15 ΜΑΗ 2017

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

Προκήρυξη που μοιράστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια σήμερα στη παρέμβαση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ(μ-λ) με αφορμή τη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο δήμος και φορείς κατά της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εκεί τους τελευταίους μήνες.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Ένα νέο πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων οδεύει προς ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, καταδικάζοντάς τα σε πιο βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση. Οι  ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες τρίβουν τα χέρια τους. Η δήθεν διαφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πείθει κανέναν, μιας και τα τρία προηγούμενα μνημόνια φέρουν την υπογραφή τους.

Ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από ΕΕ και Αμερικάνους, ακόμη μεγαλύτερη καταλήστευση των φτωχών ανθρώπων του μόχθου, ακόμη μεγαλύτερο ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας έρχονται να επιβάλουν οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ που προβοκάρουν κάθε έννοια Αριστεράς. Γιατί τί άλλο μπορεί να είναι η νέα άμεση φοροληστεία μέσω της μείωσης του αφορολόγητου που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια τουλάχιστον ενός μηνιάτικου το χρόνο για κάθε εργαζόμενο; Τί άλλο είναι η νέα περικοπή σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις μέσω της κατάργησης της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς που θα σημάνει το χάσιμο μιας επιπλέον μηνιαίας σύνταξης το χρόνο για τους συνταξιούχους; Τί άλλο είναι το τσεκούρι σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα που παίρνουν τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα; Και τί άλλο είναι το ξεπούλημα της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο που θα εκτοξεύσουν τα ήδη φουσκωμένα τιμολόγια;

Δίπλα σ΄ αυτά προσθέστε:  Τη συνέχιση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, με τις 32 Κυριακές το χρόνο που προβλέπεται να είναι ανοικτά τα εμπορικά μαγαζιά. Νέες διευκολύνσεις με στόχο την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με την απαλλαγή και των κυβερνήσεων απ΄ το πολιτικό κόστος (κατάργηση υπουργικού βέτο). Την παράταση τουλάχιστον μέχρι το 2018 της απαγόρευσης υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Τη δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Το χονδροκομμένο ψέμα ότι δήθεν θα αντισταθμιστούν οι λαϊκές απώλειες από «αντίμετρα» δεν πρέπει κανέναν να ξεγελά. Γιατί έχει ως προϋπόθεση το «άρμεγμα» του λαού επί σειρά ετών με πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ζεστό χρήμα που θα πηγαίνει στις τσέπες των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αλλά και γιατί είδαμε τί σημαίνουν στην πράξη τα δήθεν «ισοδύναμα που θα διασφάλιζαν τις συντάξεις» που υπόσχονταν τα κυβερνητικά στελέχη πέρυσι όταν ψήφιζαν τον τελευταίο αντιασφαλιστικό νόμο.

  Φιλαδελφιώτισες, Φιλαδελφιώτες, Άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου,

Αυτή είναι η νέα επίθεση στη δουλειά, τα δικαιώματα και τη ζωή μας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Και είναι απαραίτητο να κάνουμε ότι περνάει απ” το χέρι μας για να την αποτρέψουμε!

Να μην αφήσουμε κανέναν καλοθελητή να ξεστρατίσει τη σκέψη μας και τη κίνησή μας σε δρόμους που δεν αφορούν τα δικά μας συμφέροντα. Το γήπεδο της ΑΕΚ, γήπεδο μιας Ανώνυμης Εταιρείας με μεγαλομέτοχους επιχειρηματίες, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Ούτε με το μαζικό λαϊκό αθλητισμό που έχουμε ανάγκη. Επιπλέον, θα υποβαθμίσει την περιοχή και συνολικά την ποιότητα ζωής μας με τις νέες εμπορικές χρήσεις και τη συρρίκνωση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι ζωές μας είναι πιο σημαντικές από την προβολή και τα κέρδη τους!

Απέναντι στο νέο γύρο της αντιλαϊκής – αντεργατικής επίθεσης να εκφράσουμε μαζικά κι αποφασιστικά τη θέλησή μας και να αντισταθούμε! Να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας στερούν και μας ανήκουν. Χωρίς μεσάζοντες και αυταπάτες ότι κάποιος άλλος θα το κάνει για μας. Να σπάσουμε τις εκλογικές-κοινοβουλευτικές αυταπάτες που τόσο μας έχουν στοιχίσει.

Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Και να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και τις διαδηλώσεις της ερχόμενης Τετάρτης!

Κάτω η πολιτική της εξάρτησης, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της τρομοκρατίας!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Να υπερασπίσουμε τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, ενάντια στην επίθεση και στα σχέδια κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ!

Χαλκοκονδύλη και Πατησίων 11 πμ

15.5.2017

KKE(μ-λ).

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο