21 ΜΑΗ 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας σε πολίτη

Καταγγέλλουμε ακόμη ένα περιστατικό βίας και τρομοκρατίας από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήρθε στη φόρα έπειτα από καταγγελία νεαρού κατοίκου στο Ηράκλειο. Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα περίπου στην Κρήτη, το προηγούμενο αφορούσε βασανισμό νεαρού στο Α.Τ Ιεράπετρας. Σύμφωνα με την καταγγελία του νεαρού, τον πέρασαν για Πακιστανό, τον κατέβασαν από το μηχανάκι του καθώς επέστρεφε από τη  ουλειά, τον έδειραν, τον εξευτέλισαν, του φόρτωσαν ως όπλο ένα ψαλίδι (!) και του έσυραν τις γνωστές αστοιχείωτες κατηγορίες (αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια κλπ).

Την επόμενη μέρα βγήκε και η ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου όπου αναφέρει γενικά για παραπληροφόρηση των ιστοσελίδων που αναφέρονται σε τέτοια, ενώ για το συμβάν αναφέρουν «Και σαν κερασάκι στην τούρτα σήμερα 20-05-2020 στην ιστοσελίδα candia.doc δημοσιεύτηκε, ανυπόγραφο φυσικά για άλλη μια φορά άρθρο, στο οποίο σε ρόλο δικαστή καταδίκασε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου ως βασανιστές και ρατσιστές με ανυπόστατες κατηγορίες οι οποίες φυσικά καταρρίπτονται από αυτόπτες μάρτυρες και από την προανάκριση.» Με λίγα λόγια θέλουν να μας πουν ότι ο νεαρός μόνος του χτύπησε και ότι λέει ψέματα; Για ποιο λόγο; Έπειτα ακόμα και σε ανάλογες περιπτώσεις που τα στοιχεία είναι τόσα που δεν μπορούν να τα αρνηθούν, οι ανάλογες ΕΔΕ που γίνονται πάντα καταλήγουν σε μικρές ποινές έως καθόλου ποινές. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, η οποία κάθε φορά και πιο απροκάλυπτα φανερώνει ποια πλευρά εξυπηρετεί.

Δεν πείθουν κανένα με τέτοιους είδους ανακοινώσεις, όχι μόνο επειδή έχουμε δει τόσα άλλα ανάλογα σκηνικά στο παρελθόν, αλλά επειδή ζούμε στην καθημερινότητά μας την περαιτέρω φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

Την έζησαν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην πρόσφατη εκκένωση κατάληψης στα Εξάρχεια.

Την έζησε ο προοδευτικός κόσμος που συγκεντρώθηκε ενάντια στη φασιστική συγκέντρωση στις 4/5 στην Πλατεία Ελευθερίας όταν φασίστες και ματ περικύκλωσαν και τους έδιωξαν με χημικά, ρόπαλα και ένα αλυσοπρίονο από την πλατεία.

Την έζησε η νεολαία στις εκκενώσεις πλατειών από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα στην απαγόρευση κυκλοφορίας με τα άδικα και εκδικητικά πρόστιμα.

Την έζησαν οι κάτοικοι των νησιών Λέσβου και Χίου ένα προηγούμενο διάστημα.

Την έζησαν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ με την άγρια καταστολή των ΜΑΤ στην κινητοποίηση ενάντια στο lockout.

Ο λαός βρήκε μπροστά του όλα τα παραπάνω σε διάστημα μερικών μηνών μόνο. Δεν είναι τυχαία γεγονότα, δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, είναι η κανονικότητα του συστήματος. Η κανονικότητα αυτή μας θέλει με σκυμμένο το κεφάλι να υπομένουμε την κρατική καταστολή, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση του κεφαλαίου. Να μην αφήσουμε αυτή την κανονικότητα να γίνει φυσιολογική καθημερινότητα. Να μην αφήσουμε να πληρώσει ο λαός την κρίση τους. Σε κάθε είδους κρατική καταστολή, εργοδοτική αυθαιρεσία και
εκμετάλλευση, σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας, η απάντηση βρίσκεται στους συλλογικούς αγώνες και την οργανωμένη πάλη. Στο δρόμο να σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org