01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ! ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ!

«Σαν τους κλέφτες», ξημερώματα Σαββάτου, αυτοί που ληστεύουν τις ζωές, το εισόδημα και τα δικαιώματά μας, οι υποτελείς των μεγαλύτερων ληστών, του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο τοπικός της ατζέντης στο Δήμο της Αθήνας, διέταξαν την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος από οτιδήποτε παρέπεμπε στις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών. Με την κάλυψη των ΜΑΤ και της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίοι εισέβαλαν στην πλατεία, και με παρουσία εισαγγελέα, τα συνεργεία του δήμου κατέστρεψαν τα πάντα, σκηνή προς σκηνή, πανό προς πανό.
Από τη λυσσασμένη αυτή προσπάθεια δεν έλειψαν και οι συλλήψεις κάποιων από αυτούς που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και να αντισταθούν στην προκλητική (και γεμάτη υποκρισία) αυτή έφοδο. Μάλιστα, οκτώ από αυτούς σέρνονται σε δίκη κατηγορούμενοι για «υποβάθμιση του περιβάλλοντος»(!!!) από αυτούς που στηρίζουν ή προωθούν σχέδια μαζικής, εκτεταμένης περιβαλλοντικής καταστροφής. Ας θυμηθούμε τον Ασωπό, τους ΧΥΤΑ, τη μόλυνση στον Κορινθιακό, τα σχέδια τσιμεντοποίησης της Αττικής ή το νέο χημικό εργοστάσιο στους Αγίους Θεοδώρους…
Για μέρες προετοιμαζόταν η επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος. Από τα «τσαντίρια» του Παπαϊωάννου μέχρι τις απανωτές δηλώσεις Καμίνη και την ενορχηστρωμένη καθημερινή προσπάθεια των κυβερνητικών «παπαγάλων» στα ΜΜΕ, όλος ο αστικός εσμός ανέλαβε να στρώσει το έδαφος αυτής της επίθεσης. «Κόβονταν» όλοι τους για την «κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό», για το μεγάλο «κίνδυνο» που διατρέχει η τουριστική… «βιομηχανία» της χώρας από την παρουσία μερικών σκηνών στην πλατεία. Όλη η «αφρόκρεμα» της εξάρτησης, της υποτέλειας και της ξενοδουλείας ανησύχησε για την τουριστική εικόνα μιας χώρας της οποίας ο λαός στενάζει, βυθισμένος στην ανασφάλεια, στην ανεργία και στη φτώχεια, χάρη στην πολιτική που αυτοί έχουν αναλάβει να προωθήσουν.
Ωστόσο, η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Αυτή η επιχείρηση φιλοδοξεί να αποτελέσει την «ταφόπλακα» του κινήματος του προηγούμενου διαστήματος. Να διαγράψει οριστικά τον αγωνιστικό τόνο που απέκτησε η πλατεία και οι πλατείες σε όλη τη χώρα. Να ξορκίσει τα «φαντάσματα» της αντίστασης και μαζί να ξορκίσει και τους φόβους της για την επάνοδο του κινήματος στις πλατείες και τους δρόμους. Γι’ αυτό και -παρά την άμαζη παρουσία κόσμου την τελευταία περίοδο στην πλατεία Συντάγματος- η κυβέρνηση επιχείρησε μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Φοβούνται όλους αυτούς που κατά εκατοντάδες χιλιάδες γέμισε την προηγούμενη περίοδο το Σύνταγμα, αλλά και τις άλλες πλατείες της χώρας, για να εκφράσει έμπρακτα την αντίθεσή του στην καταστροφική, ληστρική πολιτική των «δανειστών» της τρόικας και της κυβέρνησης.
Αλλά φοβούνται και για την εικόνα που θα δώσουν στα ξένα αφεντικά τους, τώρα μάλιστα που απέσπασαν και την υπόσχεση για νέα δάνεια (με ανανεωμένη την υποθήκευση του μέλλοντος του λαού αυτής της χώρας). Γιατί μετά τη «σκούπα» στην πλατεία ακολουθεί το «σάρωμα» των νέων μέτρων τα οποία επείγεται να ψηφίσει αλλά και αυτών που πρέπει να εφαρμόσει: τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα και τα φορομπηχτικά μέτρα, τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, την επιβολή του νέου, σκληρού, ταξικού εκτρώματος στην παιδεία, τις συγχωνεύσεις των σχολείων και των νοσοκομείων, τη διάλυση της υγείας και της περίθαλψης, την ένταση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας.
Και δεν θέλουν το λαό στο δρόμο! Αυτό είναι το μήνυμα της επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος. Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Ο λαός σύντομα, πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά θα ξαναγεμίσει τους δρόμους και τις πλατείες και θα λογαριαστεί και με αυτήν και με τα αφεντικά της.

• Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!
• ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΝΤ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 30/6!
kkeml_gr
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο