21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

Η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων: Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή είναι υπόθεση του λαού!

Με αφορμή το νέο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα που έχει ήδη ξεσπάσει, η κυβέρνηση βρήκε ξανά την ευκαιρία να εντείνει την πολιτική της φασιστικοποίησης και τις περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Την ίδια στιγμή που μισό χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να ενισχύσουν το ξεδοντιασμένο σύστημα περίθαλψης και έχουν αφήσει το λαό εκτεθειμένο απέναντι στον υγειονομικό κίνδυνο, βάζουν ξανά σε εφαρμογή μια σειρά κατασταλτικά μέτρα, με πρόσχημα τον έλεγχο της διασποράς του ιού. Έτσι, από τη Δευτέρα 21/9 έως τις 4/10 (και βλέπουμε...) θέτουν σε ισχύ την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους για την Αττική, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικούς εκπροσώπους, προ των πυλών βρίσκεται η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η επιστροφή των SMS και η απαγόρευση εξόδου από την περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση ενώ αδιαφορεί πλήρως για την υγεία του λαού, προσπαθεί ταυτόχρονα να αξιοποιήσει την πανδημία σαν ευκαιρία για να εντείνει την πολιτική της καταστολής. Το μέτρο για την απαγόρευση των συναθροίσεων έρχεται σαν συνέχεια της ψήφισης του νόμου για τις "δημόσιες συναθροίσεις", που πέρασε η ΝΔ μέσα στο καλοκαίρι και ουσιαστικά, έρχεται να απαγορεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση. Ένα νόμο που συνιστά αντιδραστική τομή και ενίσχυση της κατεύθυνσης θωράκισης του συστήματος απέναντι στον "εχθρό λαό" και καταστολής κάθε προσπάθειας οργάνωσής του, τον οποίο η κυβέρνηση ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή σε μία σειρά κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος. Οι αστυνομικές επεμβάσεις σε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Αθήνα, το χτύπημα κινητοποιήσεων των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων, αλλά και ο ορισμός αστυνομικού διαμεσολαβητή και η απαίτηση ορισμού διοργανωτή σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Σάμου στις 15/9, είναι ενδεικτικά των προθέσεων της κυβέρνησης για την περίοδο που ξανοίγεται.

Πρόκειται για μία πολιτική που φοβάται την οργή που συσσωρεύεται στις λαϊκές μάζες και γι αυτό προσπαθεί να προλάβει ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα από την πλευρά του λαού που ασφυκτιά. Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε, κινείται η προσπάθεια στοχοποίησης και τρομοκράτησης αγωνιστών, οι διώξεις διαδηλωτών και η προσπάθεια φακελώματος και ελέγχου των σωματείων, των πολιτικών οργανώσεων και συνολικά, το χτύπημα των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Δεν έχουν καμία πρόθεση να διαφυλάξουν την υγεία του λαού! Μοναδικό τους μέλημα είναι η συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος. Γι' αυτό προχώρησαν πάση θυσία στο λεγόμενο «άνοιγμα» της τουριστικής σεζόν, χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο υγειονομικής προφύλαξης, γι' αυτό έχουν δώσει τη δυνατότητα στους εργοδότες να αυθαιρετούν και να μην παρέχουν κανένα μέτρο προστασίας στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι χώροι δουλειάς να έχουν μετατραπεί σε εστίες εξαιρετικά έντονης μετάδοσης του ιού, γι' αυτό στοιβάζουν τους μαθητές σε αίθουσες κλουβιά και το λαό στα λιγοστά δρομολόγια των ΜΜΜ. Κι από πάνω, έχουν το θράσος να κατηγορούν τη νεολαία και το λαό πως δεν επιδεικνύουν ατομική ευθύνη και πως εκείνοι ευθύνονται για τη διασπορά του ιού.

Να μην τους περάσει! Ο λαός και η νεολαία πρέπει να βγουν μαζικά στο δρόμο και να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη ζωή και στη δουλειά, αλλά και το δικαίωμα της ελευθερίας στη διαδήλωση! Μόνο με μαζική λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να μπει φραγμός στη δολοφονική πολιτική τους, που την ίδια ώρα που θυσιάζει το λαό στο βωμό των δικών τους συμφερόντων και τον αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμο υλικό, παίρνει μέτρα καταστολής κάθε προσπάθειας οργάνωσής του.

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ

- ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

- ΠΛΗΡΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

- ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αναζήτηση
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr