06 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021

Με μαζικούς αγώνες απαντάμε στις σκευωρίες του αστικού κράτους! Να απαλλαγούν οι Γ. Καλαϊτζίδης και Ν. Ματαράγκας από τις ανυπόστατες κακουργηματικές κατηγορίες!

Τα δύο μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» Γ.Κ. και Ν.Μ. κατηγορούνται με ανυπόστατες κατηγορίες και σαθρά στοιχεία για την δολοφονία ενός εμπόρου ναρκωτικών το 2016 στα Εξάρχεια και καλούνται σε δίκη στις 13 Οκτώβρη. Πρόκειται για μια προκλητική δίκη-σκευωρία από την πλευρά του αστικού κράτους! Φαίνεται πως οι μηχανισμοί κρατικής τρομοκρατίας και στοχοποίησης απέναντι σε οποιονδήποτε τολμά να σηκώσει κεφάλι αναβαθμίζονται σε επικίνδυνο βαθμό με νέες μεθόδους διώξεων και προσπάθειας καταδίκης, όπου αξιοποιούνται ακόμα και παρακρατικές μαύρες εφεδρείες του συστήματος σε αυτή την κατεύθυνση. Για άλλη μια φορά σέρνονται σε δίκες αθώοι, με στημένα κατηγορητήρια και στόχο τον παραδειγματισμό που θα λειτουργεί κατασταλτικά για όλο τον κόσμο του κινήματος.

Αυτή η στημένη “δίκη-σκευωρία” συμπληρώνει το πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που ολοένα εντείνεται. Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση επιτίθεται με εκδικητική μανία απέναντι στο κίνημα και στις κατακτήσεις του. Έχει αφήσει το λαό απροστάτευτο απέναντι στην πανδημία και εφαρμόζει σκληρή καταστολή και τρομοκρατία για να εδραιώσει την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της. Χτυπά βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων διαμορφώνοντας έναν εργασιακό μεσαίωνα, ενώ καταπατά το δικαίωμα στις σπουδές της νεολαίας επιβάλλοντας ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Τσακίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού για να περάσει δια πυρός και σιδήρου αυτή τη βάρβαρη πολιτική της. Σχηματίζει αυθαίρετα δικογραφίες, στοχοποιεί πολιτικούς χώρους, φακελώνει αγωνιστές, επιβάλει απαγορεύσεις και πρόστιμα, χτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση και βγάζει απεργίες παράνομες.

Αυτή η δίκη έρχεται με την σειρά της να μπει πλάι σε μια ολόκληρη “βιομηχανία δικών” σε βάρος οργανώσεων και αγωνιστών και να ενισχύσει την προσπάθεια εμπέδωσης ενός πλαισίου τρομοκράτησης και πειθάρχησης. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση έχει δείξει πόσο θέλει να στοχοποιήσει ένα ευρύ πολιτικό φάσμα οργανώσεων και αγωνιστών. Έχει να επιδείξει χτυπήματα συγκεντρώσεων, αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, εισβολές της αστυνομίας σε γραφεία οργανώσεων και σε πολιτικούς χώρους συλλογικοτήτων. Έχει δείξει τα δόντια της με το κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής των περασμένων διαδηλώσεων της 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη, που ακολούθησαν πρόστιμα, προσαγωγές, αναίτιες συλλήψεις, για τις οποίες εκκρεμούν τώρα πολιτικές δίκες όπου σέρνονται δεκάδες αγωνιστές.

Το σύστημα έχει επιδοθεί σε ένα άγριο κυνήγι πολιτικών διώξεων. Επιδίωξή της είναι η στοχοποίηση του κόσμου του κινήματος και συνολικά της οργανωμένης και συλλογικής πάλης. Απέναντι στις σκευωρίες του αστικού κράτους πρέπει να δοθεί μια μαζική λαϊκή απάντηση. Οι απαντήσεις που προβάλλονται από πολλούς χώρους, ιδιαίτερα της αναρχοαυτονομίας, συνήθως εγκλωβίζονται σε “παραδειγματικές” ενέργειες απέναντι στην κρατική τρομοκρατία, σε ακτιβισμούς ή “εικονικές”- “συμβολικές” δράσεις για την παραγωγή θεάματος. Αυτός ο τρόπος δράσης είναι ευάλωτος στην κρατική τρομοκρατία. Γι’ αυτό και δεν υποκαθιστούν το μαζικό κίνημα. Μπορεί αυτό να μην γίνεται κατανοητό άμεσα γιατί το μαζικό κίνημα βρίσκεται σε ύφεση αλλά δεν υπάρχει ούτε άλλος δρόμος ούτε και υποκατάστατο.

Αν περάσει άλλη μια πλεκτάνη που έχει στηθεί από κράτος και παρακράτος, δημιουργείται σοβαρό αρνητικό προηγούμενο για το κίνημα. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πλατύ κίνημα, που θα καταδείξει τις σοβαρές προεκτάσεις που μπορούν να έχουν όλες αυτές οι τυχόν καταδίκες. Για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες, για να μην έχει το σύστημα την άνεση να σέρνει ανθρώπους σε δικαστήρια για την πολιτική τους δράση, χρειάζεται μαζικό λαϊκό κίνημα που θα αγκαλιαστεί από συλλογικότητες, οργανώσεις, φορείς, σωματεία, συλλόγους.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Γ. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ!

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr