16 ΙΟΥΛΗ 2016

Στους ιμπεριαλιστές «ανήκει» το φορτηγό του μακελειού!

Η πάλη των λαών μόνος φραγμός στο σκοταδισμό και τη βαρβαρότητα!

Το μαζικό και φρικιαστικό έγκλημα στη Νίκαια της Γαλλίας είναι μια ακόμα αποκάλυψη του αντιδραστικού και απάνθρωπου χαραχτήρα του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού κόσμου, και των δυνάμεων που αυτός ο κόσμος συγκροτεί και επιστρατεύει για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του. Το μακελειό στη Νίκαια είναι επιπλέον μια χαρακτηριστική ένδειξη της περιόδου που βρίσκονται οι λαοί και η ανθρωπότητα. Μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από την κλιμακούμενη και αδίστακτη αγριότητα της επίθεσης και των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, με θύματα τα δικαιώματα και τις ζωές των λαών στον πλανήτη.
Γιατί ο ISIS-αφού αυτός χρεώνεται και αναλαμβάνει την εκτέλεση του μακελειού- είναι δικό τους, κύρια των ΗΠΑ, δημιούργημα και ενεργούμενο. Με αυτόν «άνοιξαν δρόμους» στις σφαγές λαών στη Μ. Ανατολή, και γύρω από αυτόν έστησαν ολόκληρο δίκτυο πρακτόρων και δυνάμεων και στην Ευρώπη για να παρεμβαίνουν κατά πως κρίνουν έναντι των συμμάχων-ανταγωνιστών τους ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Και είναι προφανές ότι ακόμα και τώρα που έχουν επιλέξει την περιστολή αυτού του σκοταδιστικού μηχανισμού τους, αξιοποιούν ή και καλοδέχονται και πάλι τα δολοφονικά χτυπήματα του. Γιατί είναι εύλογα βέβαια τα ερωτήματα για το πώς πέρασε και κινήθηκε σε κεντρική λεωφόρο της Νίκαιας στη συγκεκριμένη ώρα και μέρα το φορτηγό που σκόρπισε το θάνατο σε εκατοντάδες πολίτες και μικρά παιδιά.
Αυτός ο νέος κύκλος αίματος και παρόλο που οι σκοταδιστικές δυνάμεις δεν έχουν πια την επίσημη και θεσμική έγκριση των δημιουργών τους μπορεί κατά συνέπεια να μην έχει ολοκληρωθεί. Αυτό ωστόσο καθόλου δεν αλλάζει τον κυνισμό και την υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που κηρύσσουν «αγώνα κατά της τρομοκρατίας»! Είτε πρόκειται για τους Αμερικάνους που έχουν έστω και άτυπες επαφές με τα κυκλώματα του θανάτου. Είτε πρόκειται για την κυβέρνηση Ολάντ που έχει το δικό της μεγάλο μερτικό στις σφαγές που εξελίσσονται στη Μ. Ανατολή και αλλού και η οποία βέβαια οργανώνει και προωθεί καθημερινά την καπιταλιστική βαρβαρότητα ενάντια στους εργάτες και το λαό της Γαλλίας. Μαζί με αυτούς κανένα δικαίωμα δεν έχει «να θλίβεται και να ανησυχεί» η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου που υπηρετεί αδίστακτα τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της τόσο μέσα στη χώρα μας όσο και στους πολεμικούς σχεδιασμούς τους.
Απέναντι σε αυτούς τους κινδύνους και μέσα σε αυτή την περίοδο οι λαοί δεν μπορούν να «μοιραστούν» τον αποτροπιασμό τους με τους φονιάδες, τους τρομοκράτες και τους ληστές τους! Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να «υπαχθούν» στους ιμπεριαλιστές, στις εξαρτημένες αστικές τάξεις και στις εθνικιστικές-φασιστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν όλα όσα αυτή η περίοδος έφερε και φέρνει. Απαιτείται και επείγει να συγκροτήσουν το δικό τους αγώνα, το δικό τους κίνημα, να υψώσουν το δικό τους Μέτωπο Πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο