23 ΙΟΥΝΗ 2020

Συγκαλύψεις μέσω... αποκαλύψεων

Με έναν συντονισμένο καταιγισμό τα αστικά ΜΜ Εξαπάτησης προβάλλουν σαν πρώτη είδηση τις κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις Ν. Παππά – Σ. Μιωνή το 2016 για την διευθέτηση ζητημάτων και δικαστικής διαμάχης με τον εκδότη Φιλιππάκη η οποία κρατάει από την περίοδο των λιστών και ειδικότερα αυτή του Φελτσιανί στην οποία συμπεριλαμβάνονταν σύμφωνα με δημοσιεύματα και τα ονόματα Μιωνή – Παπασταύρου.

Μονταρισμένες ή όχι οι κασέτες αναδύουν όλη την δυσοσμία του συστήματος της ρεμούλας , του ξεπουλήματος και της συγκάλυψης της λεηλασίας από το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο του ιδρώτα και του πλούτου του εργαζόμενου λαού. Την ώρα που στις πλάτες του λαού φορτώνονταν τα βάρη της κρίσης με τα βάρβαρα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έφεραν φτώχεια και εξαθλίωση, το ντόπιο κηφηναριό φρόντιζε να μεταφέρει εκατοντάδες δις ευρώ στην ασφάλεια των ελβετικών τραπεζών. Αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά την «πατριωτική» στάση που ιστορικά χαρακτηρίζει την ντόπια άρχουσα τάξη και τα «τζάκια» της.

Η οικειότητα του «αριστερού» υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά με έναν «διαχειριστή κεφαλαίων» όπως ο Σ. Μιωνής , πρόεδρος του Ελληνο – Ισραηλινού επιμελητηρίου και εκπρόσωπος της Ισραηλινής κυβέρνησης στην χώρα, φανερώνει την ευκολία με την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την σκυτάλη από τα αστικά κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και συνέχισε την πολιτική του «ξεπλύματος» της σαπίλας του συστήματος, των διευθετήσεων και των συνεννοήσεων ανάμεσα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες.

Σήμερα η ΝΔ και τα ΜΜΕ που ελέγχει ξεσηκώνουν τεράστιο θόρυβο για τις κασέτες των συνομιλιών και καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να στήσει το δικό του «μαγαζί» εξουσίας με ίντριγκες, εκβιασμούς και κυκλώματα. Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση οικοδομεί ένα αντιδραστικό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο ενάντια στον λαό , τα δικαιώματα και την ζωή του. Οι διαχειριστές του αστικού πολιτικού συστήματος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται και αποκαλύπτουν ο ένας για τον άλλον σκοτεινές υποθέσεις για να παρουσιαστούν σαν πρόθυμοι υπηρέτες των ξένων και ντόπιων αφεντικών τους. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι στο βάθος αυτών των υποθέσεων που δήθεν αποκαλύπτονται υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με αντιθέσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του συστήματος μέσα και έξω από την χώρα. Με την ευθυγράμμιση του ντόπιου πολιτικού προσωπικού όχι μόνο στα οικονομικά μνημόνια ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ αλλά και στα γεωπολιτικά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που μεταξύ των άλλων περιελάμβαναν και την συγκρότηση «στρατηγικών αξόνων» με το κράτος-δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού, Ισραήλ, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να διαταραχθούν.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία που ζουν καθημερινά στο πετσί τους την ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ , τις δυνάμεις του ξένου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, είναι ανάγκη να ξεπεράσουν τα «πυροτεχνήματα» των συγκαλύψεων του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Είναι ανάγκη να οργανωθούν , να αντισταθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στην δουλειά και την ζωή.

23/06/2020

Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ (μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org