10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

Η χειμερινή σύναξη των τσακαλιών

Η πρώιμη ανακοίνωση από το προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας πως την Τουρκία στην διεθνή διάσκεψη στην Ελβετία τον ερχόμενο Ιανουάριο για το Κυπριακό θα την εκπροσωπήσει ο Ερντογάν αλλά και οι δηλώσεις σχεδόν την ίδια ώρα του Αναστασιάδη ύστερα από την τριμερή στο Τελ Αβίβ, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό επιταχύνονται κάτω από την ασφυχτική πίεση των Αμερικανών αλλά και των περιφερειακών παικτών της περιοχής όπως είναι η Τουρκία και το Ισραήλ. Στο παιγνίδι παίρνουν μέρος και οι Ευρωπαίοι. Πέρα από τους Εγγλέζους που φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν τον ρόλο και την παρουσία τους, ενδιαφέρον για “λύση” έχουν δείξει και οι Γερμανοί ενώ ο Ολάντ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Λευκωσία. Ο Δεκέμβρης θα είναι πυκνός σε εξελίξεις ενώ ο Γενάρης γεμάτος προκλήσεις και κινδύνους!

Το μυστικό είναι κοινό! Οι Αμερικάνοι έχουν κλιμακώσει τις προσπάθειες του για να υλοποιηθεί μια πάγια επιδίωξη τους. Να κλείσουν το Κυπριακό με τρόπο που θα εξυπηρετεί τα σχέδια τους για την μετατροπή του νησιού σε στρατιωτική και ενεργειακή πλατφόρμα σε συνεργασία με τις τριγύρω δυνάμεις ( Ισραήλ-Τουρκία) και την Ελλάδα. Απώτερος σκοπός ο μεγαλύτερος έλεγχος της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου ως σημείου συνάντησης σημαντικών γεωπολιτικών ενοτήτων ( Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική) και ο εκτοπισμός -ει δυνατόν- της ρώσικης επιρροής και δραστηριότητας. Όποιος διάβασε προσεκτικά όσα χειμαρρώδη είπε ο νέος Αμερικάνος πρέσβης στην Αθήνα σε συνάντηση με δημοσιογράφους προχθές, μπορεί να καταλάβει καλά τι εννοούμε για τα σχέδια που καταρτίζονται πυρετωδώς. Ακριβώς αυτά που ετοιμάζουν την νομιμοποίηση της διχοτόμησης του νησιού και της διαρκούς κηδεμονίας της Κύπρου από την υπερδύναμη. Η αγέλη των τσακαλιών έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται απειλητικά στο νησί και οι κίνδυνοι για λαούς τόσο εκεί όσο και στην περιοχή μεγαλώνουν.

Πλησιάζει ο καιρός που θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις η κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου και οι φόβοι για τα χειρότερα μεγαλώνουν!

Αναδημοσίευση από τη Προλεταριακή Σημαία που κυκλοφορεί σήμερα.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο