησε το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, αυτής που έκανε την οργή μας να ξεχειλίσει.
Να συνεχίσουμε να κάνουμε την οργή μας δράση. Δράση πολιτική, με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Να μην αποδεχτούμε κανένα σενάριο εκτόνωσης της οργής μας. Να μην αποδεχτούμε τα νέα φτιασιδώματα που θα σκαρφιστούν για να μας ξεγελάσουν. Να μην μας ξεγελάσουν τα νέα τους προσωπεία (με παλιά ή νέα πρόσωπα). Να μην τους επιτρέψουμε να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία τους έφεραν οι αγώνες μας, αλλά να την κάνουμε ακόμη δυσκολότερη. Να γυρίσουμε την πλάτη στα διάφορα πολιτικά δεκανίκια τους που θα επιχειρήσουν να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα μας.
Δεν θα δεχτούμε τίποτε λιγότερο από την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων του «μεσοπρόθεσμου» και του Μνημονίου. Και βρισκόμαστε ήδη πολύ κοντά σε μια νίκη. Που θα μας επιτρέψει να πάμε ακόμη παραπέρα. Γι’ αυτό και πρέπει να επιμείνουμε. Αγωνιστικά και αποφασιστικά. Με απεργίες και διαδηλώσεις. Με την καθημερινή μαζική μας παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό!
16/6/2011
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο