03 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014

Ιερισσός. Μεγάλη συναυλία ενάντια στον «χρυσό» θάνατο!

Χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι σε ηλικία, βρέθηκαν και αυτή τη φορά στην Ιερισσό. Ήταν κάτοικοι των χωριών της περιοχής, αλλά και πάρα πολλοί από άλλα μέρη. Από τη Θεσσαλονίκη, τη Β. Ελλάδα, αλλά και αλλού. Τα ονόματα των καλλιτεχνών αποτέλεσαν σίγουρα ένα ισχυρό κίνητρο. Ο βασικότερος όμως λόγος ήταν η ανάγκη να εκφραστεί από όλους η συνέχεια στη στήριξη σε ένα δίκαιο αγώνα. Ένα αγώνα που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και ελπίδας. Η στήριξη αυτή είναι πολύ σημαντική. Ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται πως οι δυσκολίες αυξάνουν. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με εξωτερικούς παράγοντες (διώξεις, καταστολή, κυβερνητική πολιτική, κ.ά.), αλλά και εσωτερικούς (απογοήτευση, εκλογικές αυταπάτες, κ.ά.)
Ήταν σημαντικό γεγονός η συναυλία. Γιατί έστειλε το μήνυμα ότι: «Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε». Μέχρι να σταματήσει η καταστροφική εξόρυξη χρυσού. Και είναι ακόμα πιο σημαντικό, αν αναλογιστούμε, ότι στο μήνυμα αυτό δεν ήταν συμμέτοχοι μόνο όσοι πήραν μέρος στη συναυλία, αλλά και πολλοί άλλοι που διάβασαν στα πανό, τις αφίσες στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα με την είδηση της συναυλίας, το σύνθημα: SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ.
Αρκετά μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) βρεθήκαμε στη συναυλία. Μιλήσαμε με κατοίκους, φίλους και συναγωνιστές. Θέσαμε μια σειρά προβληματισμούς, αλλά και ακούσαμε τους δικούς τους. Κρεμάσαμε το πανό του ΚΚΕ(μ-λ) και στήσαμε το τραπεζάκι με τα υλικά μας. Επίσης μοιράσαμε μαζικά το κείμενο της Λαϊκής Αντίστασης -Α.Α.Σ., το οποίο απευθυνόμενο στους αγωνιζόμενους κατοίκους προσπαθεί να θέσει απόψεις και προβληματισμούς για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org