09 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020

ΛΕΣΒΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Παρακρατικά τάγματα εφόδου έκαναν την εμφάνισή τους τόσο στην Μόρια όσο και στο κέντρο τηςΜυτιλήνης το βράδυ της Τρίτης 4/2.

Με ρόπαλα και σιδερολοστούς έκαναν «ελέγχους» στην είσοδο του χωριού, σε σπίτια και μαγαζιά, έσπασαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές,  τραμπουκίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμα και μωρά παιδιά, αλλά και όποιον άλλον κάτοικο αντιδρούσε.  Στόχος τους ήταν η τρομοκράτηση προσφύγων, μεταναστών και ντόπιων κατοίκων.

            Αφορμή δεν ήταν άλλη από την προσπάθεια των προσφύγων– μεταναστών να οργανωθούν και να αντιδράσουν στις άθλιες συνθήκες και στην εξαφάνιση όποιων στοιχειωδών δικαιωμάτων τους έχουν μείνει. Τα δακρυγόνα και η βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας των μεταναστών από τα ΜΑΤ συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες από τα τάγματα εφόδου.

Εκείνο το βράδυ, οι παρακρατικοί δρούσαν ανενόχλητοι, με την αστυνομία να παρακολουθεί και καθόλου να μην ενοχλεί την δράση τους! Οι συλλήψεις που έγιναν την επομένη, μόνο ως προσχηματικές μπορούν να χαρακτηριστούν αφού πήραν δικάσιμο μετά από ένα χρόνο και οι 7 συλληφθέντες-ανάμεσα τους γνωστός χρυσαυγίτης που τα κανάλια εμφάνιζαν ως «αγανακτισμένο πολίτη»- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από ελάχιστες ώρες!

            Η απόφαση αυτή είναι μια ευθεία πρόκληση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού!  Είναι  πολιτική επιλογή του συστήματος και της κυβέρνησης του, πλήρως ενταγμένη στην πολιτική της φασιστικοποίησης -τρομοκράτησης-κατάπνιξης κάθε ... ιδέας για κινητοποίηση!

Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος, να μην υπάρχει καμία αντίδραση, καμία διαμαρτυρία απέναντι στο μαύρο μέλλον που ετοιμάζει το σύστημα σε όλους μας. Τα τάγματα έρχονται να συμπληρώσουν την πολιτική που εφαρμόζει το κράτος περνώντας το μήνυμα ότι θα καταστέλλεταιμε βία η όποια οργάνωση,  αντίσταση, διεκδίκησηακόμη και συνάθροιση. Παίρνουν ζωή από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ-άξιος συνεχιστής της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε συμμετείχαν από κοινού στις διοργανώσεις της περιφέρειας, στοχοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δείχνοντας-με την κεντρική αφίσα της Περιφέρειας- τις βάρκες των εξαθλιωμένων ως απειλή. Οι δυνάμεις που στήριξαν τα ρατσιστικά συλλαλητήρια νομιμοποίησαν τον ρατσιστικό δημόσιο λόγο και έδωσαν την συγκατάθεσή τους ώστε να υποδεικνύονται οι εξαθλιωμένοι ως οι υπαίτιοι των δεινών που ταλανίζουν τον τόπο.Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να εμφανιστούν «αντιπολιτευόμενες» αλλά είναι αυτοί που ως κυβέρνηση εφάρμοσαν πολιτικές  εξαθλίωσης μεταναστών και λαού, που προώθησαν το αλυσόδεμα της χώρας στους Αμερικάνους, που σφιχταγκαλιάστηκαν με ΑΝΕΛ και ΧΑ στο Καστελόριζο! Αλλά και δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά (ΚΚΕ), συνεργούν στη διαμόρφωση του αντιδραστικού κλίματος με τις θέσεις τους και τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι καθεστωτικές δυνάμεις.

Απέναντι στη ζοφερή «κανονικότητα» που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε με κοινούς αγώνες ντόπιων και προσφύγων, τα δικαιώματά των ξεριζωμένων για δουλειά, ελεύθερη μετακίνηση, στέγαση, παιδεία, περίθαλψη-υγεία. Ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Ενάντια στον κοινούς εχθρούς και στα φασιστικά τάγματα εφόδου τους, ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης και φτωχοποίησης ντόπιων και μεταναστών!                                                                                                                                                                                                                    Μυτιλήνη 8/2/2020

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org