03 ΓΕΝΑΡΗ 2020

Πορεία ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για τον «East Med» και στην επίσκεψη Νετανιάχου

Παρά το κλίμα γιορτών - διακοπών και το έντονο κρύο, πραγματοποιήθηκε στις 2 του Γενάρη στην Αθήνα, με συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών, πορεία ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του ενεργειακού αγωγού «East Med» μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, καθώς και στην επίσκεψη του σφαγέα Νετανιάχου, για το λόγο αυτό, στη χώρα μας. Η πορεία ξεκίνησε απ΄ το Σταθμό του Μετρό της Πανόρμου, κατευθύνθηκε προς την πρεσβεία του Ισραήλ, η οποία είχε αποκλειστεί από κλούβες και αστυνομικές δυνάμεις, και στη συνέχεια επέστρεψε στην Πανόρμου.

Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι και αυτό η Παλαιστίνη πολύ καλά το ξέρει

Στην πορεία συμμετείχαν με μπλοκ, το ΚΚΕ(μ-λ) και η Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία, που φώναζαν συνθήματα τόσο ενάντια στη συμφωνία, ενάντια στους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, όσο κι ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου και υπέρ του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού και των αγώνων των λαών. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ενώ με μπλοκ συμμετείχαν και η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το ΣΕΚ και η ΔΕΑ. Φτάνοντας έξω απ΄ την πρεσβεία του Ισραήλ η πορεία συνάντησε κι ένα μικρό μπλοκ του ΕΠΑΜ, με οπαδούς του να κρατούν δύο ελληνικές σημαίες, σε προφανή παραφωνία απ' όλους τους υπόλοιπους.

Χαρακτηριστικό των προθέσεων της κυβέρνησης απέναντι στις διαδηλώσεις ήταν και το γεγονός πως, πριν απ΄ το ξεκίνημα της πορείας, αστυνομικοί ζήτησαν… ονόματα των υπευθύνων της πορείας, όπου φυσικά δεν τους δόθηκαν. Αυτή η συγκέντρωση και πορεία, αν και αναντίστοιχη των απαιτήσεων του θέματος και της περιόδου, με δεδομένες τις συνθήκες της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, ήταν και η μόνη που πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Αριστεράς στην Αθήνα. Απουσίαζαν αρκετές οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου, ενώ το ΚΚΕ δεν έκανε το παραμικρό.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο