05 ΜΑΗ 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Καταγγελία: Εθνικιστικά καλέσματα και χτύπημα φασιστών και αστυνομίας σε αντισυγκέντρωση

Η ΚΟ Ηρακλείου καταγγέλλει τη συγκέντρωση «αγανακτισμένων» πολιτών στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, ενάντια στην δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων από την Λιβύη. Η συγκέντρωση καλέστηκε διαδικτυακά από ηλεκτρονικό αφισάκι. Κάποιοι προσπαθούν να χύσουν το δηλητήριο τους απέναντι σε λαούς, σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί εντείνονται, όπου έθνη και λαοί θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών. Όπου η χώρα μας, στα πλαίσια της πολιτικής της εξάρτησης, μετατρέπεται σε ορμητήριο των φονιάδων για την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδίων, με τη βάση της Σούδας να αναβαθμίζεται ενώ ταυτόχρονα να δημιουργούνται νέες βάσεις σε όλη την Ελλάδα. Με την αντιδραστική αντιπαράθεση των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας να οξύνεται , θέλοντας η κάθε μια να υπηρετήσει και να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα στην περιοχή, μέσα στα πλαίσια της εξάρτησης τους, κυρίως, από τις ΗΠΑ. Στήνεται έτσι ένα σκηνικό επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής μας που μόνο δεινά μπορεί να φέρει. Το ΚΚΕ(μ-λ) θεωρεί ότι, εχθροί μας δεν είναι οι πρόσφυγες και οι λαοί αλλά οι ιμπεριαλιστές και οι υποτακτικοί τους, οι ντόπιες αστικές τάξεις των χωρών. Είναι το σάπιο καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους, διαμελισμό χωρών, προσφυγιά, φτώχεια, εξαθλίωση.

Επίσης, καταγγέλλουμε το σπάσιμο της αντισυγκέντρωσης από τους ροπαλοφόρους «αγανακτισμένους» με την συνδρομή της αστυνομίας που έριξε χημικά για να αποφευχθεί, δήθεν, σύρραξη των δυο συγκεντρώσεων. Το γεγονός αυτό, δείχνει για μια ακόμη φορά, ότι η πολιτική καταστολής από μεριά του συστήματος και της κυβέρνησης του έχει σαν στόχο αυτούς που αντιδρούν στον εθνικισμό – φασισμό και στην γενικότερη πολιτική της. Η αντισυγκέντρωση, πάντως, επιχειρήθηκε υπογείως από κάποιες συλλογικότητες χωρίς κάλεσμα και προηγούμενη συνεννόηση, που αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά, όλους αυτούς που αναφέρονται στο κίνημα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που πρέπει να ξεδιπλωθούν οι αγώνες ενάντια στην αντιδραστική – αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Ορθώνεται η αναγκαιότητα σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η συγκρότηση και ανάπτυξη μαζικού – ισχυρού αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, του μόνου που μπορεί να βάλει φραγμό στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Η οργάνωση μας θα συμβάλει με την δράση της το επόμενο διάστημα για να δοθεί απάντηση στην ακροδεξιά πρόκληση από τον Ηρακλειώτικο λαό, να καταγγελθεί το εθνικιστικό, ρατσιστικό δηλητήριο, αλλά και η πολιτική της καταστολής.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org