18 ΙΟΥΝΗ 2020

Κάτω τα κυβερνητικά μέτρα που εξοντώνουν πρόσφυγες και μετανάστες! ΑΘΗΝΑ | Συγκέντρωση Σάββατο 20/6

Σκληρά αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ όλους τους πρόσφυγες. Στοιβάζει δεκάδες χιλιάδες κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στις λεγόμενες δομές φιλοξενίας-στρατόπεδα που κληρονόμησε απ’ το ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια έφτιαξε αρκετές κλειστές δομές-φυλακές, ψήφισε κι εφαρμόζει νόμους για ταχεία απέλαση. Άφησε τους κατατρεγμένους ανθρώπους στο έλεος της πανδημίας και τους χαρακτήρισε «εισβολείς», την ώρα που υπέγραφε την παραχώρηση της γης και του αέρα της χώρας στους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για να μπορούν πιο άνετα να προωθήσουν τα πολεμικά τους σχέδια, να κομματιάσουν λαούς, να σπείρουν κι άλλη προσφυγιά.

Με μια άθλια κίνηση, πετάει εκτός δομών περίπου 11,5 χιλιάδες που πήραν άσυλο. Χιλιάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, οικογένειες, γέροντες και μικρά παιδιά, βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στον δρόμο, άστεγοι και πεινασμένοι. Δεν έχουν γη να στήσουν ούτε ένα παράπηγμα. Τους δίνει βορά σε επιτήδειους, εύκολη λεία για κάθε είδους εκμετάλλευση. Τους ρίχνει στο περιθώριο και βγάζει τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης να τους συκοφαντήσουν.

Η κυβέρνηση υιοθετεί φασίζουσα λογική και τακτική στο προσφυγικό και τροφοδοτεί κάθε είδους ρατσισμό, φασισμό, εθνικισμό. Ο εχθρός είναι κοινός για το δικό μας λαό και τους λαούς που εξαναγκάζονται στην προσφυγιά. Είναι οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υπηρέτες τους.

Είναι επείγουσα ανάγκη να υψωθεί άμεσα ένα ισχυρό κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, που να απαιτήσει, να παλέψει και να ακυρώσει την άθλια κυβερνητική πολιτική που εξαθλιώνει και εξοντώνει κατατρεγμένους ανθρώπους.

Οι δυνάμεις που έχουν αναφορά στο κίνημα δεν μπορεί να αρκούνται σε Σαββατιάτικα συλλαλητήρια μετά το πέρας της λειτουργίας των καταστημάτων και μόνο όταν έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Είναι απαραίτητο - και έχει καθυστερήσει - να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που να παλέψει για να σταματήσει ο πόλεμος. Ένα κίνημα που θα καλλιεργεί την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.

Ένα τέτοιο κίνημα οφείλει:

Να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Να αντιπαρατεθεί με λαθεμένες απόψεις που πιστεύουν πως τα αστικά κράτη μπορούν να ανοίξουν τα σύνορά τους στα θύματα που δημιούργησαν.

Να παλέψει για Ανεξαρτησία, ενάντια στην εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές.

Όχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών!

▶ Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

▶ Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους , σε δουλειά, στέγαση, περίθαλψη, εκπαίδευση, μετακίνηση, ελευθερία!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2μμ ΟΜΟΝΟΙΑ

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org