17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008

Μία απαραίτητη απάντηση σε κοινούς συκοφάντες (Βόλος)

Μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στους αριστερούς και δημοκρατικούς ανθρώπους η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ για τις «καταστροφές και την κατατρομοκράτηση του λαού από τους γνωστούς-αγνώστους» στην μαζική πορεία της Τρίτης 9/12 χιλιάδων εργαζόμενων και νεολαίας στο Βόλο.
Η τοπική ηγεσία του ΚΚΕ το μόνο που είδε ήταν «κουκουλοφόρους που βρήκαν κάλυψη στην κοινή πορεία των δήθεν αριστεριστών, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και φοιτητών της νεολαίας ΠΑΣΟΚ».
Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μας αφορά ο «πόλεμος» που έχει ανοίξει μεταξύ των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός «δυο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα». Και ο «αχυρώνας» στην περίπτωση είναι το μαζικό κίνημα που έχει ξεσπάσει και στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλουν και οι δύο ηγεσίες να το «μετατρέψουν» σε αύξηση των εκλογικών τους ποσοστών, αφού αυτός είναι και ο κεντρικός τους προσανατολισμός.
Αυτό που μας αφορά όμως είναι η υπεράσπιση του πραγματικού κινήματος που κατά χιλιάδες στους δρόμους της πόλης έσπασε την φοβία που είχε σπείρει η αστυνομία, κατήγγειλε την κυβερνητική τρομοκρατία και είχε σαν κεντρικό του σύνθημα το Εμπρός Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι. Οι χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι που κατέβηκαν στους δρόμους του Βόλου την Τρίτη 9/12 «εξαφανίστηκαν» τόσο από τα «ρεπορτάζ» και τις φωτογραφίες των τοπικών ΜΜΕ αλλά «εξαφανίστηκαν» και από την ανακοίνωση της τοπικής ηγεσίας του ΚΚΕ, μετατράπηκαν σε ένα «βολικό» πολιτικό άθροισμα με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει τις συκοφαντίες της.
Αυτό που αποδεικνύει η ανακοίνωση αυτή είναι η περιφρόνηση που δείχνει η ηγεσία του ΚΚΕ στο πραγματικό λαϊκό κίνημα και η προσπάθειά της να αναγορεύσει σε «κίνημα» μόνο ότι κινείται γύρω από τον εαυτό της.
Οι πραγματικοί κομμουνιστές δεν περιφρονούν το κίνημα, δεν περιφρονούν την οργή και την αγανάκτηση της νεολαίας και των εργαζόμενων απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα και τις κυβερνήσεις του. Η δολοφονία του Αλέξη δεν ήταν ένα «τραγικό γεγονός» που αφού «τελειώσουμε» με τις καθιερωμένες καταγγελίες «ξαναγυρνάμε στα ίδια όπως πριν». Αποτέλεσε την κορυφή της επίθεσης του εκμεταλλευτικού συστήματος και της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους και την νεολαία, αποτέλεσε έναν ακόμη «κρίκο» που ενώνει την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης με τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ που και αυτή είχε βάψει τα χέρια της με το αίμα του 16χρονου Καλτεζά. Και αυτό το ένοιωσε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία για αυτό βγαίνει κατά χιλιάδες στους δρόμους, παρά την τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής, δυστυχώς δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται η ηγεσία του ΚΚΕ που καταγγέλλει πλέον σαν «ύποπτο» ότι δεν είναι «δικό»της. Οι πραγματικοί κομμουνιστές είναι με τις μάζες, παρεμβαίνουν για τον σωστό προσανατολισμό του κινήματος κόντρα σε ακίνδυνες, για το σύστημα, εκτονώσεις σε τζαμαρίες και λεηλασίες. Είναι μαζί με τον λαό για να τον εμψυχώσουν , να τον οργανώσουν, να τον βοηθήσουν στον αγώνα του. Δεν τον διασπούν αλλά τον ενώνουν, δεν τον περιφρονούν αλλά αφουγκράζονται τις διαθέσεις του, την οργή και την αγανάκτησή του. Οι πραγματικοί κομμουνιστές και το Κομμουνιστικό Κόμμα υπάρχουν για να υπηρετούν την εργατική τάξη, το λαό και το κίνημα και όχι το αντίθετο.
Η οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ (μ-λ) κατανοεί την συκοφαντική εκστρατεία της τοπικής ηγεσίας του ΚΚΕ γιατί και αυτή όπως και τα ΜΜΕ περίμεναν την Τρίτη 9/12 «χάος και αναρχία στο Βόλο» αλλά δεν τους «βγήκε» όπως δεν «βγήκε» και στους αντι-εξουσιαστές που έβλεπαν χιλιάδες νέους και εργαζόμενους να τους προσπερνούν και να επιμένουν να είναι μαχητικά στον δρόμο και να μην «θαμπώνονται» από την «δράση» τους.

Βόλος 10 Δεκέμβρη

Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο