27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9, 8.30πμ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

Στις 28 Σεπτέμβρη συνεχίζεται, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μια δίκη που διακόπηκε, επειδή ο Μιχαλολιάκος δεν παρευρέθηκε στην τελευταία δικάσιμο, προφασιζόμενος κινητικά προβλήματα.

   Η αρχική καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, περίπου δύο χρόνια πριν, για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την απόπειρα δολοφονίας των Αιγυπτίων ψαράδων και την απόπειρα ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, δεν πρέπει να καθησυχάζει το λαϊκό αίσθημα! Δεν έστησε τους φασίστες το σύστημα για να τους στέλνει σε φυλακές! Η πολιτική αυτή επιλογή αποκαλύπτεται σε σειρά αποφυλακίσεων πολλών καταδικασμένων χρυσαυγιτών (Ηλιόπουλος, Μίχος, Παπαβασιλείου, Τσακανίκας, Γρέγος, Αρβανίτης, Αλεξόπουλος), που το σύστημα φρόντισε να ρίξει αρχικά στα μαλακά και έπειτα να αρχίσει να δίνει «χάρες», όπως πάντα φρόντιζε για τα «δικά» του παιδιά.

   Αλλά είναι και όλο το πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που ενισχύει το φασισμό και παραφυάδες του. Το ίδιο πλαίσιο που καθημερινά ενισχύεται με την αστυνομοκρατία και την καταστολή των λαϊκών αγώνων, απεργιών, φοιτητικών κινητοποιήσεων, κινητοποιήσεων κατοίκων. Είναι το ίδιο πλαίσιο που δίνει αέρα σε ακροδεξιές ομάδες και κόμματα να ξεπηδάνε κάθε λίγο και λιγάκι και να διεκδικούν ρόλο στα πολιτικά πράγματα, λειτουργώντας και σαν μοχλός «δεξιοποίησης» για όλο το πολιτικό σκηνικό. Είναι το ίδιο πλαίσιο που τους «καταδικασμένους» χρυσαυγίτες σαν τον Κασιδιάρη τους δίνει «λόγο» και τους διαφημίζει σαν νέους, ανερχόμενους κομματάρχες.

   Αυτή η πολιτική της φασιστικοποίησης είναι που ενισχύει και κάνει πλάτες στο φασισμό και τους εκπροσώπους του, ακόμα και αν πρωτόδικα τους «καταδικάζει». Είναι η επίσημη πολιτική που δολοφονεί καθημερινά μετανάστες στα σύνορα και στο Αιγαίο, που κάνει πογκρόμ και φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους κατατρεγμένους όπου γης. Είναι η κυβέρνηση που τραμπουκίζει καθημερινά το λαό σε κάθε κινητοποίηση για να του «κόψει» τον αέρα και να μη διεκδικεί απέναντι στην αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση του συστήματος.

   Η συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής πρέπει να βρει το λαό στο δρόμο και στην πάλη ενάντια στη φασιστικοποίηση συνολικά του πολιτικού σκηνικού!

   Η επιλογή του συστήματος να βάλει στο πάγο τους μαχαιροβγάλτες και τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, ειδικότερα πιεζόμενο από τη λαϊκή κατακραυγή, δεν σημαίνει και καταδίκη του φασισμού. Πέρα από το ότι κάθε λίγο και λιγάκι βγάζει κι από ένα χρυσαυγίτη «έξω», η ίδια η επίσημη πολιτική του συστήματος ξαναδίνει καθημερινά αέρα στο φασισμό, σε κάθε λογής ακροδεξιές ομάδες και παράγοντες. Το ίδιο το σύστημα μέρα με τη μέρα ξαναστήνει τους επόμενους μαχαιροβγάλτες!

   Η πραγματική καταδίκη του φασισμού επιτυγχάνεται μόνο με το λαό στους δρόμους, στην πάλη ενάντια στην πολιτική που πετάει καθημερινά το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με τη καθημερινή πάλη για δημοκρατικά δικαιώματα και ενάντια στην καταστολή! Ο φασισμός πεθαίνει στην πάλη για να φύγουν οι ΝΑΤΟϊκοί δυνάστες των λαών από τη χώρα και για ειρήνη ανάμεσα στους λαούς!

 

  • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
  • ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ!
 
Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr