26 ΙΟΥΝΗ 2015

νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ): Ανακοίνωση – Καταγγελία για την επίθεση στα γραφεία του ΝΑΡ

Παρασκευή 26/6/15

Καταγγέλλουμε τη χθεσινοβραδινή τραμπούκικη επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ, αφότου ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κέντρο της Αθήνας. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα 20 ατόμων, η οποία συνδέεται και με αντίστοιχο περιστατικό που έλαβε χώρα την πρώτη μέρα του φεστιβάλ των Αναιρέσεων, αλλά και πολλά παρόμοια.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι γνωστά σε όλους για το «ποιόν» τους. Η παρακρατική, ασφαλίτικου χαρακτήρα δράση τους έχει δώσει δείγματα γραφής ουκ ολίγες φορές, με θύματα πάντα αγωνιστές εργαζόμενους και νεολαίους. Κάθε φορά επιλέγουν να εκτονώσουν όλο τους το μένος ενάντια σε οργανώσεις της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος, οι οποίες είναι για αυτούς ο μόνος και πραγματικός εχθρός. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους τέθηκαν τα γραφεία πολιτικής οργάνωσης, φανερώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη φασίζουσα λογική που τους χαρακτηρίζει.
Τέτοια γεγονότα βρίσκονται σε αδιάσπαστη σύνδεση- ηθελημένα ή αθέλητα- με από καιρό διαμορφούμενα σχέδια του κράτους ενάντια στη λειτουργία και τη δράση κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων που αναφέρονται στο κίνημα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης πορείας φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που εκπορεύεται από το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης και στοχεύει να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Σε συνδυασμό με όσα ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, την αστυνομοκρατία, την καταστολή διαδηλώσεων, την εισβολή στο Άσυλο και όχι μόνο, αποδεικνύουν ότι τόσο το κράτος, όσο και το παρακράτος « έχουν συνέχεια» επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να μην φοβηθούν, να μη δείξουν καμιά ανοχή και να δώσουν την μόνη πραγματική απάντηση που αρμόζει σε τέτοιες πρακτικές, αλλά και συνολικά στην πολιτική του συστήματος, οργανώνοντας την πάλη τους για τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org