16 ΜΑΡΤΗ 2014

Μαζική και ενδιαφέρουσα η εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Μια επιτυχημένη εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία,  με μαζική συμμετοχή πολλών δεκάδων αγωνιστών, πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 14 Μάρτη, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία,  στο κτίριο Γκίνη, στο Πολυτεχνείο. Η πλούσια συζήτηση που ακολούθησε μετά την κεντρική εισήγηση, χαρακτηρίστηκε τόσο από τον μεγάλο αριθμό τοποθετήσεων και παρεμβάσεων απ’ τους συμμετέχοντες, όσο κι απ’ την ανάδειξη ιδιαίτερων πλευρών και προβληματισμών. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν είτε αυτές καθαυτές τις σημερινές εξελίξεις στην Ουκρανία και τον οξυμένο ενδο-ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό ανάμεσα στους αμερικάνους κι ευρωπαίους ιμπεριαλιστές απ’ τη μία, και το ρώσικο ιμπεριαλισμό απ’ την άλλη, έναν ανταγωνισμό που καθορίζει τις εξελίξεις αυτές, πλευρές της διαδρομής τους και του «ιστορικού» τους, τόσο στην Ουκρανία, όσο και σε άλλα σημεία του πλανήτη, την έκφραση της όξυνσης και της επικινδυνότητας του ανταγωνισμού αυτού, για τους λαούς, συνολικότερα, και μετά την «επάνοδο» της αντιπαράθεσης μέσα στην Ευρώπη, είτε σχετικά με το ζήτημα του φασισμού, καθώς και για ιδιαίτερα ζητήματα, όπως για το αν σχετίζονται αυτά που δρομολογούνται στην Ουκρανία με το δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση, για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι αριστεροί και οι κομμουνιστές, αλλά και οι ίδιοι οι λαοί, για τις εκτιμήσεις και τη στάση των δυνάμεων της Αριστεράς στην Ελλάδα (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής) που «δε βλέπουν» τον καθοριστικό ρόλο των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών, για την ανάγκη συγκρότησης μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη δική μας χώρα,  καθώς και ενός αγωνιστικού μετώπου των λαών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παρέμβηκαν και αγωνιστές που εκπροσωπούσαν κι άλλες πολιτικές συλλογικότητες (Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση, Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη).

Τέτοιες εκδηλώσεις σαν κι αυτήν, αποτελούν θετική παρακαταθήκη στην προσπάθεια και τη συμβολή για τη συγκρότηση μαζικού λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, και για τη δυνατότητα ανάληψης κι άλλων πρωτοβουλιών, μπροστά στις σοβαρές και κρίσιμες εξελίξεις που παράγει η όξυνση των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στους λαούς. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. θα κινηθεί αποφασιστικά.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr