05 ΙΟΥΛΗ 2020

Η φασιστικοποίηση και η τρομοκρατία καλά κρατούν…

Μία από τις πολλές παρακαταθήκες που άφησε η πανδημία είναι σίγουρα η ένταση της φασιστικοποίησης και της αστυνομοκρατίας. Ήδη μετά την άρση της καραντίνας γίναμε μάρτυρες σειράς εφόδων από δυνάμεις της αστυνομίας σε πλατείες με πρόσχημα τη «μη τήρηση αποστάσεων» και την «υγειονομική προστασία» πολύ περισσότερο από ότι είχαμε συνηθίσει ένα προηγούμενο διάστημα.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη και την Παρασκευή 3/6 στην πλατεία Εξαρχείων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεκριμένα ξεκινώντας από την πλατεία Εξαρχείων και καταλήγοντας και εισβάλλοντας στα γύρω μαγαζιά, προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Η επιχείρηση αυτή προφανώς συνοδεύτηκε με ρίψη χημικών, άγριους ξυλοδαρμούς και ανοιγμένα κεφάλια. Αντίστοιχα τα ξημερώματα της Κυριακής, δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε άλλη επιχείρηση, στην πλατεία Βικτωρίας αυτή τη φορά, όπου έδειραν οικογένειες προσφύγων και μικρά παιδιά και συνέλαβαν πρόσφυγες και ντόπιους αγωνιστές.

Οι έφοδοι της αστυνομίας στις πλατείες, οι ξυλοδαρμοί, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στην καραντίνα και συνεχίζουν να πληθαίνουν δεν είναι σε καμία περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά. Είναι η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής. Η μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς τα δεξιότερα, το βάθεμα της επίθεσης και η ένταση της καταστολής έρχονται να σπείρουν στη νεολαία και στον λαό συνολικότερα την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και την απομάκρυνση από τους συλλογικούς αγώνες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα θέλει τη νεολαία και τον λαό τρομοκρατημένους και με σκυμμένο το κεφάλι. Αυτό ακριβώς έρχονται να εξυπηρετήσουν οι δυνάμεις καταστολής. Μέσω των οργάνων καταστολής το σύστημα θέλει να δώσει στον λαό να καταλάβει καλά ότι όποτε αυτός δεν πειθαρχεί θα βρίσκει απέναντί του τα γκλοπς και τα χημικά της αστυνομίας.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον χουντικής εμπνεύσεως νόμο της ΝΔ για την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων. Και όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει αντιπολίτευση εμείς πάντα θα υπενθυμίζουμε τον ρόλο που έπαιξε σαν κυβέρνηση και τον ρόλο που παίζει τώρα… Γιατί αυτός πρώτος και καλύτερος απαγόρευσε επί της ουσίας τις απεργίες (50%+1) και βάθυνε σε πολύ μεγάλο βαθμό την επίθεση στον λαό και την εργατική τάξη.

Όσο και να το θέλει η αστική τάξη και όλοι οι εκφραστές της, η νεολαία δε θα μείνει άπραγη και στο παρασκήνιο. Θα μαζικοποιεί διαδηλώσεις, απεργίες και κινητοποιήσεις στο πλάι του λαού και της εργατικής τάξης. Στους μαζικούς της χώρους και τα συλλογικά της όργανα θα δώσει απαντήσεις και θα μπλοκάρει την επίθεση του συστήματος. Κόντρα στην τρομοκράτηση και την καταστολή.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org