20 ΑΠΡΙΛΗ 2014

Μείωση μισθών και δώρου στη ΣΕΚΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη νέα αντεργατική απόφαση της εργοδοσίας στη ΣΕΚΑΠ, να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση στους μισθούς και το δώρο του Πάσχα. Αυτή η εκδικητικού χαρακτήρα κίνηση έρχεται ως συνέχεια στην εκ περιτροπής εργασία που επέβαλλε σε όσους δεν είχαν υπογράψει ένα προηγούμενο διάστημα ατομικές συμβάσεις εργασίας. Είναι ένα ακόμα βήμα ώστε να τρομοκρατήσει όσους εργάτες συνεχίζουν να αντιστέκονται, να τους κάνει να υποκύψουν στο νέο καθεστώς που θέλει να επιβάλλει.
Είναι ξεκάθαρο πως στόχος της εργοδοσίας στη ΣΕΚΑΠ, όπως και συνολικά του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, είναι να τσακίσουν οτιδήποτε θυμίζει εργατική κατάκτηση, οτιδήποτε έχει κατοχυρώσει ως δικαίωμα η εργατική τάξη με τους αγώνες της. Ασύδοτοι και αδίστακτοι μέσα στο αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώνει η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης, θέλουν να μετατρέψουν τον εργάτη σε ένα απλό εργαλείο που θα δουλεύει σε συνθήκες μεσαίωνα, με μόνο σκοπό να παράγει υπεραξία για να γεμίζουν έτσι οι τσέπες των κάθε λογής αρπακτικών του κεφαλαίου.
Οι εργάτες στη ΣΕΚΑΠ δεν έχουν να περιμένουν τίποτα και από κανέναν «σωτήρα». Ο μόνος δρόμος που θα φέρει αποτέλεσμα είναι αυτός του μαζικού, παρατεταμένου και ασυμβίβαστου αγώνα. Οι όποιες ενδείξεις «καλής θέλησης», απλά ανάβουν το πράσινο φως για να προχωρήσει η εργοδοσία τα αντεργατικά της σχέδια. Δεν πρόκειται να της κοπεί η όρεξη για παραπάνω κέρδη, παρά μόνο αν οι εργάτες συσπειρωθούν και παλέψουν για το δίκιο τους.
Με πίστη στη δύναμη που έχει μέσα της η εργατική τάξη όταν οργανώνεται, όταν πατάει γερά στα πόδια της και διεκδικεί τα δικαιώματά της. Μόνο έτσι μπορεί να μπει φρένο στον εφιάλτη που μας προσφέρουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Για να γίνουμε η άμμος στα γρανάζια τους, να διεκδικήσουμε πίσω όλα αυτά που μας κλέβουν κάθε μέρα.
• ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
• ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ξάνθη 17-4-2014

kkeml_gr

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο