18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Με περίσσιο θράσος ο Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα ανακοίνωσε ότι σε συμφωνία με τον  ΟΑΣΘ δημιουργείται ειδική γραμμή (55Χ) για την «εξυπηρέτηση» των προσφύγων που ζουν στο στρατόπεδο στα Διαβατά και θα ακολουθεί την διαδρομή Σταυρούπολη – στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου – Ν.Σ. Σταθμός. Κόπτεται ο Δήμαρχος του δήμου Δέλτα να πείσει το λαό ότι το κίνητρο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η αλληλεγγύη του στους αποκλεισμένους  πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όσο καλοπροαίρετα και αν το ψάξει κάποιος δεν καταλήγει στην εξυπηρέτηση και την καλύτερη μετακίνηση των κατατρεγμένων που στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες μέσα στον καταυλισμό.

Η απόφαση για νέα εξπρές γραμμή από την Σταυρούπολη στην Ιωνία, που επικυρώθηκε από τον ΟΑΣΘ, αποτελεί υπόκλιση στα ρατσιστικά και φασιστικά κηρύγματα μίσους, δημιουργεί συνθήκες απαρτχάιντ  και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αποφάσεων για τον αποκλεισμό των προσφύγων από την ζωή.  Έρχεται μετά τις ψησταριές με χοιρινά των  ακροδεξιών κατοίκων των Διαβατών έξω από το στρατόπεδο και τις διαμαρτυρίες για απομάκρυνση των προσφύγων και μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για εγκατάσταση προσφύγων σε «κλειστές δομές» έξω από τον αστικό ιστό και τις φασιστικές κορώνες υπουργών για μετεγκατάσταση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ξερονήσια.

Ο ΟΑΣΘ έδειξε «ευαισθησία» και απάντησε άμεσα στο αίτημα του Δήμου, ενώ δεν δείχνει καμιά ευαισθησία στις διαμαρτυρίες για λεωφορεία που διαλύονται στον δρόμο, που πάνε με ανοιχτές πόρτες, που οι επιβάτες είναι διπλάσιοι από τον επιτρεπτό αριθμό επιβατών. Θα μπορούσε να φροντίσει να περνάνε από το στρατόπεδο τα λεωφορεία της γραμμής 54 και να πυκνώσουν τα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.

  • Αυτές οι αποφάσεις δεν κινούνται από τέτοια κίνητρα. Είναι απότοκες και συμπληρωματικές της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης και έρχονται να ποτίσουν με εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο τις συνειδήσεις των λαϊκών ανθρώπων.
  • Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τον Δήμαρχο Δέλτα, και την διοίκηση του ΟΑΣΘ για την απόφαση αποκλεισμού των προσφύγων και των μεταναστών από την κοινωνική ζωή της περιοχής όπου ζουν, την απομόνωση και την ακόμη μεγαλύτερη γκετοποίηση τους.
  • Ο λαός μας δεν έχει τίποτε να χωρίσει με τους κατατρεγμένους από την επέλαση και τις βόμβες των ιμπεριαλιστών που διέλυσαν τις χώρες τους και εξαθλιώνουν τους λαούς τους. 

 

                                                    18 Δεκέμβρη 2019                             

 

ΚΟ Θεσσαλονίκης ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ