04 ΙΟΥΝΗ 2020

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | Η ποινικοποίηση αγώνων και η τρομοκράτηση αγωνιστών δεν θα περάσει!

Καρδίτσα 3-6-2020 

Η οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη 4 συμπολιτών μας που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας, πέρσι τον Αύγουστο, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Οι 4 αγωνιστές καλούνται να δικαστούν κατηγορούμενοι για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού!

Η κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα “του νόμου και της τάξης” ουσιαστικά θέλει να φιμώσει κάθε φωνή που εναντιώνεται στην πολιτική της, να καταστείλει τους αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, στο πλιάτσικο της δημόσιας γης και στην ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση της χώρας που προωθείται μέσω των ΑΠΕ και τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη».

Η ποινικοποίηση των αγώνων, η τρομοκράτηση του κινήματος και η επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, δεν αφορά μόνο την Καρδίτσα. Όπως πριν λίγες μέρες στην Τήνο, όπως παλιότερα στη Κρήτη, στη Μονεμβασιά κι αλλού, επιστρατεύονται ΜΑΤ και δικαστήρια απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και σε όσους αντιδρούν στη λεηλασία της φύσης και του λαού από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Δε θα της περάσει! Δεν τρομοκρατούμαστε! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση, το μόνο μέσο διεκδίκησης, όλων όσων δικαιούται ο λαός μας! Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-επενδυτών, για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές των Αγράφων!

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, δημοκράτη, τα σωματεία, τις συλλογικότητες, τους φορείς της περιοχής μας να καταγγείλουν την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στις ανεμογεννήτριες την Παρασκευή 5 Ιούνη, 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

  • Καμιά δίωξη κατά του κινήματος ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

  • Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα

  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) Κ.Ο. Καρδίτσας

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr