Πολιτική
Αλλεπάλληλους κύκλους βαρβαρότητας φέρνουν τα αδιέξοδα του συστήματος - Σε ποια «ασφάλεια» καλούν το λαό να φυλακιστεί;
Δίπλα στην ευθύνη για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρηθούν, υπάρχει και μεγαλώνει η ευθύνη και η ανάγκη για να διαμορφώνουν ο λαός και η νεολαία τους δικούς τους όρους πάλης. Αυτούς που θα στηρίξουν τις μάχες ενάντια στις νέες μεγάλες απειλές για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας που βρίσκονται μπροστά μας.
Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ένα αποτέλεσμα με πολλά αποτυπώματα και πολλές αναγνώσεις
Αναμφίβολα οι αμερικανικές εκλογές δοκίμασαν πολλά πράγματα, εκτός από το εκλογικό σύστημα, και τους πολίτες. Αυτό δεν προκύπτει τόσο από το αποτέλεσμα (το οποίο έπειτα από τέσσερις μέρες προδιέγραψε τον Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ), όσο κυρίως από τα όσα είδαμε να γίνονται στις αμερικάνικες εκλογές για πρώτη φορά.
Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ;
Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, στο «πρόσωπο» του Μπάιντεν συναντιούνται οι προσδοκίες ώστε να καταστεί «παρένθεση» η διοίκηση Τραμπ στην εξωτερική πολιτική και ταυτόχρονα η «προσγείωση» αυτών των προσδοκιών στην πραγματικότητα που «απαιτεί» τη συνέχιση σημαντικών πτυχών αυτής της πολιτικής.
Σπάει ρεκόρ η πανδημία και η αγριότητα της επίθεσης! Οι μαζικοί αγώνες το μόνο μέτρο προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού!
Σε αυτή τη βάση, αναγκαίες και πολύτιμες είναι όλες οι πρωτοβουλίες μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, που θα συμβάλλουν για να διαμορφωθούν όροι σε αυτόν τον μακρύ, δύσκολο και αναγκαίο δρόμο. Πρωτοβουλίες που θα συγκεντρώνουν δυνάμεις πάλης απέναντι στην επίθεση και τη φασιστικοποίηση, που θα διεκδικούν μέτρα προστασίας από την πανδημία, που θα στέκονται απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στη χώρα και στην περιοχή, απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό.
Πτωχευτικός Κώδικας: ήρθε για να εφαρμοστεί!
Κώδικα αρπαγής πλούτου χαρακτηρίσαμε σε άρθρο μας πριν δύο φύλλα τον νέο πτωχευτικό κώδικα που θα ψήφιζε η κυβέρνηση και το έκανε πλέον πράξη με την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, παρά την πρόταση μομφής που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Σταϊκούρα με αφορμή αυτόν! Και είχαμε δίκιο!
Η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική πάλη, μόνη ελπίδα για τους λαούς!
Κάθε μέρα που περνά, θέτει στην εργατική τάξη, τους λαούς της περιοχής, τη νέα γενιά, ολοένα και πιο έντονα το καθήκον να ξαναβγούν στο δρόμο της αντιπολεμικής- αντιιμπεριαλιστικής πάλης , να θέσουν στο στόχαστρο των προσπαθειών τους τους εχθρούς των λαών, τους ιμπεριαλιστές και τις τοπικές αστικές τάξεις, ως τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική! Σ’ αυτό το καθήκον οφείλει να συμβάλει κάθε αριστερή και κομμουνιστική συλλογικότητα με όλες της τις δυνάμεις.
Ο λαός το μόνο τείχος δημοκρατίας!
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η διεκδίκηση, κόντρα στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης, που, με πρόσχημα τα αυξανόμενα κρούσματα, ετοιμάζει νέες καραντίνες τοπικές ή περιορισμένες. Τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, κάθε κομμάτι του λαού να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή και τις κατακτήσεις του.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Γιατί καταδικάστηκε ως εγκληματική η φασιστική οργάνωση
Σε κάθε δικαστική απόφαση παίζουν, οπωσδήποτε, ρόλο τα γεγονότα. Αυτά δεν είναι εύκολο να παραποιηθούν, πολύ περισσότερο να μετατραπούν στο αντίθετό τους. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, οι αμέτρητες δημοσιοποιήσεις επί σειρά ετών των περιστατικών, των εκατοντάδων επιθέσεων και της δράσης των ηγετικών στελεχών και των μελών της, το εν γένει αποδεικτικό υλικό δεν ήταν εύκολο να προσπεραστούν.
Εξαθλίωση και αμερικάνικη μπότα στο σβέρκο του λαού! Οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο του αγώνα για ζωή με δικαιώματα!
Η «απογειωμένη», σύμφωνα με τον Πομπέο, «ελληνοαμερικανική συνεργασία» έφτασε στο σημείο να αποφασιστεί ο μόνιμος ελλιμενισμός των πολεμικών τερατόπλοιων των ΗΠΑ στη Σούδα, που μετατρέπεται εκτός από τη μεγαλύτερη βάση τους στη Μεσόγειο, και σε λιμάνι των αμερικάνικων πολέμων στην ευρύτερη περιοχή!
Ομοσπονδίες – «μέτωπα» - συνδικάτα εξαφανισμένοι όλοι: Σοβαρά; Οι μαθητές θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα;
Αν το άμεσο καθήκον κάθε δύναμης που αναφέρεται στο κίνημα και κάθε προοδευτικού εκπαιδευτικού είναι η υπεράσπιση των μαθητικών καταλήψεων, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η πραγματική συμπαράσταση στους μαθητές θα εκφραστεί στην ολότητά της αν μπουν και οι εκπαιδευτικοί στο δρόμο του αγώνα. Και σε αυτή την ιστορία, είμαστε σίγουροι ότι, και στην ΟΛΜΕ, η συνδικαλιστική ηγεσία της ήττας και της υποταγής ούτε θέλει ούτε μπορεί να προφέρει κάτι.
«Ατομική ευθύνη» σημαίνει καπιταλιστική ζούγκλα και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα! Υπόθεση όλου του λαού η ζωή με δικαιώματα!
Σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης περικύκλωσης βρίσκεται ο λαός και η νεολαία της χώρας. Από τη μια τα …πολυβόλα της αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης ρίχνουν στο ψαχνό των πιο βασικών δικαιωμάτων, που αφορούν τη δουλειά, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τις ελευθερίες, την οργάνωση και την πάλη.
Η Μόρια της τραγωδίας, της καταστολής και των… αντιστάσεων
“Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται”. Αυτή η χιλιοειπωμένη φράση δεν ακούστηκε από τα επίσημα κρατικά και κυβερνητικά χείλη, από την πρώτη κιόλας νύχτα της συμφοράς στο ΚΥΤ της Μόριας. Παρά τους αλλεπάλληλους εμπρησμούς, ταυτόχρονους αλλά και σε διαφορετικό χρόνο, που τουλάχιστον απαιτούσαν στοιχειώδες ψάξιμο, σύσσωμη η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ έσπευσαν να χρεώσουν το κακό στους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Γενικευμένο «πόλεμο» στα λαϊκά δικαιώματα κήρυξε η κυβέρνηση! Αντίσταση και αγώνας ο δρόμος του λαού!
Τον Μάιο τα λεγόμενα έκτακτα αντεργατικά μέτρα ονομάστηκαν «γέφυρα» που θα οδηγούσε στην… ανάπτυξη. Τώρα τα «έκτακτα» αυτά μέτρα παρατείνονται αλλά και ενισχύονται με άλλα, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση προετοιμάζει μέσω της επιτροπής Πισσαρίδη και τις δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού νέα όχι έκτακτη, αλλά γενικευμένη και «θεσμική», αντιλαϊκή-αντεργατική έφοδο.
Δίπλα στην εξαθλίωση, όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού - Ενάντια σε ποιους και μαζί με ποιους χρειάζεται να παλέψει ο λαός;
Η υπόθεση της αποτροπής ενός άδικου πόλεμου μεταξύ των δύο λαών, η υπόθεση του ξεπετάγματος από όλη την περιοχή των φονιάδων των λαών είναι υπόθεση της κοινής πάλης, του μετώπου των λαών που απαιτείται να συγκροτηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση. Πρέπει να παλέψουμε για να κατακτηθεί ευρύτερα ότι σε αυτή την υπόθεση όχι μόνο δεν θα «πάνε μαζί» η αστική τάξη και ο λαός, αλλά ότι η ντόπια αστική τάξη -όπως και όλες οι αστικές τάξεις της περιοχής- είναι στήριγμα και όργανο της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας, είναι απέναντι και εχθρός του λαού. Για αυτό η υπόθεση της πάλης ενάντια στον πόλεμο, είναι υπόθεση της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού, μαζί και δίπλα με την πάλη για ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη, ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org