31 ΙΟΥΛΗ 2020

Η ληστεία των συντάξεων συνεχίζεται - 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι μπορούν να αγωνιστούν και να νικήσουν!

Οι προκλήσεις των δυνάμεων του συστήματος απέναντι στο κόσμο της δουλειάς και του μόχθου δεν έχουν όρια. Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έδειξαν κατ’ επανάληψη και στη πράξη πώς “τιμούν” τα γηρατειά. Η νέα προκλητική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για τα αναδρομικά 11 μηνών (ύψους 1,4 δις κατά την ίδια) έρχεται να ενταφιάσει άλλα 2,5 δις που επιδικάστηκαν για το ίδιο διάστημα. Συνεχίζει την απόρριψη άλλων 28 δις τα τελευταία οκτώ χρόνια που η αστική ταξική “δικαιοσύνη” είχε επικυρώσει, δεν λαμβάνει υπόψη τα δώρα, τις επικουρικές συντάξεις και τους τόκους υπερημερίας. Ακόμη χειρότερα, νομιμοποιεί και παγιώνει τη διαρκή ληστεία του εισοδήματος των συνταξιούχων με ποσά άνω των 4 δις ευρώ κάθε χρόνο.

   Το θράσος της κυβέρνησης της ΝΔ και του Μητσοτάκη, που λίγο-πολύ απαιτεί από τους συνταξιούχους να του πουν κι ευχαριστώ, είναι απύθμενο. Το ίδιο κι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, μαζί με όλες τις αστικές δυνάμεις, που όχι μόνο συνέχισε τις μνημονιακές περικοπές αλλά επέβαλε κι άλλες. Όλοι αυτοί νοιάζονται για τις ψήφους των συνταξιούχων κι όχι για το πως αυτοί θα ζήσουν. Άλλωστε από χείλη στελεχών και των δύο αυτών κομμάτων έχει κυνικά ειπωθεί ότι κάτι πρέπει να γίνει για να μη ζουν τόσο πολύ οι συνταξιούχοι!

   Μαζί με την για πολλοστή φορά κατάρρευση του μύθου περί “ανεξαρτησίας” της δικαιοσύνης (η επιλογή από τους κόλπους της της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθε να αναγνωρίσει το “θεάρεστο” έργο της επικύρωσης από πλευράς δικαστικής των αποφάσεων της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας), επανεμφανίστηκαν δύο ακόμη γνωστά αστικά ιδεολογήματα: αυτό των δήθεν αντοχών της οικονομίας στο επίσης γνωστό μότο ότι λεφτά για το λαό δεν υπάρχουν και αυτό του απροκάλυπτου κοινωνικού αυτοματισμού που θέλει τους συνταξιούχους δήθεν να στερούν πόρους από τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία. Μια χαρά, ωστόσο, λεφτά υπάρχουν για τη νέα αγορά του νέου αιώνα που προανήγγειλε ο ίδιος ο Μητσοτάκης, με πρόσχημα την όξυνση στα ελληνοτουρκικά.

   Όχι, δε θα βγάλουμε το τεφτέρι για να υπολογίσουμε πόσα μας κλέβει καθημερινά και πόσα μας χρωστά το σάπιο κι εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Το ζούμε στο πετσί μας και γνωρίζουμε ότι οι συντάξεις μας πλέον αποτελούν φιλοδώρημα, ότι το εισόδημά μας ενός έτους αποτελεί δαπάνη ενός λεπτού για το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές κηφήνες αυτής της κοινωνίας. Θα κάνουμε το λογαριασμό μας στους αγώνες, τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων του λαού απέναντι στο σιχαμερό σύστημα και τους υπηρέτες του που μας κλέβουν τη ζωή. Σ’ αυτό το δύσκολο μα ελπιδοφόρο δρόμο έχει θέση κάθε συνταξιούχος, κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, η νέα γενιά. Όλοι αυτοί που πρέπει από κοινού κι ενωμένοι να στρέψουν την πάλη τους ενάντια σ’ όλους όσους κερδίζουν από τη διάσπασή τους, παρουσιάζοντας μια ψεύτικη εικόνα για να τη σκαπουλάρουν και να συνεχίσουν οι ίδιοι τη χαρισάμενη ζωή τους. Να κατανοήσουν και να βάλουν στο στόχαστρο του αγώνα τους πραγματικούς δυνάστες τους.

   Την ώρα που η οργή των απόμαχων της δουλειάς ξεχειλίζει, δεξιοί, κεντρώοι κι “αριστεροί” συνταξιουχοπατέρες κάνουν την πάπια. Αντί να καλέσουν ΑΜΕΣΑ σε ξεσηκωμό, σε μαζική απάντηση στην κυβερνητική πρόκληση με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σ’ όλη τη χώρα, σ’ έναν αγώνα επιμονής, διάρκειας κι αναμέτρησης με την αντιλαϊκή πολιτική, αρκούνται σε ανακοινώσεις και οδηγούν ανοικτά ή καλυμμένα την εκτόνωση της δίκαιης αγανάκτησης στον αδιέξοδο και αποπροσανατολιστικό δρόμο της εκ νέου δικαστικής διεκδίκησης. Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν για το ευρωπαϊκό δικαστήριο, ωραιοποιώντας αυτούς που επέβαλαν τις περικοπές. Αντί να οργανώσουν τη μάχη, οδηγούν μαζικά τον κόσμο στην απογοήτευση και εν τέλει την υποταγή. Άξιος ο μισθός τους!

   Μπροστά στη βαρβαρότητα που βαθαίνει, η ανάγκη για ζωή θα τους ξαναχαλάσει τα σχέδια. Αυτό είναι κάτι που οι εκμεταλλευτές το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους, γι’ αυτό εξοπλίζουν το κράτος τους και τους μηχανισμούς τους. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσουμε όλοι εμείς και να το επιβάλουμε!

                                                                                                                      

  • Να καταβληθούν τα αναδρομικά για όλο το διάστημα ΑΜΕΣΑ και ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ!
  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος της ζωής!
  • Ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της εξάρτησης!

 

          31 Ιούλη 2020                                           Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr