12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008

Νεολαία και Εργαζόμενοι! ΟΛΟΙ στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο!

Η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί, έδειξαν για μια ακόμα φορά το αποκρουστικό αντιλαϊκό τους πρόσωπο. Η πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και της ωμής βίας, ενάντια σε λαό και νεολαία, δολοφόνησε, ξανά! Αυτή τη φορά, έναν 15χρονο μαθητή, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Είναι η ίδια αυτή πολιτική που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην αιματηρή λιτότητα. Αυτή που «υπόσχεται» απολύσεις. Είναι η πολιτική ενός πέρα για πέρα σάπιου συστήματος, της εκμετάλλευσης και της κρίσης.
Είναι η ίδια αυτή πολιτική, ενός συστήματος που «τάζει» στη νεολαία ανεργία, ανασφάλεια και «σάπιο πολιτισμό».
Είναι η πολιτική που ξεζουμίζει, περιθωριοποιεί και δολοφονεί μετανάστες, το πιο καταπιεσμένο κομμάτι των εργαζόμενων. Αυτούς που’ ρθαν στη χώρα μας για να βρουν λέει καλύτερη τύχη…
Είναι η πολιτική των “yesmen”. Αυτή που εγκυμονεί πολέμους και συρράξεις μεταξύ των λαών!
Είναι η πολιτική των ΜΑΤ, των κλομπ, των χημικών, των απαγορεύσεων των απεργιών.
Σήμερα –μετά τη δολοφονία – στήνουν νέα επιχείρηση τρομοκράτησης. Αφού αρχικά εξέφρασαν δήθεν τη «λύπη» τους για το… περιστατικό (!), προσπάθησαν να το παρουσιάσουν σαν ένα μεμονωμένο γεγονός, έργο ενός… «θερμοκέφαλου νταή». Χρησιμοποίησαν την καταστροφολογία, επιδίωξαν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού του λαού. Και εδώ, οι δυνάμεις καταστολής ήταν παρούσες! Απείλησαν με «σκληρά μέτρα». Μόνο που δεν απέτρεψαν τις δεκάδες χιλιάδες νεολαίων και εργαζόμενων απ’ το να κατέβουν στους δρόμους! Κάλεσαν σε αναβολή της απεργιακής πορείας της 10/12 – με τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να συμμορφώνονται χωρίς ίχνος ντροπής! Τώρα, ζητούν να σταματήσουμε να διαδηλώνουμε, με πρόσχημα την «ασφάλεια», καλούν τη νεολαία να «κάτσει στ’ αυγά» της και να «ξεχάσει» τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις. Φοβούνται στην πραγματικότητα, το λαϊκό ποτάμι!
Το ποτάμι αυτό, που δεν είναι μόνο «της οργής» αλλά και της «ανάγκης»! Και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική τους. Γι’ αυτό και θέλουν τη νεολαία και το λαό στο περιθώριο!
Σας καλούμε να μην υποκύψετε στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς!
Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που εναποθέτουν τη διέξοδο και τις ελπίδες μας – που αλλού;– στις κάλπες! Που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και άμεσες εκλογές. Είναι η λεγόμενη αντιπολίτευση, και η υποτιθέμενη αριστερά. Λες και δεν είναι η ίδια αυτή πολιτική που θα κληθούν να εφαρμόσουν, και να διαχειριστούν, αυτή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων αφεντικών.
Κάποιοι άλλοι, αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν… άλλο ρόλο, ανακαλύπτουν σενάρια συνομωσίας «εντός και εκτός της επικράτειας», επιδεικνύοντας ιδιαίτερη… ανεμπιστοσύνη σε λαό και νεολαία, για να καταλήξουν κι αυτοί, στην «εκλογική τους ενίσχυση», για την… αλλαγή πορείας.
Η διέξοδος για το λαό δε βρίσκεται στις κάλπες αλλά στους μαζικούς αγώνες για την ανατροπή μιας πολιτικής που του στερεί δικαιώματα στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή, μιας πολιτικής που δολοφονεί!

ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο