03 ΜΑΗ 2019

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον σύντροφο Ανέστη Κιζιρίδη

Τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον σύντροφό μας Ανέστη Κιζιρίδη απευθύναμε η γυναίκα του ηΤζένη, τα παιδιά του ο Κώστας και η Ρόζη, τα εγγόνια του, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, οι σύντροφοί του από το ΚΚΕ(μ-λ). Μαζί και οι σύντροφοι από το TKP/ML και το Μ-Λ ΚΚΕ. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο χώρο μνήμης της Εθνικής Αντίστασης του Γ” νεκροταφείου της Αθήνας όπου τον οδήγησαν στους ώμους τους οι σύντροφοί του.

Πρώτος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο εκ μέρους του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) ο σ. Σπύρος Παπακωνσταντίνου και ακολούθησε ο σύντροφός του στην οργάνωση και στην οικοδομή ο Γιάννης Χρονάκης, συνέχισε ο σ. Γιώργος Σόφης εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ και ακολούθησε ο σ. Στάθης Κωνσταντόπουλος που με τον δικό του και ιδιαίτερο συγκινητικό τρόπο του μας περιέγραψε ποιος ήταν ο Ανέστης.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Γιάννη Χρονάκη όπως δημοσιεύεται στην Προλεταριακή Σημαία που θα κυκλοφορήσει αύριο:

Αντίο σύντροφε Ανέστη.

Σε όλη σου τη ζωή παρέμεινες ακούραστος αγωνιστής και πραγματικός κομμουνιστής. Ξεκινώντας από τους οικοδόμους, σε είχαμε παράδειγμα, ήσουν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για διεκδίκηση καλύτερου μεροκάματου και υψηλότερης σύνταξης.

Ζήσαμε το φαινόμενο στην πιάτσα , των εργολάβων που γύρευαν μαστόρους και όποιος ήταν πάνω από 55 ετών, τον θεωρούσαν μη αποδοτικό και καταδικασμένο στην ανεργία, εφόσον δεν τους απέδιδε τα μέγιστα κέρδη που ήθελαν. Το όπλο σου ήταν η αλληλεγγύη στους συναδέλφους σου και παράδειγμα ήταν τα μεροκάματα που προσπαθούσες να μοιράζεις για την επιβίωση των ανέργων.

Σύντροφε Ανέστη,

είχες το χάρισμα να κάνεις πολιτικές συζητήσεις στην πιάτσα, στους οικοδόμους των άλλων παρατάξεων. Ήμουν παρών σε πολλές από αυτές και είχα προσέξει το σεβασμό που είχαν στο πρόσωπό σου και ιδιαίτερα στα λόγια σου.

Ο λόγος σου ήταν αυτός που πάγωνε κάθε σύγκρουση που είχαν οι άλλες παρατάξεις της αριστεράς και σου είμαστε ευγνώμονες γιατί υπηρέτησες τα κομμουνιστικά ιδεώδη πιστά. Πάλεψες για το δίκιο της εργατικής τάξης και την ανατροπή του σάπιου συστήματος, για τη νίκη του σοσιαλισμού, τη διατήρηση του επαναστατικού πνεύματος και τη γιγάντωση του κομμουνισμού.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα, σύντροφε αγωνιστή, και το όνομά σου θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας και στα ιστορικά βιβλία του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος.

Αντίο σύντροφε Ανέστη.

Χρονάκης Γιάννης

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο