27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΡΑΞΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Με τα δημοσιεύματα να πληθαίνουν γύρω από την πορεία των αμερικάνικων πυρηνικών όπλων και τους τελικούς προορισμούς αυτών, η βάση του Αράξου είναι και πάλι στα σχέδια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αποθήκευση πυρηνικών στη ΝΑΤΟϊκή βάση είναι στην επικαιρότητα. Οι κινήσεις των Αμερικανών στην περιοχή μας αποκαλύπτουν τις διαθέσεις τους.

Η ενίσχυση της παρουσίας τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα δικά τους αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στην Τουρκία και η δημιουργία νέας πυρηνικής βόμβας (Β62-12) επιταχύνει τις εξελίξεις που δρομολογούν νέα αναδιανομή των χώρων φύλαξης πυρηνικών στην Ευρώπη.

Με το ζόρι προσπαθούν να καλύψουν τα αμερικανονατοϊκά σχέδια οι υπάλληλοι των ιμπεριαλιστών. Με τον ίδιο τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέφτοντας συνεχώς σε λάθη και αναλήθειες, η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα κάνει πως δε γνωρίζει τίποτα, την ώρα που ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε οπλοστάσιο για τις εξορμήσεις του ΝΑΤΟ.

Για την βάση του Αράξου τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Από το 2001 που έφυγαν και τα τελευταία πυρηνικά, διατηρούνται οι υποδομές για την φύλαξη καινούριων όπλων. Οι 6 θόλοι που μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 24 βόμβες είναι σε άριστη κατάσταση έτοιμοι να αποθηκεύσουν τα θανατηφόρα όπλα του ΝΑΤΟ. Η αναβάθμιση του οπλοστασίου και η διεύρυνση των βάσεων από τους Νατοϊκούς φονιάδες σε ολόκληρη τη χώρα έχει στο λογαριασμό και την χρήση της βάσης του Αράξου. Οι συχνές επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στην περιοχή εκτός από την οικονομική διείσδυση και την πολιτική επιβολή των ΗΠΑ στην Δυτική Ελλάδα έχουν και τον χαρακτήρα της στρατιωτικής παρουσίας των ιμπεριαλιστών.

Η εξάρτηση της χώρας από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές όχι μόνο δεν αμφισβητήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές στρώθηκε ο δρόμος για να συνεχιστεί ακόμα πιο σφιχτά το δέσιμο του λαού στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η προσφάτως ανανεωμένη συμφωνία για τις Βάσεις και μάλιστα σε βάθος χρόνου τοποθετεί τη χώρα στην τροχιά των ενδοιμπεριαλιστικών συγκρούσεων και στα επικίνδυνα νερά μιας γενικευμένης ανάφλεξης από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Οι «προστάτες» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ το μόνο που έχουν να προσφέρουν στο λαό είναι πόλεμοι και τρομοκρατία. Οι ιμπεριαλιστές μπροστά στις δικές του επιδιώξεις φέρνουν στη γειτονιά μας ακόμα πιο κοντά στην πυρηνική απειλή και τη βαρβαρότητα του πολέμου. Τα καραβάνια των προσφύγων από τις χώρες που έχουν ισοπεδωθεί από τους φονιάδες των λαών, τα πραξικοπήματα στη Λ. Αμερική δείχνουν τις αδηφάγες διαθέσεις του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος.

Οι λαοί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αντισταθούν στις πολεμοκάπηλες πολιτικές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Τέτοια είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Χιλή, την Βολιβία, το Εκουαδόρ. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος και όχι η αναζήτηση του πιο «καλού» ιμπεριαλιστή-προστάτη. Είναι χρέος του δικού μας λαού να απαντήσει ανάλογα ενάντια στον πόλεμο, τις βάσεις του ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά. Ο λαός της περιοχής να μην αφήσει να περάσουν να πυρηνικά σχέδια των αμερικανών, να βάλει φραγμό στις πολεμικές επιδιώξεις τους που σέρνουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Είναι χρέος κάθε αγωνιστή, κάθε προοδευτικού ανθρώπου να βάλει πλάτη για να συγκροτηθεί κίνημα ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση με όπλο την αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής και την οργανωμένη πάλη για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr