07 ΙΟΥΝΗ 2018

Καταγγελία Ομοσπονδιών Τούρκων εργατών και νεολαίας στην Αυστρία και στην Ελβετία για τον Τουργκούτ Καγιά

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ!

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στους πολιτικούς πρόσφυγες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους – Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη, τον Φεβρουάριο του 2018, γίνονται προσπάθειες από το Ελληνικό κράτος να παραδοθεί στο τουρκικό φασιστικό κράτος ο Τουργκούτ Καγιά που συνελήφθη κατά την είσοδό του στην Ελλάδα και έχει υποβάλει αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Η απόφαση έκδοσης του Τουργκούτ Καγιά από το δικαστήριο στις 30 του Μάη με απόρριψη του αιτήματος για πολιτικό άσυλο χρησιμοποιείται στις βρώμικες διαπραγματεύσεις του τουρκικού και του ελληνικού κράτους. Αυτή η εξέλιξη είναι κομμάτι της επίθεσης που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες στα ευρωπαϊκά κράτη. Απέναντι σ’ αυτήν την απόφαση ο Τουργκούτ Καγιά ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε απεργία πείνας στις 31 Μάη.

Καταγγέλλουμε αυτή την απόφαση έκδοσης που είναι αποτέλεσμα των βρόμικων διαπραγματεύσεων του Ελληνικού με το Τουρκικό κράτος. Απαιτούμε να σταματήσει η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά και να του δοθεί πολιτικό άσυλο και τα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων που διασφαλίζουν οι διεθνείς συμβάσεις.

ATIGF (Ομοσπονδία Τούρκων εργατών και νεολαίας στην Αυστρία)

ITIF (Ομοσπονδία Τούρκων εργατών στην Ελβετία)

31-05-2018

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr