30 ΜΑΡΤΗ 2020

Στην αναμπουμπούλα και το ΝΑΤΟ … χαίρεται. Η Βόρεια Μακεδονία μέλος της δολοφονικής συμμαχίας

Επίσημα από την Παρασκευή 27/3 η Βόρεια Μακεδονία έγινε το τριακοστό μέλος της δολοφονικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, έβαλε ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στην επιχείρηση «σφράγισμα των Βαλκανίων» από την «ρώσικη κακόβουλη επιρροή» δηλαδή από την προσπάθεια – που εντατικοποιήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια- του βασικού ανταγωνιστή τους, του ρωσικού ιμπεριαλισμού, να επανακτήσει ρόλο, θέση και την επιρροή που είχε στην βαλκανική χερσόνησο. Οι ΗΠΑ ταυτόχρονα επιχειρούν, να προσθέσουν την γειτονική χώρα, στο δίκτυο χωρών που – όντας ενταγμένες στο ΝΑΤΟ - θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την μεγαλύτερη περίσφυξη της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε η Αλεξανδρούπολη, με την συμβολή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπεται γοργά σε κρίσιμο κόμβο των αμερικανικών εππιθετικων στοχεύσεων προς τον Βορά. 

Στέλνουν όμως ένα μήνυμα και στους Ευρωπαίους συμμάχους-ανταγωνιστές, πως μία ακόμα χώρα από το «μαλακό υπογάστριο» της Ε.Ε. θα τελεί υπό την αμερικανοΝΑΤΟϊκή κυριαρχία και με τους ίδιους να περιορίζονται σε δεύτερους και τρίτους ρόλους.

Ενώ αποτελεί και μια υπογράμμιση προς την Κίνα πως η προσπάθειά της να μετατρέψει τα Βαλκάνια σε πύλη εισόδου των πολιτικών «ήπιας ισχύος» προς την ευρωπαϊκή ήπειρο τελούν υπό την επίβλεψή τους και μπορούν να περιοριστούν αν και όποτε χρειαστεί.

Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, με την σημαντική εκδούλευση που της πρόσφερε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η άρχουσα τάξη της χώρας, ολοκλήρωσαν μια ακόμα φιλοπόλεμη επιθετική κίνηση, ενώ η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ δια μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, έχοντας καταπιεί τις αντιρρήσεις της ως αξιωματική αντιπολίτευση, έστειλε ένα θερμό συγχαρητήριο μήνυμα:  

«Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας».  

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται –ξεδιάντροπα- δικαιωμένος για την Συμφωνία των Πρεσπών, καλωσορίζοντας την ΝΔ στο «μέτωπο της λογικής και του πατριωτικού συμφέροντος»!

Βλέπετε η αποδοχή και η υπηρέτηση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας είναι το πεδίο που τελικά συναντιούνται και συγχωνεύονται όλες οι εκδοχές και προσεγγίσεις, κοσμοπολίτικες ή εθνικιστικές, της ελληνικής άρχουσας τάξης και των κομμάτων της. Φυσικό επόμενο να βλέπουν ως το απαύγασμα της «λογικής» και του «πατριωτισμού» τους  την επιτυχία των εκδουλεύσεων τους στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες!

Το πιο ανησυχητικό όμως για τους λαούς της περιοχής είναι οι δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, που επισημαίνουν την «μεγαλύτερη σταθερότητα»  για τα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή που φέρνει η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ανησυχητικό βέβαια εάν οι δηλώσεις αυτές «διαβαστούν» … αντίστροφα. Όπως τους πρέπει δηλαδή! 

30 Μαρτίου 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο