03 ΜΑΡΤΗ 2019

Ηράκλειο: πολιτική εκδήλωση με αφορμή την Συνδιάσκεψη

Επιτυχημένη κρίνεται η ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Κ.Ο. Ηρακλείου στο εργατικό κέντρο,
στα πλαίσια της προσυνδισκεψιακής διαδικασίας για την 9η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (μ-λ). Όχι τόσο για την παρουσία του κόσμου, που θα μπορούσε να ήταν περισσότερος, όσο για τα ζητήματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν σε ένα ενδιαφέρον διάλογο που ακολούθησε την εισήγηση του συν/φου Ν. Παπαβασιλείου.

Δόθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν τα ζητήματα που θεωρεί κρίσιμα αυτή την περίοδο η οργάνωση. Για την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την επίθεση του συστήματος στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, το αντιδραστικό πλαίσιο της φασιστικοποίησης, του αντικομμουνισμού και του εθνικισμού που εντείνεται, την φάση στην οποία βρίσκεται το εργατικό και λαϊκό κίνημα αλλά και τις ευθύνες της αριστεράς.

Δόθηκε η δυνατότητα να εξηγηθεί η πρόταση μας για το Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης με την προοπτική της Αναμέτρησης. Να αναλυθεί το σκεπτικό της οργάνωσης για την αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αφού αυτό τέθηκε και στην τοποθέτηση του εκπροσώπου του Μ-Λ ΚΚΕ θεωρώντας ότι πρόκειται για αρνητική εξέλιξη. Να προβληθεί η διέξοδος για τον λαό μέσα από τους αγώνες του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο, την εξάρτηση, την επίθεση του συστήματος. Ενάντια στις αυταπάτες και τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό. Να διακηρύξει ότι η διέξοδος βρίσκεται στην επανάσταση για την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό. Στην εκδήλωση, εκτός από τους εκπροσώπους του Μ-Λ ΚΚΕ, παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr