17 ΜΑΡΤΗ 2019

Πυρηνοκίνητα υποβρύχια, πολεμικά ραντάρ, αντιδραστικές συμμαχίες: Μας μπλέκουν στο πόλεμο, να αντισταθούμε!

Οι δηλώσεις του Πάιατ σε εκδήλωση στο ΚΕΝΑΠ όπου  εκθείασε το ρόλο της χώρας μας  στη προώθηση των σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή αποκαλύπτουν ξανά τις διαρκείς  υπηρεσίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους φονιάδες των λαών.

Δεν έλειψαν οι αναφορές στη βάση της Σούδας για το κρίσιμο στήριγμα που αποτελεί σε κάθε είδους δολοφονικές επιχειρήσεις των αμερικανονατοϊκών.

Εξάλλου ο  ερχομός ενός ακόμα πυρηνοκίνητου υποβρυχίου στο κόλπο της Σούδας για αναψυχή και διασκέδαση του πληρώματος αποτελεί υπενθύμιση αυτού ακριβώς του ρόλου της βάσης αλλά και  των Χανίων ως Τρούμπας για να ξεχαρμανιάζουν οι νατοϊκοί ράμπο.

Αποτελεί πρόκληση για τα αντιπολεμικά αισθήματα του χανιώτικου λαού το »καλωσόρισμα» που σταθερά απολαμβάνουν οι  νατοϊκοί  δολοφόνοι  από τους δημάρχους και τα τοπικά ΜΜΕ.

Και όλα αυτά με φόντο τις προετοιμασίες  για την επόμενη σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στη Ιερουσαλήμ με συμμετοχή μάλιστα του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Πομπέο.  Σε αυτά τα πλαίσια ετοιμάζεται εγκατάσταση ελληνο-ισραηλινού ραντάρ στη Ανατολική Κρήτη με στόχο την από κοινού επόπτευση της κρίσιμης για τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό περιοχής της  Ανατολικής Μεσογείου.

Να χουμε καθαρό ότι η πολιτική της εξάρτησης και των τυχοδιωκτισμών που στηρίζει το σύνολο της αστικού πολιτικού προσωπικού  γεμίζει τη χώρα βάσεις και συνάπτει αντιδραστικές συμμαχίες με τα πιο λαομίσητα και φιλοπόλεμα καθεστώτα της περιοχής. Είναι μια πολιτική που  δεν υπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα όπως διατείνονται οι απολογητές της. Αντιθέτως τραυματίζει τη φιλία με τους γείτονες λαούς,  δυναμώνει τον εθνικισμό μα πάνω απ’ όλα μας μπλέκει σοβαρά στον πόλεμο την ίδια στιγμή που εξελίσσεται αμείωτο το ιμπεριαλιστικό μακελειό στη γειτονιά μας.

Η μετατροπή του τόπου μας σε ένα διαρκές πολεμικό  ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ πρέπει να μας βρει αποφασιστικά απέναντι. Να υπηρετήσουμε με συνέπεια μακριά από προεκλογικές αγωνίες τη συγκρότηση της λαϊκής πάλης για το ξεπέταγμα των βάσεων του θανάτου,   ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το πόλεμο.

Κ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ (μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr