ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ 
Αρχείο Προλεταριακής Σημαίας
Η καταστολή είναι η σπίθα - Η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική είναι αυτή που θα δυναμώσει τις αντιστάσεις
Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στα μέτρα για την παιδεία, για την κατάσταση στα νοσοκομεία, αλλά και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με αφορμή την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, έδωσαν ένα πρωτόγνωρο στίγμα αντίστασης μετά από διαδοχικές απαγορεύσεις και καραντίνες από την μεριά της αντιλαϊκής κυβέρνησης, σπάζοντας τη βουβαμάρα που για καιρό επικρατούσε λόγω της πανδημίας, της έντασης της κρατικής καταστολής που είχε προηγηθεί, αλλά κυρίως λόγω της κυριαρχίας, εδώ και χρόνια, μιας ξεπουλημένης και ρεφορμιστικής συνδικαλιστικής ηγεσίας στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Το Σχέδιο Προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και η αγωνία επανάκαμψης
Δημοσιεύθηκε το σχέδιο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αποφάσισε το πολιτικό του συμβούλιο και τέθηκε σε διαβούλευση ενόψει της προγραμματικής Συνδιάσκεψης του Απριλίου.
21ο Συνέδριο του ΚΚΕ: Ακόμη ένα «αυτοαναφορικό» συνέδριο
Για μια ακόμη φορά η ΚΕ του ΚΚΕ προετοιμάζει ένα Συνέδριο «αυτοαναφορικό», ένα συνέδριο απλής αναπαραγωγής του κομματικού μηχανισμού, όχι για να πρωτοστατήσει στην ταξική πάλη, αλλά για να διατηρείται (έστω σε αναμονή) στο πολιτικό σκηνικό.
Οι εργαζόμενες μάζες μπροστά σε νέες αντεργατικές ανατροπές - Η μαζική πάλη, απάντηση στην επίθεση
Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του COVID-19 στη χώρας μας, είναι σαφές ότι η πανδημία ήρθε για να μείνει και θα συνεχίσει να αφήνει σκληρό και ανεξίτηλο στίγμα σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Οι σχεδόν 6.500 νεκροί μαρτυρούν με βάρβαρο τρόπο την κρισιμότητα των εξελίξεων και το βάθος του προβλήματος.
Προβληματισμοί και σκέψεις με αφορμή την απεργία πείνας
Είναι γεγονός ότι η απεργία πείνας του Κουφοντίνα εξελίχθηκε σταδιακά σε πολιτικό ζήτημα πρώτης γραμμής, που απασχολεί τόσο το κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό όσο και το κίνημα με τις διάφορες εκφράσεις του. Καθοριστικό
Πολιτικά αδιέξοδα και αντιδημοκρατικές πρακτικές των «ανοιχτών πλαισίων» της αναρχοαυτονομίας (α/α) στους φοιτητικούς συλλόγους
Στην κρίσιμη μάχη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του μαύρου Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που απογειώνει τους ταξικούς φραγμούς και την κρατική καταστολή σε βάρος των φοιτητών, οι πολιτικές απόψεις και πρακτικές της αναρχίας-αυτονομίας μέσα στις σχολές βάζουν εμπόδιο στην οικοδόμηση του μαζικού φοιτητικού κινήματος που απαιτούν οι καιροί.
Η επίθεση δεν είναι «παντοδύναμη»! Λαός και νεολαία μπορούν να αντισταθούν, να πετύχουν νίκες!
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του μεντεσέ που -για λογαριασμό των ΗΠΑ- εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα Βαλκάνια, τη «μεταφέρει» και την επεκτείνει από τη «Μεσόγειο ως τον Περσικό Κόλπο» ονομάζοντάς την «φόρουμ φιλίας»! Όσο όμως συνεχίζονται και πληθαίνουν αυτά τα «κουμπώματα» των αμερικάνικων εκβιασμών και σχεδιασμών στην περιοχή, τόσο χειρότερη γίνεται η θέση των λαών, τόσο περισσότερο εμπλέκεται η χώρα και ο λαός μας στους πιο σοβαρούς κινδύνους.
Βαρίδι για το σύστημα κάθε λαϊκό δικαίωμα - Συνεχώς στο στόχαστρο το δικαίωμα στην ασφάλιση
Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζουν οι παράγοντες του συστήματος την νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Με δηλωμένη την κυβερνητική πρόθεση να χτυπήσει και τις επικουρικές συντάξεις έχουν επιστρατευθεί κάθε λογής πρόθυμοι, προκειμένου να στρώσουν το δρόμο για την επίθεση αυτή αλλά και για να διευθετήσουν τους όρους με τους οποίους θα μοιραστούν οι μερίδες στο φαγοπότι που ετοιμάζεται σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων.
Τι συγκαλύπτουν οι αποκαλύψεις
Μόλις μίλησε η Μπεκατώρου και κατήγγειλε δημόσια τον βιαστή της, άνοιξαν τα στόματα. Οι αποκαλύψεις σταμάτησαν απότομα στον χώρο του αθλητισμού, αλλά συνεχίζονται στον χώρο της τέχνης, κυρίως του θεάτρου. Σαν βροχή πέφτουν οι καταγγελίες.
Με ποια γραμμή πάλης μπορεί το φοιτητικό κίνημα να νικήσει;
Το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη στις 11/2 έγινε νόμος, με την ψήφο των βουλευτών της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα την επίθεση που προσδοκά δεκαετίες τώρα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και που δεν της επέτρεπαν οι φοιτητικές και μαθητικές αντιδράσεις.
Ρωσία και ΕΕ. Απελάσεις, κυρώσεις και… επαναπροσδιορισμοί σχέσεων;
Η νέα χρονιά ξεκινά με μηνύματα που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι Ευρώπη και Ρωσία οδηγούνται σε όξυνση των σχέσεών τους. Προφανείς αφορμές γι’ αυτό αποτελούν η φυλάκιση Ναβάλνι και η απέλαση διπλωματών ΕΕ, που τροφοδότησαν συζητήσεις για ενδεχόμενες νέες κυρώσεις.
Κύματα πανδημίας, πελάγη βαρβαρότητας - Στον δρόμο του αγώνα θα γίνουν δύναμη οι αγωνίες του λαού
Με τον ιό μέσα στους αρμούς του να δρα ως σοβαρός ανασχετικός παράγοντας σε όλες του τις λειτουργίες –παραγωγή, κυκλοφορία, συνολικά στην οικονομία- το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα διεθνώς αποφασίζει ότι δεν τροποποιεί τις ιεραρχήσεις του και τις κατευθύνσεις του. Αποφασίζει ότι θα συνεχίσει να κινείται στη βάση των δικών του εγγενών χαρακτηριστικών και αντινομιών, στη βάση των ανταγωνισμών που το διέπουν.
Τουρκία και Ελλάδα - Διερευνητικές επαφές: Στοχεύσεις, ελιγμοί, εσωτερικές αντιθέσεις και ο ιμπεριαλιστικός παράγοντας
Οι μόλις τρεισήμισι ώρες που διήρκησε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Γενάρη, επιβεβαίωσαν τις χαμηλές προσδοκίες πολλών αναλυτών αλλά και των δύο πλευρών για το τι θα μπορούσε να δώσει αυτός αλλά και τις εκτιμήσεις πως ο δρόμος είναι μακρύς, δύσβατος και με αβέβαιη κατάληξη.
Η κατεύθυνση που απαιτείται για τη νίκη ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως
Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την πρώτη φοιτητική κινητοποίηση στις 14 Γενάρη ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως, τότε που ακόμα κανείς δεν μπορούσε να εκτιμήσει το αν και πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν με κλιμακούμενη μαζικότητα, με αποκορύφωμα τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις την εβδομάδα απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, απόφαση που αυτοπαγίδευσε την κυβέρνηση, γιατί εν τέλει λειτούργησε συσπειρωτικά για τον λαό.
Εκπαίδευση για λίγους - Επίθεση παντού: Με μαζικούς αγώνες θα ανατραπούν οι άθλιοι νόμοι
Με βομβαρδισμό από νόμους και εγκυκλίους προχωράει η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το τελευταίο νομοσχέδιο «Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και αφορά στα Πανεπιστήμια και τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά, προκαλεί έντονη ανησυχία και αντιδράσεις. Θα φέρει κι άλλα.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr

 
Σε Ηλεκτρονική Μορφή