12 ΑΠΡΙΛΗ 2014

Ταξική Πορεία: Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα. Διαδήλωση, Κυριακή 13/4, 11 π.μ., Ερμού – Σύνταγμα

Η Ταξική Πορεία στηρίζει την απεργία των εμποροϋπαλλήλων
την Κυριακή 13 Απρίλη
και διαδηλώνει μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου
στις 11:00 το πρωί
στην αρχή της οδού Ερμού στο Σύνταγμα.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Την Κυριακή 13 Απριλίου -άλλη μια Κυριακή που τα καταστήματα είναι ανοιχτά- διαδηλώνουμε κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα και τη διάλυση της ζωής μας.
· Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση τής -πάνω από 100 χρόνια κατακτημένης- κυριακάτικης αργίας, στην ελαστικότητα της εργασίας, στην πλήρη υποταγή των εργασιακών σχέσεων στα συμφέροντα και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Αντιστεκόμαστε στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία, τα σπαστά ωράρια και τα 4ωρα της εκμετάλλευσης, τις ατομικές συμβάσεις, τις μειώσεις μισθών, την ελαστική και απλήρωτη εργασία. Δεν θα γίνουμε οι σύγχρονοι δούλοι!
· Αντιδρούμε στο νέο μνημόνιο που, στο όνομα δήθεν της δήθεν «άρσης των εμποδίων στον ανταγωνισμό στον κλάδο του εμπορίου», επιτρέπει την επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε τρεις «τουριστικές» περιοχές, ανοίγοντας ουσιαστικά την κερκόπορτα της πλήρους κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, που θα οδηγήσει μοιραία εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο και χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους στην ανεργία. Αντιδρούμε στις περίφημες «λευκές νύχτες» που, υπό τις ευλογίες των δήμων, κρατούν τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα μέχρι τις 11 το βράδυ, ακόμα και τις 3 τα ξημερώματα, για να τονώσουν δήθεν την αγορά των 1.500.000 ανέργων, των χιλιάδων απλήρωτων εργαζομένων, των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις λεηλατημένες συντάξεις.
· Υπερασπιζόμαστε την κυριακάτικη αργία, την έννοια της ανάπαυσης και του ελεύθερου χρόνου, κόντρα στα σύγχρονα κάτεργα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Υπερασπιζόμαστε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα κατοχυρωμένα με αγώνες και αίμα εργασιακά δικαιώματα, το ανθρώπινο ωράριο, το 5ήμερο και το 8ωρο.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, μπορεί να θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4177, τον Ιούλιο του 2013, αλλά δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι η μοιραία συνέχεια της αντεργατικής επίθεσης που η κυβέρνηση, καθ’ υπόδειξη της τρόικας και του μεγάλου κεφαλαίου, έχει εξαπολύσει ενάντια σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επιλογή εφαρμογής των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο χώρο του εμπορίου και σε τέτοια έκταση δεν είναι τυχαία. Αποσυγκροτημένος συνδικαλιστικά, διάσπαρτος και ανοργάνωτος, με μια συνδικαλιστική ηγεσία απρόθυμη και ανίκανη να υπερασπιστεί τις ανάγκες του, ο χώρος αυτός είναι ευάλωτος, «εύκολη» λεία στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου. Και γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι, αν δεν τους σταματήσουμε, οι δυνάμεις του κεφάλαιου δεν θα μείνουν εκεί. Ο χώρος του εμπορίου αποτελεί πείραμα που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Αποτελεί τη συνεχιζόμενη προσπάθεια να μετατραπεί όλη η χώρα σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης όπως απαιτεί η τρόικα των ιμπεριαλιστών, η ΕΕ και το ΔΝΤ.
Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Το μόνο όπλο που έχουμε είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας. Η οργάνωση της πάλης μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και κεφαλαίου. Όλοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις την Κυριακή 13 Απρίλη!

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!
 
· ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΛΕΥΚΕΣ» ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
 
· ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
 
· ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

 

Ταξική Πορεία
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org