Πολιτική
Ενώ περισσεύουν οι «προστάτες»… Λείπουν τα δικαιώματα, μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για το λαό!
Από τη μια, η κυβέρνηση και σύσσωμες οι αστικές δυνάμεις ανακουφίζονται και σχεδόν πανηγυρίζουν που το γαλλικό αεροπλανοφόρο καταπλέει στην Ανατολική Μεσόγειο και μπαίνει ως «ασπίδα» (!!) στην περιοχή της Κύπρου....
«Ομοψυχούν» και φέρνουν τα χειρότερα! - Να μην συρθεί ο λαός σε πολέμους και εξαθλίωση!
Ο φαύλος κύκλος σπάει και χρειάζεται να παλεύουμε έτσι ώστε οι δυνάμεις που απελευθερώνονται να συγκροτούνται στη βάση που είναι αναγκαία στην άγρια και απαιτητική εποχή που ζούμε: Να συγκροτούνται πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά, απέναντι στην καπιταλιστική αγριότητα, την εξάρτηση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Ελληνοτουρκικές αντιθέσεις - Επικίνδυνες εξελίξεις
Οι αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης στο «εσωτερικό μέτωπο» πρέπει να δεθούν με την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και τη συγκρότηση του μετώπου πάλης των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και των άλλων λαών της περιοχής, ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την αντίδραση και τον εθνικισμό.
Εστίες πολέμου οι ΑΟΖ και τα γεωτρύπανα των ιμπεριαλιστών! Πάλη ενάντια στην εξάρτηση, την επίθεση και τη φασιστικοποίηση!
Σε συνθήκες… πανωλεθρίαμβου βρίσκεται η αστική τάξη της χώρας, η κυβέρνηση και το αστικό πολιτικό προσωπικό! Ήταν αρκετό να «βρεθεί» -το πόσο «τυχαία» και «ακαθοδήγητη» είναι η συμφωνία του με τον Ερντογάν μένει να το δούμε- ένας «πρωθυπουργός» της κομματιασμένης και αιματοκυλισμένης από τους ιμπεριαλιστές Λιβύης, για να αποκαλυφθεί το μεγαλείο του ανερμάτιστου που χαρακτηρίζει αυτή την αστική τάξη και τα κόμματά της. Έτσι, τη μια στιγμή ομολογούν σχεδόν θρηνώντας πως «είμαστε μόνοι μας» και την επόμενη θριαμβολογούν για τις «σπουδαίες και μεγάλες συμμαχίες» τους.
Πού βαδίζει σήμερα το κίνημα της ριζοσπαστικοποίησης του 2008 ;
Το ξέσπασμα του Δεκέμβρη 2008 που προκάλεσε η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα αποτέλεσε τον «κινητήρα» μίας έντονης αντισυστημικής ριζοσπαστικοποίησης σε μεγάλα τμήματα της νεολαίας αλλά και ευρύτερα. Από αυτή τη ριζοσπαστικοποίηση ενισχύθηκαν ιδιαίτερα ο α/α χώρος, μέρος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά -για να μην ξεχνιόμαστε- και ο … ΣΥΡΙΖΑ.
Θεσμοθετούν τη φτώχεια – Ισχυροποιούν την εξουσία τους συνταγματικά – Να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις
Η κατάθεση του προϋπολογισμού, αλλά και του φορολογικού που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη νέα χρονιά, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν από την αναθεώρηση του Συντάγματος, έρχονται όχι μόνο να πιστοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική της περεταίρω φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων αλλά και τη νομιμοποίησή της μέσω αυτών των αποφάσεων.
ΣΥΡΙΖΑ: σε πορεία καθεστωτικού μετασχηματισμού
Η παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη… μισή πορεία της 17ης Νοέμβρη σηματοδοτεί την καρικατούρα αντιπολίτευσης που ακολουθεί και σκοπεύει να συνεχίσει ο ίδιος και το κόμμα του απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Πλήρης ταύτιση και συμφωνία στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οποία και με τη δική του διακυβέρνηση αναβάθμισε και επέκτεινε.
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Στον αστερισμό των επιδιώξεων των ΗΠΑ
Κάθε άλλο παρά ευοίωνα δείχνει να εξελίσσεται η κατάσταση στην περιοχή, που έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά πεδία του άγριου ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, ΕΕ) και με τις ΗΠΑ να πρωτοστατούν σ΄αυτόν, επιχειρώντας να την εντάξουν στις στρατηγικές τους επιδιώξεις.
Η άγρια καταστολή είναι η πολιτική τους. Μαζική πάλη-αντίσταση η απάντησή μας
Μέρες επετείων κουβαλάει ο Νοέμβρης. Άλλες λαμπρές, όπως η εξέγερση του 1973, άλλες ψεύτικες και επώδυνες, όπως αυτή της πτώσης του τείχους του 1989 που συνοδεύτηκε και από την ελληνική εκδοχή του με τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.
Γιατί ανησυχεί ο Στουρνάρας;
Σε αντίθεση με τις θριαμβολογίες του Κ. Μητσοτάκη, της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστικών ΜΜΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε δρόμους επενδύσεων και ανάπτυξης, ο Γ. Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, εμφανίστηκε ανήσυχος σε ομιλία του με θέμα «Η κρίση του 1929 και η Ελλάδα: Οικονομικές, Πολιτικές και Θεσμικές όψεις».
1 2 3 ...
Επόμενη   
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ