23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Ταξική Πορεία, 27 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! •ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ με αυτήν τη βάρβαρη πολιτική! •ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τον εργασιακό μεσαίωνα!

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι
Μία προς μία αποκαλύπτονται οι απάτες της αντιδραστικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για «έξοδο από τα μνημόνια» και «ανάπτυξη» έδωσαν τη θέση τους στη συνέχιση και την επιμήκυνση της επιτήρησης από την τρόικα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οι «κόκκινες γραμμές» και η «σκληρή διαπραγμάτευση» έδωσαν τη θέση τους σε νέο σκύψιμο της μέσης προς τα ξένα αφεντικά και στην προώθηση νέων αντεργατικών μέτρων. Και ο «πλεονασματικός» προϋπολογισμός που παρουσίασαν (είτε τον αποδεχτούν οι τροϊκανοί είτε όχι) θα πατήσει πάνω στο νέο χτύπημα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης και κάθε έννοιας κοινωνικής παροχής που με θυσίες κατέκτησε ο λαός μας. Και ήδη ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Το «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά έχει να επιδείξει επιτυχίες μόνο για τις δυνάμεις του κεφάλαιου, ξένου και ντόπιου. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους και το λαό αποτελεί έναν οδοστρωτήρα δικαιωμάτων και κατακτήσεων χωρίς σταματημό: οι ουρές ανεργίας μακραίνουν, οι μισθοί συρρικνώνονται, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, η επισφάλεια, η υποαπασχόληση και η εργασιακή περιπλάνηση σαρώνουν, οι συλλογικές συμβάσεις είναι ουσιαστικά καταργημένες, η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία είναι καθημερινός εφιάλτης.
Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ! Η αντεργατική επίθεση δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε! Γιατί στόχος του κεφάλαιου είναι η πλήρης υποδούλωση της εργατικής τάξης. Η διάλυση κάθε δυνατότητας των εργαζομένων να σηκώσουν κεφάλι, να αντισταθούν, να διεκδικήσουν. Γι’ αυτό και έχουν βάλει στο στόχαστρο τους αγώνες και τις απεργίες, τα συνδικάτα και το συνδικαλισμό. Ο νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή είναι η συνέχεια των απανωτών επιστρατεύσεων, των δεκάδων συνδικαλιστικών διώξεων, του χτυπήματος των εργατικών αγώνων από τις δυνάμεις κρατικής καταστολής, της βιομηχανίας δικαστικών αποφάσεων που κρίνουν τις απεργίες παράνομες. Η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής στρέφεται πλέον και ενάντια στα συνδικάτα. Αυτή η λαομίσητη, αντεργατική πολιτική δεν μπορεί πλέον παρά να στηριχτεί στο βούρδουλα, στη βία και την καταστολή. Και θέλει να διαμορφώσει ένα τοπίο εχθρικό σε κάθε έννοια συλλογικής πάλης και διεκδίκησης, να βγάλει τους αγώνες στην παρανομία.
Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε! Και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το κάνουμε. Με τη μαζική μας συμμετοχή στους αγώνες και τις απεργίες. Με τη δημιουργία εστιών αντίστασης στους χώρους δουλειάς. Μαζί με τους συναδέλφους μας, αλλά και μαζί με κάθε εργαζόμενο που δίνει μάχη για τα δικαιώματά του. Η υπόθεση του αγώνα, για να μπορέσει να φέρει νίκες, πρέπει να στηριχτεί από εμάς του ίδιους. Και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι, ενωμένοι και αποφασισμένοι. Γιατί ο αντίπαλος είναι ισχυρός και αδίστακτος. Αλλά και γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να συγκρουστούν με τις δυνάμεις του συστήματος. Το αντίθετο μάλιστα. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές δεν διστάζουν να βάζουν τρικλοποδιές στο εργατικό κίνημα, ίσα σα για να παζαρέψουν με την άρχουσα τάξη τη θέση τους στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.
Ακόμη και την απεργία στις 27 Νοέμβρη την προκήρυξαν «για την τιμή των όπλων», με στόχο να βγουν από την υποχρέωση ενόψει προϋπολογισμού. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη! Ας μετατρέψουμε την απεργία σε μια ευκαιρία να ξαναζωντανέψει η ελπίδα του αγώνα στους χώρους δουλειάς. Να δώσουμε και να πάρουμε κουράγιο από τους συναδέλφους μας. Να αναμετρηθούμε με το φόβο. Αλλά να αναμετρηθούμε και με τη γραμμή της ηττοπάθειας, της υποταγής και του συμβιβασμού: με τις αυταπάτες της εκλογικής «διεξόδου», που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη διασπαστική λογική του ΠΑΜΕ που πίσω από παχιά λόγια θέλει να κρύψει την απροθυμία του να κλιμακώσει και να συγκρουστεί με αυτήν τη βάρβαρη πολιτική και τι δυνάμεις που την προωθούν, να συμβάλει στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης.
Στις 27 του Νοέμβρη να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να διεκδικήσουμε:
- ΜΟΝΙΜΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
- ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
- ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:30 π.μ. – ΣΤΑΔΙΟΥ και ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr