22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους φοιτητές!

Ανακοίνωση τύπου

Η κυβέρνηση  σήμερα το πρωί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επέλεξε να εφαρμόσει για πρώτη φορά τον μαύρο νόμο της Κεραμέως -Χρυσοχοίδη. Τα γεγονότα και οι εικόνες από την πρώτη εφαρμογή του είναι αποκαλυπτικές ! ΜΑΤ και ομάδες εποχούμενων της  ΔΕΛΤΑ και της Δράσης μέσα στην Πρυτανεία ,  ξυλοδαρμοί φοιτητριών και φοιτητών, χημικά και γκλομπς ,  χειροπέδες ,   συλλήψεις  και φόρτωμα  σε κλούβες !  Το “έγκλημα¨ των φοιτητών  ήταν πως διαμαρτύρονταν ενάντια στον μαύρο νόμο των ταξικών φραγμών και της πειθάρχησης και ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους με ασφάλεια !

Το καθεστώς  Ερντογάν που ξυλοκοπεί και φυλακίζει   σχεδόν καθημερινά σε διεθνή θέα τους φοιτητές  δεν νιώθει πλέον μοναξιά ! Και ο διορισμένος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο του  Βοσπόρου απέκτησε έναν αντάξιο  συνάδελφο ! Τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης  που  επαξίως θα ονομάζεται από εδώ και πέρα Πρύτανης των ΜΑΤ , όπως  ένας παλαιότερος στην θέση του  ονομάστηκε  Πρύτανης των τανκς !

Αν νομίζουν πως με αυτόν τον τρόπο θα υποτάξουν την νεολαία είναι γελασμένοι ! Οι φοιτητές , οι μαθητές , οι εργαζόμενοι νέοι που ταυτόχρονα σπουδάζουν,  θα αντισταθούν στην πρόκληση και στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική ! Θα πυκνώσουν τις γραμμές των μαζικών αγώνων , θα  αναγεννήσουν τους συλλόγους τους και  θα απαντήσουν παλεύοντας για την ανατροπή του μαύρου νόμου. Ενός νόμου που επιδιώκει  να κάνει την Παιδεία υπόθεση των πλούσιων και των λίγων και να πετάξει στον δρόμο  τα παιδιά των εργαζόμενων και των φτωχών.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων φοιτητών !

Έξω η αστυνομία και το σπουδαστικό της ασφάλειας από τα Πανεπιστήμια

22/02/2021

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr