05 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το πρωί της Δευτέρας 3/2 πρόσφυγες, οικογένειες και παιδιά ξεκίνησαν πορεία από τον καταυλισμό της Μόριας προς τη Μυτιλήνη, διαμαρτυρόμενοι  για τον εγκλωβισμό τους, στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν στο νησί, στα σχέδια της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα/στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις, τη μη χορήγηση ασύλου.  Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και την επομένη ημέρα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κλιμακώνουν ακόμα περισσότερο την βιαιη καταστολή απέναντι στους διαδηλωτές.

Απέναντι στην δίκαιη διαμαρτυρία τους και στα συνθήματα Ελευθερία!, η Μόρια είναι φυλακή και η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, η κυβέρνηση παράταξε για άλλη μια φορά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, ώστε να καταστείλει με βάναυσο και βίαιο τρόπο την πορεία τους πριν φτάσουν στην πόλη. Από το στόχαστρο της αστυνομικής βίας δεν γλύτωσαν ούτε τα παιδιά που βρέθηκαν και αυτά πνιγμένα στα χημικά.

Πριν λίγες μέρες είχε πραγματοποιηθεί ξανά πορεία διαμαρτυρίας από γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες με τα ίδια αιτήματα.

Αυτές τις κινητοποιήσεις, που μπορούν να σταθούν και να στηρίξουν τα λαϊκά συμφέροντα πρέπει να πλαισιώσουν οι δυνάμεις της Αριστεράς και όχι να σέρνονται πίσω από εθνικοπατριωτικά συλλαλητήρια που στάζουν φασιστικό δηλητήριο.

Ο λαός της Λέσβου και των άλλων νησιών, οι εργάτες, η νεολαία, άνεργοι και εργαζόμενοι μαζί  με τους κατατρεγμένους και τους ξεριζωμένους να παλέψουμε ενάντια στο καθημερινό έγκλημα που ξένοι και ντόπιοι δυνάστες διαπράττουν ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στους κοινούς εχθρούς μας.

Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε όλα τα δικαιώματα μας στη δουλειά, στην ελεύθερη μετακίνηση, στη στέγαση, στην παιδεία, στην περίθαλψη-υγεία.

Με αυτούς σε κοινή πάλη μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε. Για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν. Για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.

  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ- ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 4/2/2020

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org