Πολιτική
Η κυβέρνηση πνίγει τον λαό για να σώσει το κεφάλαιο - Ανάσες και δικαιώματα φέρνουν μόνο οι αγώνες!
Η χώρα μπήκε σε ένα καλοκαίρι πρωτόγνωρης εξάπλωσης της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της πιο βαριάς εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Σε ένα καλοκαίρι όπου ο τυχοδιωκτισμός στο κυνήγι του κέρδους από τη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού, επιχειρείται να συγκαλυφθεί από τα υποτιθέμενα «πρωτόκολλα προστασίας», που δεν μπορούν ούτε ως φύλλα συκής να κρύψουν τους κινδύνους εξάπλωσης και της πανδημίας.
Η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση θερμαίνει τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου
Τους επόμενους μήνες, πιθανά με ορίζοντα τον Σεπτέμβρη, αν όχι πιο πριν, θα αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα και πιο δραματικά η έλλειψη που υπάρχει για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης τροπής που παίρνουν οι εξελίξεις: η οικοδόμηση από την πλευρά των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαών της περιοχής ενός κινήματος που θα φράξει το δρόμο στον κίνδυνο του πολέμου, ενός κινήματος που θα βάλει στο στόχαστρό του τους ιμπεριαλιστές και τις εξαρτημένες αστικές τάξεις της περιοχής.
Ελληνοτουρκικές σχέσεις-αντιθέσεις: Πόσο θερμό θα είναι το φετινό καλοκαίρι;
Οι λαοί των δύο χωρών μας έχουν πολλά ακόμη εμπόδια να ξεπεράσουν στον δρόμο για το στέριωμα της ειρήνης και της φιλίας ανάμεσά τους, με βασικό σημερινό καθήκον το κοινό τους μέτωπο ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τις αστικές “τους” τάξεις.
Στον αστερισμό της πανδημίας: Από τα προβλήματα του συστήματος στο πρόβλημα των λαών
Διανύουμε μια περίοδο δύσκολη. Η ανθρωπότητα συνεχίζει να κινείται στον αστερισμό της πανδημίας. Το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα επιχειρεί να ξαναβρεί τον βηματισμό του. Οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με τις οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας όσο και της πολιτικής με την οποία το σύστημα επιχειρεί να ξεπεράσει τα προβλήματά του σε βάρος των λαών. Τα ζητήματα που τίθενται είναι αρκετά και τα ερωτήματα περισσότερα.
Ελληνοϊταλική συμφωνία με το βλέμμα στην Τουρκία και υπόβαθρο τον οξύ ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό
Ο λαός μας, δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να συμμερίζεται αυτήν την κυβερνητική «επιτυχία». Αντίθετα έχει πάμπολους λόγους να αγωνιά και να ανησυχεί για το μέλλον του, τη ζωή του και την ειρήνη στην περιοχή. Και έχει ακόμη πιο πολλούς λόγους να μην αφήσει αυτά τα πολύτιμα αγαθά στα χέρια της εξαρτημένης και τυχοδιωκτικής αστικής «μας» τάξης και των κυβερνήσεών της. Έχει χίλιους λόγους να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης ενός μετώπου πάλης των λαών της περιοχής, και πρώτα απ’ όλα του ελληνικού και τουρκικού λαού, ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και το ντόπια υποχείριά του.
Απέναντι σε ένα βάρβαρο σύστημα οι αγώνες είναι αναγκαίοι και δίκαιοι
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να αναζητήσουν αγωνιστική διέξοδο από την «καραντίνα» κινήματος που θέλουν να επιβάλλουν οι δυνάμεις του συστήματος. Στα μέτωπα πάλης που ανοίγει η επίθεση, στα δικαιώματα στη δουλειά, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στην εξαθλίωση της ανεργίας, ενάντια στην καταστολή και το χτύπημα των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση.
Να δυναμώσει η πολιτική κατεύθυνση της μαζικής πάλης μέσα στον λαό και τη νεολαία
Σχέδιο-«γέφυρα» ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο για τους επόμενους μήνες. Μια γέφυρα που σύμφωνα με το πρωθυπουργικό διάγγελμα οδηγεί στην «ισχυρή ανάπτυξη»! Ωστόσο, στο ίδιο διάγγελμά του, ο Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι καταρρέει διεθνώς και η παραγωγή και η ζήτηση και ότι η ύφεση που εξελίσσεται είναι η μεγαλύτερη που υπήρξε «εδώ και τρεις γενιές». Επιπλέον, ο ίδιος επισήμανε ότι για την Ελλάδα «ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος»!
Δεν είναι το μέλλον μας η καταστροφή που προβλέπουν!
Η επόμενη… καραντίνα: Φτώχεια, ανεργία, ξεπούλημα! Χωρίς κανένα μέτρο διασφάλισης της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση σταμάτησε την καραντίνα ανοίγοντας την πόρτα στην «επόμενη μέρα» με τους χειρότερους όρους που μπορούσαν να περιμένουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία.
Πρωτομαγιά: Η μάχη της εικόνας και η μάχη της ουσίας
Η φετινή Πρωτομαγιά αποτέλεσε πρόκληση για το λαϊκό κίνημα και τις δυνάμεις που αναφέρονται σε αυτό. Χρησιμοποιώντας τα περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση επιχείρησε να ακυρώσει το γιορτασμό, κάνοντας μια πρόβα κατάργησης του δικαιώματος στη διαδήλωση. Η συγκυρία αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με τα αντεργατικά μέτρα να πέφτουν βροχή και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις να είναι υπό κατάθεση.
Βαδίζοντας προς το τέλος της καραντίνας, να βαδίσουμε πιο αποφασιστικά το δρόμο των αγώνων
Για ποια κανονικότητα πρόκειται; Θα επιστρέψουμε στην προτεραία κατάσταση, κλείνοντας μια …παρένθεση δυο μηνών; Όχι βέβαια! Η καραντίνα συνοδεύτηκε από ορυμαγδό αντιλαϊκών μέτρων, στα εργασιακά, στην εκπαίδευση, στα δημοκρατικά δικαιώματα, τα οποία επιβλήθηκαν ως επείγοντα και αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως δεν πρόκειται να ανασταλούν.
Με μαχητικούς αγώνες
Μας πάνε, λοιπόν, για «νέα κανονικότητα»! Τάχα μου «πολύ προσεκτικά» κινούνται προς την άρση του κλεισίματος της οικονομίας και της αγοράς και την επιστροφή στην… ομαλότητα.
Δημοκρατικά δικαιώματα
Με το πρόσχημα πάντα της «παραβίασης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας», είδαμε το τελευταίο διάστημα ένταση των αστυνομικών απειλών, της επιβολής προστίμων, ακόμα και προσαγωγών σε βάρος αγωνιστών που διέδιδαν στο λαό τις ιδέες τους και κατήγγελλαν την πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει το λαό αθωράκιστο στην πανδημία, αξιοποιώντας την ταυτόχρονα και ως ευκαιρία για την όξυνση της αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο