06 ΜΑΗ 2019

Νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ): ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, ακούμε συνεχώς για την ανάγκη να δυναμώσει η «φωνή των νέων της Ευρώπης», πως πρέπει να συμμετέχει μαζικά η νέα γενιά γιατί είναι το «αύριο της Ε.Ε.» και η ψήφος της θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τo μέλλον της. Όμως, αυτό το μέλλον που προβάλλουν δεν μας χωρά.

Αλήθεια, τι σημαίνει ουσιαστικά η ψήφος στην ευρωκάλπη;

Μας καλούν με λίγα λόγια φορώντας ένα δημοκρατικό προσωπείο, να νομιμοποιήσουμε το οικοδόμημα της Ε.Ε. Γίνεται μια λυσσαλέα προσπάθεια να γεννήσουν αυταπάτες στον λαό (με ιδιαίτερο βάρος στην νεολαία) πως έχει ρόλο και λόγο στη λήψη αποφάσεων εντός του ευρωκοινοβουλίου. Ένα μεγάλο ψέμα, αφού αποφάσεις μπορούν να πάρουν μόνο οι κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών και ακόμα και οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται δεν έχουν παρά διακοσμητικό ρόλο εκεί μέσα. Γιατί αυτό που θέλουν να πετύχουν οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές είναι το ξέπλυμα της Ε.Ε, προβάλλοντας ξανά το ίδιο παραμύθι για την «Ευρώπη των λαών και της ευημερίας».

Η Ε.Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Όμως η Ε.Ε δεν είναι κανένα παγκόσμιο χωριό αλλά το ακριβώς αντίθετο, και μετά από 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ το γεγονός αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολόγηση πλέον, αφού η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Είναι ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός των ισχυρών κρατών της Ευρώπης, μια φυλακή των λαών που γεννά φτώχεια, πολέμους και εξαθλίωση. Οι ανταγωνισμοί των Ευρωπαίων και των Αμερικανών ιμπεριαλιστών με την Ρωσία και την Κίνα όχι μόνο δεν παράγουν ευημερία, αλλά γεννούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους λαούς όλου του κόσμου.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ε.Ε. είναι αυτές που μαζί με το ΝΑΤΟ γεννούν πολέμους και αιματοκυλούν λαούς στα Βαλκάνια, τη Λιβύη, τη Μ. Ανατολή, που ληστεύουν και ξεζουμίζουν τον κόπο και τον πλούτο της εργατικής τάξης, που καταληστεύουν τις εξαρτημένες χώρες σαν τη δικιά μας.

Είναι αυτές που γεννούν τον εθνικισμό και τον σωβινισμό. Από το κομμάτιασμα χωρών και τις επεμβάσεις, τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες, μέχρι τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για την ανάγκη «εθνικής ομοψυχίας», θέλουν να μας κάνουν να δούμε σαν εχθρό τους γείτονες λαούς για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη νεολαία σαν κρέας για τα κανόνια τους.

Είναι αυτές που προσπαθούν να εξαφανίσουν κάθε σύμβολο αγώνα και αντίστασης, καθώς τα αντιμετωπίζουν ως απειλή για τα συμφέροντά τους. Γι΄ αυτό και με όπλο την «θεωρία των δύο άκρων» εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό. Με την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, αφού δεν διστάζουν να καταστείλουν μέχρι και με τον εθνικό στρατό διαδηλωτές (Γαλλία) και να δικάσουν κομμουνιστές και πολιτικούς προσφυγές με μόνη κατηγορία τα πιστεύω τους(Γερμανία). Όλα αυτά στην καρδιά της «πολιτισμένης» και «δημοκρατικής» Ευρώπης. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα για το πόσο φοβούνται τον «εχθρό λαό».

Ψήφος και συμμέτοχη στις ευρωεκλογές, λοιπόν, σημαίνει νομιμοποίηση της επίθεσης που συντελείται από τα ευρωπαϊκά αφεντικά στα δημοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα. Οι εκλογές αυτές έχουν ρόλο καταγραφής της αποδοχής της εξάρτησης της χώρας μας στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Για εμάς τους νέους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους ανέργους, η επίθεση της Ε.Ε και της εξαρτημένης ελληνικής άρχουσας τάξης αποτυπώνεται με πολλούς τρόπους και σε όλους τους χώρους που ζούμε και αναπνέουμε. Την βιώνουμε με τους μισθούς πείνας και τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, τα εργατικά «ατυχήματα» που δεν είναι τίποτα άλλο από εργοδοτικά εγκλήματα, την βλέπουμε στα πτυχία κουρελόχαρτα που δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να βρούμε δουλειά αν δεν τα «εμπλουτίσουμε» με περισσότερα «προσόντα», και την ζούμε μέσα από την καθημερινή αβεβαιότητα για το μέλλον μας που αναγκάζει πολλούς από εμάς να μεταναστεύσουμε στο εξωτερικό.

Προσπαθούν να χαράξουν βαθιά στην συνείδησή μας πως αυτή η γενιά θα πρέπει να αποδεχτεί και να ζήσει στην καινούργια τους κανονικότητα η οποία πλασάρεται σαν σταθερότητα. Η κανονικότητα των μνημονίων, του εργασιακού μεσαίωνα και της ανασφάλειας. Οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος και οι εκπρόσωποι τους προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σώμα νέων ανθρώπων που θα αποφεύγουν την πολιτική συζήτηση και τον προβληματισμό. Μια γενιά που θα ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ της ακολουθώντας τον ατομικό δρόμο. Μια γενιά που θα έχει μάθει να αποδέχεται με σκυφτό το κεφάλι.

Προσπαθούν να ταυτίσουν, μάλιστα, τη δικιά μας στάση καταγγελίας τους, τη δικιά μας εναντίωση στο σφαγείο της Ε.Ε., με τις κάθε λογής ακροδεξιές φωνές, που -χωρίς να αμφισβητούν στο ελάχιστο τον ιμπεριαλισμό και τις πολιτικές του- προβάλλουν τις επιμέρους αντιρρήσεις τους προς την Ε.Ε για να υπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων. Η δική μας ΑΠΟΧΗ είναι κάλεσμα σε μαζική καταγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απονομιμοποίηση των βάρβαρων πολιτικών της σε βάρος των λαών και της εργατικής τάξης, είναι προσκλητήριο ειρήνης και κοινής πάλης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό.

Σε πείσμα, όμως, όσων μας καλούν σε υποταγή, βλέπουμε τις ελπιδοφόρες τάσεις που υπάρχουν στη νεολαία, όταν μόλις στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014, στα πολύ υψηλά ποσοστά αποχής, η πλειοψηφία αποτελούνταν από νέους ανθρώπους που δεν πείθονται από την εκλογική φάρσα των ευρωπαϊκών αφεντικών, μιας και βιώνουν στο πετσί τους τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.

Ας μην τους κάνουμε την χάρη!

Οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) καλούν σε ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη αριστερά που σύσσωμη κατεβαίνει για λόγους εκλογικού κρετινισμού και -κυρίως- λόγω των αυταπατών της για τον χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού αυτού συνασπισμού. Με τον λαό στην γωνία, όμως, αυτό που καταφέρνουν αυτές οι δυνάμεις είναι να δημιουργούν σύγχυσή και αποπροσανατολισμό στον κόσμο, νομιμοποιώντας την Ε.Ε και καλλιεργώντας λογικές ανάθεσης. Το μέλλον και η ζωή μας δεν θα κριθεί στις κάλπες, αλλά στο κίνημα και την αναμέτρηση με το σύστημα και τους μηχανισμούς του.

Γιατί ο μόνος τρόπος εναντίωσης στην δολοφονική αυτή συμμαχία είναι το πεδίο των καθημερινών αγώνων και της ταξικής πάλης. Εκεί που πραγματικά μπορούμε να διαμορφώσουμε συσχετισμούς για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τα δικά μας συμφέροντα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστών. Η πραγματική προοπτική για εμάς βρίσκεται στα μέτωπα αντίστασης, στους χώρους που δουλεύουμε και σπουδάζουμε, σε αυτά που εναντιώνονται στο σύστημα της εξαθλίωσης και την πολιτική του.

Η πάλη για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εξάρτησης δεν θα δοθεί μέσα από τις κάλπες πόσο μάλλον από αυτό το διακοσμητικό όργανο-φάρσα. Θα δοθεί μόνο με την συγκρότηση αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού μετώπου των λαών σε αναμέτρηση με την πολιτική αυτού του συστήματος, παλεύοντας για έξοδο από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Και η αποχή από τις ευρωκάλπες, καθώς και η άρνηση των εκλογικών αυταπατών αποτελεί έναν όρο για την κατεύθυνση αυτή. Μόνο στις δικές της δυνάμεις μπορεί να βασίζεται η νέα γενιά, στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης!

euroekloges2019 copyeuroekloges2019 copyeuroekloges2019 copy

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο