04 ΙΟΥΛΗ 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Όλοι στην κινητοποίηση για την υπεράσπιση των λαϊκών αγώνων που θέλει να "απαγορεύσει" η κυβέρνηση (9/7)

Ανακοίνωση Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Πέμπτη  9 Ιουνίου στο Άγαλμα Βενιζέλου , 7μμ

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)  καλεί σε  συναγερμό όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τους δημοκρατικούς πολίτες!

Τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που οργανώνουν φορείς , συνδικάτα και συλλογικότητες της πόλης για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην συγκέντρωση και στην διαδήλωση.

Καλεί  τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να υπερασπίσουν το δικαίωμα στον συλλογικό αγώνα και στην διεκδίκηση.

Να απαιτήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου που κατέθεσε στην βουλή  για ψήφιση η κυβέρνηση    και  επιδιώκει να βάλει στον "γύψο" τους λαϊκούς αγώνες.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο με την υποστήριξη και άλλων  αντιδραστικών  καθεστωτικών δυνάμεων και παραγόντων, του ΣΕΒ και των εργοδοτών έχει στόχο όλη την κοινωνία !

  • Θέλει να στερήσει από τους εργαζόμενους  το δικαίωμα τους  για προβολή του  απεργιακού  αγώνα τους,  θέλει να καταργήσει τις απεργιακές συγκεντρώσεις , τις κινητοποιήσεις  αλληλεγγύης και τις απεργιακές φρουρές!
  • Θέλει να στερήσει από  τους ανέργους το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να ζητούν δουλειά! 
  • Θέλει να στερήσει από τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών το δικαίωμα τους να διαδηλώνουν για καθαρό αέρα και ανθρώπινο περιβάλλον έξω από τα ΕΛΠΕ και το ΤΙΤΑΝ!
  • Θέλει να στερήσει από τους γονείς των μαθητών το δικαίωμα τους να οργανώνουν μαζικές  παραστάσεις  στα δημαρχεία και στις κυβερνητικές υπηρεσίες για δημόσια δωρεάν παιδεία, ασφαλή κτίρια και επαρκείς εκπαιδευτικές συνθήκες!
  • Θέλει να στερήσει από τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών το δικαίωμα να διαδηλώνουν  για ανθρώπινη και ασφαλή μετακίνηση στην πόλη!
  • Θέλει να στερήσει από τους συνταξιούχους την κατάκτηση τους  να περπατάνε περήφανα στους δρόμους αγώνα για αξιοπρεπείς συντάξεις, περίθαλψη και πρόνοια!  
  • Θέλει να στερήσει από τους νέους το δικαίωμα να ενώνουν την κραυγή τους για μια ζωή με μέλλον, δικαιώματα και αξιοπρέπεια!
  • Θέλει να στερήσει από κάθε πολίτη το δικαίωμα  να ενώνει την φωνή του με αυτή του  διπλανού  του για να ακούγεται δυνατά το δίκιο του και να σπάει την σιωπή και την φίμωση των ΜΜΕ της πλουτοκρατίας.

Συνδικάτα, Συλλογικότητες Κόμματα, Οργανώσεις, Κινήσεις, κάθε δημοκρατικός πολίτης όλοι έχουν θέση στη μάχη για να μη περάσει και ν’ ανατραπεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο. Μέσα ακριβώς από τις μορφές που πάει να καταργήσει. Μέσα από μια ανοικτή απεύθυνση στο λαό  με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις να δοθεί η μάχη, με μαζικούς όρους και μετωπική συγκρότηση. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες δεν καταργούνται!

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Θεσσαλονίκη 2/7/2020

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο