10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Πριν από μερικές μέρες η πολιτική που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση δολοφόνησε ένα μικρό παιδί. Η πολιτική που θυσιάζει το λαό και την εργατική τάξη στο βωμό των συμφερόντων του κεφάλαιου, αυτή τη φορά δεν δίστασε να θυσιάσει εν ψυχρώ τη ζωή ενός 16χρονου μαθητή. Όπως δεν διστάζει να θυσιάζει κάθε χρόνο δεκάδες εργάτες στα γιαπιά, στις στοές και στα εργοτάξια του τρόμου, στα καζάνια της Ζώνης και στα εργοστάσια-κολαστήρια, με τα εξοντωτικά ωράρια και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας.
Σκούζουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του συστήματος της εκμετάλλευσης ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συμβάν, ότι το καταδικάζουν και ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. Όμως όλος ο λαός, όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι αυτοί. Αυτοί και η πολιτική τους.
Η δολοφονία αυτή δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Είναι το αποτέλεσμα του κλίματος βίας και τρομοκρατίας που σκόπιμα καλλιεργεί το σύστημα και οι δυνάμεις του κεφάλαιου με όργανα τις κάθε λογής μονάδες κρατικής καταστολής. Είναι συνέχεια των δηλώσεων Πολύδωρα περί «πραιτοριανών». Είναι συνέχεια της βίαιης καταστολής που δέχονται οι διαδηλώσεις εργαζομένων και φοιτητών. Είναι συνέχεια της δολοφονίας του πακιστανού 24χρονου μετανάστη στις 26 Οκτώβρη. Είναι η ματωμένη συνέχεια των δολοφονιών Καλτεζά και Τεμπονέρα. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που, δεκαετίες τώρα, ενισχύουν τους μηχανισμούς καταστολής και ψηφίζουν τον ένα τρομονόμο μετά τον άλλο.
Η πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής έχει στόχο τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, την καταπίεση.Οι δυνάμεις του συστήματος οπλίζονται και ενεργούν με σκοπό να αναστείλουν τους δίκαιους αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης που ξεσπούν όλο και πιο μαζικοί ενάντια σε μια πολιτική που δίνει προκλητικά προνόμια στο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις από τους εργαζόμενους. Ενάντια σε μια πολιτική που θέλει να φορτώσει τα βάρη της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης του καπιταλισμού στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων.
Καμία συναίνεση! Καμία περιστολή των αγώνων! Στο όργιο κρατικής βίας και καταστολής των τελευταίων ημερών απαντάμε με συνέχιση των αγώνων για το δικαίωμα στη δουλειά, για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.
Καταγγέλλουμε τον υποταγμένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥπου νομιμοποιεί με το χειρότερο τρόπο την κατασταλτική δράση της κυβέρνησης και των μηχανισμών της. Που δεν δίστασε να συναινέσει στη δημιουργία κλίματος τρόμου και να στερήσει το δικαίωμα από τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν ελεύθερα την αντίθεσή τους στην αντεργατική πολιτική την ημέρα της απεργίας. Που, για μια ακόμη φορά, απέδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις αγωνίες της εργατικής τάξης. Καταγγέλλουμε και τη στάση των ρεφορμιστών της Αυτόνομης Παρέμβασης και του ΠΑΜΕ οι οποίοι, είτε συμπράττοντας με τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είτε αναπαράγοντας το κλίμα τρομολαγνείας, ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβερνητικής κατασταλτικής πολιτικής.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλη την εργατική τάξη να καταδικάσουν τη δολοφονία αυτή, να δώσουν τη δική τους μαζική, αποφασιστική απάντηση στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής. Συνεχίζοντας τους αγώνες τους, εντείνοντας την πάλη τους! Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη απεργία! Για την ανατροπή αυτής πολιτικής! Για όλα αυτά που μας αρνούνται, για όλα αυτά που μας ανήκουν!

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ,
ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο