01 ΙΟΥΛΗ 2019

Να υπογραφεί άμεσα συλλογική σύμβαση εργασίας στην ΕΥΑΘ!

Εδώ και μήνες η διοίκηση της ΕΥΑΘ αρνείται να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση. Πρόκειται για μια σύμβαση που αφορά 350 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν δει τον μισθό τους να μειώνεται δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Αυτές οι μεθοδεύσεις  έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των αντεργατικών πολιτικών που κλιμακώνονται χρόνο με τον χρόνο και που συνεχίζει απρόσκοπτα να υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άξια συνεχιστής των αντιλαϊκών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρόκειται για μια πολιτική πλήρως υποταγμένη στις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ και στα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, η οποία δεν κρύβεται όσο και αν γίνεται λόγος για «ανάπτυξη» και «έξοδο απο τα μνημόνια».

Παράλληλα τέτοιες κινήσεις συνδέονται και με την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που θα σημαίνει νέες απολύσεις, κατακόρυφη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και φυσικά δυσβάσταχτα χαράτσια προς το λαό της Θεσσαλονίκης  με την μετατροπή του κοινωνικού αγαθού του νερού σε είδος πολυτελείας.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις που φορτώνονται στις πλάτες των εργαζόμενων της ΕΥΑΘ και θα σταθεί στο πλευρό τους στον αγώνα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Γιατί μόνο με αγωνιστική κινητοποίηση μπορούν οι εργαζόμενοι να κερδίσουν τα δίκια τους! Μόνο έτσι μπορεί να ανατραπεί η «νομιμότητα» και η «κανονικότητα» της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της λιτότητας, της απληρωσιάς, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

  • ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ!

1/7/2019

KKEμ-λ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ