Σε Ηλεκτρονική Μορφή 
Αρχείο Προλεταριακής Σημαίας
Αλλεπάλληλους κύκλους βαρβαρότητας φέρνουν τα αδιέξοδα του συστήματος - Σε ποια «ασφάλεια» καλούν το λαό να φυλακιστεί;
Δίπλα στην ευθύνη για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρηθούν, υπάρχει και μεγαλώνει η ευθύνη και η ανάγκη για να διαμορφώνουν ο λαός και η νεολαία τους δικούς τους όρους πάλης. Αυτούς που θα στηρίξουν τις μάχες ενάντια στις νέες μεγάλες απειλές για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας που βρίσκονται μπροστά μας.
Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ένα αποτέλεσμα με πολλά αποτυπώματα και πολλές αναγνώσεις
Αναμφίβολα οι αμερικανικές εκλογές δοκίμασαν πολλά πράγματα, εκτός από το εκλογικό σύστημα, και τους πολίτες. Αυτό δεν προκύπτει τόσο από το αποτέλεσμα (το οποίο έπειτα από τέσσερις μέρες προδιέγραψε τον Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ), όσο κυρίως από τα όσα είδαμε να γίνονται στις αμερικάνικες εκλογές για πρώτη φορά.
Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ;
Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, στο «πρόσωπο» του Μπάιντεν συναντιούνται οι προσδοκίες ώστε να καταστεί «παρένθεση» η διοίκηση Τραμπ στην εξωτερική πολιτική και ταυτόχρονα η «προσγείωση» αυτών των προσδοκιών στην πραγματικότητα που «απαιτεί» τη συνέχιση σημαντικών πτυχών αυτής της πολιτικής.
Οι αγώνες του λαού δεν μπαίνουν σε καραντίνα - Με διαδηλώσεις υψώνουμε το μήνυμα του φετινού Πολυτεχνείου
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μία πρόκληση. Αποτελεί πρόκληση για τις δυνάμεις του συστήματος, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μην τιμηθεί με αγωνιστικά χαρακτηριστικά από το λαό, την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους μαθητές, όπως συμβαίνει εδώ και μισό αιώνα.
Προ των πυλών το νέο αντεργατικό τερατούργημα: Προς ένα εφιαλτικό τοπίο για τα εργατικά δικαιώματα. Μαζικός απεργιακός αγώνας, η απάντησή μας!
Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα φέρει ένα νέο τοπίο, εντελώς εχθρικό για τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους. Πόσο μάλλον που θα συνδυαστεί με το γενικότερο κλίμα φασιστικοποίησης, καταστολής και απαγορεύσεων.
Θεσσαλονίκη, πανδημία: Άνιση μάχη με τον ιό και την …αντιλαϊκή πολιτική! (Ρεπορτάζ από τα νοσοκομεία)
Ώρα με την ώρα, με ραγδαίο ρυθμό, επιδεινώνονται οι συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς με Covid, παράλληλα με τις συνθήκες εργασίας για γιατρούς και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, δίχως καμιά εξαίρεση. Αρκετοί μιλούν, δίχως υπερβολή, για πολεμικές συνθήκες και επικείμενη κατάρρευση.
Σπάει ρεκόρ η πανδημία και η αγριότητα της επίθεσης! Οι μαζικοί αγώνες το μόνο μέτρο προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού!
Σε αυτή τη βάση, αναγκαίες και πολύτιμες είναι όλες οι πρωτοβουλίες μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, που θα συμβάλλουν για να διαμορφωθούν όροι σε αυτόν τον μακρύ, δύσκολο και αναγκαίο δρόμο. Πρωτοβουλίες που θα συγκεντρώνουν δυνάμεις πάλης απέναντι στην επίθεση και τη φασιστικοποίηση, που θα διεκδικούν μέτρα προστασίας από την πανδημία, που θα στέκονται απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στη χώρα και στην περιοχή, απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό.
ΗΠΑ: Σε τι θα απαντήσουν οι κάλπες της 3ης Νοεμβρίου; Είναι ο Τραμπ το κυρίως πρόβλημα;
Την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη, όπως είναι θεσμοθετημένο, γίνονται οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Στη πραγματικότητα θα ολοκληρωθούν, γιατί ήδη πάνω από 60 εκατομμύρια ψηφοφόροι είτε έχουν πάει στις κάλπες είτε έχουν ψηφίσει με επιστολή. Οι προβλέψεις θεωρούν βέβαιο ότι θα καταγραφεί το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής, ξεπερνώντας ίσως το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Πτωχευτικός Κώδικας: ήρθε για να εφαρμοστεί!
Κώδικα αρπαγής πλούτου χαρακτηρίσαμε σε άρθρο μας πριν δύο φύλλα τον νέο πτωχευτικό κώδικα που θα ψήφιζε η κυβέρνηση και το έκανε πλέον πράξη με την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, παρά την πρόταση μομφής που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Σταϊκούρα με αφορμή αυτόν! Και είχαμε δίκιο!
Πρωτοβουλίες της Ταξικής Πορείας μπροστά στη νέα αντεργατική τομή που φέρνει η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση προωθεί έναν οδοστρωτήρα αντεργατικών μέτρων, αξιοποιώντας τα δεδομένα που γέννησε και τροφοδότησε η πανδημία στη χώρα. Εδώ και αρκετούς μήνες, μέσα από τα μέτρα που ψήφισε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (τα οποία υποτίθεται πως θα είχαν έκτακτο χαρακτήρα, αλλά η στόχευση είναι να πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά), αλλά και με την προώθηση της πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, θέλουν να φορτώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους σκλάβους.
Τα νοσοκομεία στα όρια! Να αντισταθούμε στην πολιτική που μας θυσιάζει!
Oι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και ο λαός πρέπει να προετοιμαστούν για τα χειρότερα και να οικοδομήσουν την αντίστασή τους. Με μέτρα αυτοπροστασίας και χωρίς υποβάθμιση του υγειονομικού ζητήματος, με μαζικούς αγώνες να διεκδικήσουν προσλήψεις προσωπικού, μέτρα προστασίας, άνοιγμα κλινικών και πλήρη δωρεάν περίθαλψη για όλους.
Η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πάλη, μόνη ελπίδα για τους λαούς!
Κάθε μέρα που περνά, θέτει στην εργατική τάξη, τους λαούς της περιοχής, τη νέα γενιά, ολοένα και πιο έντονα το καθήκον να ξαναβγούν στο δρόμο της αντιπολεμικής- αντιιμπεριαλιστικής πάλης , να θέσουν στο στόχαστρο των προσπαθειών τους τους εχθρούς των λαών, τους ιμπεριαλιστές και τις τοπικές αστικές τάξεις, ως τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική! Σ’ αυτό το καθήκον οφείλει να συμβάλει κάθε αριστερή και κομμουνιστική συλλογικότητα με όλες της τις δυνάμεις.
Ο λαός το μόνο τείχος δημοκρατίας!
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η διεκδίκηση, κόντρα στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης, που, με πρόσχημα τα αυξανόμενα κρούσματα, ετοιμάζει νέες καραντίνες τοπικές ή περιορισμένες. Τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, κάθε κομμάτι του λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και τις κατακτήσεις του.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Γιατί καταδικάστηκε ως εγκληματική η φασιστική οργάνωση
Σε κάθε δικαστική απόφαση παίζουν, οπωσδήποτε, ρόλο τα γεγονότα. Αυτά δεν είναι εύκολο να παραποιηθούν, πολύ περισσότερο να μετατραπούν στο αντίθετό τους. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, οι αμέτρητες δημοσιοποιήσεις επί σειρά ετών των περιστατικών, των εκατοντάδων επιθέσεων και της δράσης των ηγετικών στελεχών και των μελών της, το εν γένει αποδεικτικό υλικό δεν ήταν εύκολο να προσπεραστούν.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org