04 ΜΑΡΤΗ 2015

Στο φόντο των πιέσεων και της προσαρμογής, δεν θα κυρωθεί κοινοβουλευτικά η μνημονιακή συμφωνία

Ανακοίνωση Τύπου

Στο φόντο των πιέσεων και της προσαρμογής, δεν θα κυρωθεί κοινοβουλευτικά η μνημονιακή συμφωνία

3.3.2015

Η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, παρότι απ’ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζεται σαν «μια μεγάλη επιτυχία που βάζει τέρμα στα μνημόνια, στην τρόικα και την υποδούλωση της χώρας από τους δανειστές», αποφασίζεται να μην έρθει για ψήφιση στη βουλή. Τελικά θα διεξαχθεί «συνοπτική συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων» και «ενημέρωση» στη βουλή για τη νέα αυτή συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές στο Eurogroup.
Ο λόγος που επικαλείται η κυβέρνηση για τη μη ανάγκη κύρωσης της συμφωνίας απ’ τη βουλή είναι πως αυτό δεν είναι απαραίτητο αφού δεν υπογράφεται καμία νέα δανειακή σύμβαση, παράταση έχει ήδη υπογραφεί απ’ τους συμβαλλόμενους και ο ESM δεν ζητά την κύρωση της.
Η συγκυβέρνηση παρουσιάζοντας το «άσπρο», «μαύρο», ισχυρίζεται πως απλά επεκτείνεται η ημερομηνία λήξης της υπάρχουσας σύμβασης και πως αυτό δεν συνεπάγεται παράταση του μνημονίου, το οποίο έχει ήδη καταργηθεί!
Η συγκυβέρνηση δεν λέει στο λαό για πιο λόγο, πολιτικά δεν θέλει να ψηφιστεί απ’ τη βουλή αυτή η συμφωνία, αν είναι επιτυχία όπως ισχυρίζεται, κι επιπρόσθετα για ν’ αποδείξει στην πράξη ότι δεν επιλέγει όπως η προηγούμενη κυβέρνηση αδιαφανείς μεθοδεύσεις.
Η συγκυβέρνηση με τη μεθόδευση της αποφυγής της ψηφοφορίας επιδιώκει ν’ αποτραπούν προβλήματα, όπως η καταγραφή απωλειών ψήφων στο στρατόπεδο της, που δημιουργούνται από μια συζήτηση παράτασης του μνημονίου, όπως αποτελεί η συμφωνία αυτή, με δεδομένες τόσο τις σκόπιμες ασάφειες της, όσο και τις αντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει στο πλαίσιο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και που εκφράστηκαν στις εσωκομματικές του διαδικασίες για εκλογή γραμματέα και πολιτικής επιτροπής.
Την ίδια στιγμή, παράλληλα με την αποδοχή της μνημονιακής ρότας απ΄ την κυβέρνηση, μια άλλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτή των καθημερινών κι εντατικών πιέσεων, των Γερμανών ιμπεριαλιστών – που δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω – με στόχο την πλήρη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις τους, ούτως ώστε ν΄ αποτελέσει το φορέα της συνέχισης της επίθεσης ενάντια στο λαό. Και με το λαό να βρίσκεται στη γωνία, θεατής, μακριά απ΄ το δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, δρόμο που αποτελεί γιαυτόν την μοναδική διέξοδο, που πρέπει να κατακτήσει παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr