Εργαζόμενοι
«Ανάπτυξη» οδοστρωτήρας δικαιωμάτων: Διαλυμμένο ωράριο και πετσοκομμένοι μισθοί
Το κεφάλαιο και η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, παρά μόνο εάν βρουν απέναντί τους μαζικό, αποφασιστικό, ταξικό, εργατικό μέτωπο. Και οι εργαζόμενοι δεν έχουν και πολλές επιλογές: ή θα αντισταθούν ή θα ζήσουν ακόμη χειρότερα.
«Ατομική ευθύνη» και η σύνταξη με το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται
Οι εργαζόμενοι πρέπει ν’ αντισταθούν για ν’ ανατρέψουν την επίθεση που προωθείται στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Πετώντας την κυβερνητική και συστημική προπαγάνδα στα σκουπίδια από τα οποία προήλθε, να υπερασπιστούν με αγώνες το συλλογικό τους δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση.
Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ: Κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση
Δεν έχασε την ευκαιρία της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης για να εξαγγείλει νέα αντεργατικά μέτρα. Προφανώς, η «Ελλάδα της αυτοπεποίθησης» που «χτίζει» αυτός και η κυβέρνησή του (όπως βαυκάλιζε το σύνθημα της κεντρικής του ομιλίας) περνάει μέσα από την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Βαριά μόνο για τους εργαζόμενους η τουριστική «βιομηχανία»
Στην τύχη τους έχει αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της «βαριάς βιομηχανίας», όπως θέλουν να ονομάζουν τον κλάδο του τουρισμού. Η «βαριά βιομηχανία» τους αποδείχτηκε φτερό στον άνεμο των επιλογών μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και των εντολών των τεράστιων επιχειρήσεων τουριστικής διαχείρισης, των γνωστών «τουρ οπερέητορς», οι οποίοι ελέγχουν σε τρομακτικό βαθμό την τουριστική ροή προς τη χώρα. Ακόμη και ως προς το πιο «δυνατό της χαρτί» φαίνεται πόσο έωλη είναι η εξαρτημένη ελληνική οικονομία.
ΛΑΡΚΟ: η εξαρτημένη φύση της ντόπιας άρχουσας τάξης διαλύει τη βιομηχανία
Η κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει οδηγηθεί η ΛΑΡΚΟ είναι ακόμα μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις γρήγορου πλουτισμού, εκμετάλλευσης, καταστροφής, λεηλασίας και παρασιτισμού που χαρακτηρίζουν την ιστορία της άρχουσας τάξης της χώρας.
Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι υπόθεση αγώνα όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία
Σε κάποια νοσοκομεία, η συμμετοχή (κυρίως συμβασιούχων) ήταν ενθαρρυντική, όμως αυτό δεν φτάνει. Το ζητούμενο είναι όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνο ο κοινός, μαζικός κι ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων.
Θεσμοθέτηση ειδικευόμενων νοσηλευτών - Επιστημονική αναβάθμιση ή κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων;
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η επίθεση στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με επίκεντρο τους νοσηλευτές το τελευταίο διάστημα. Τις προηγούμενες εβδομάδες τέθηκε από το υπουργείο Υγείας το ζήτημα του διαχωρισμού των νοσηλευτών σε δύο κλάδους. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και οι ρεφορμιστικές δυνάμεις στα νοσοκομεία αντιπρότειναν τον ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο.
«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» κυβέρνησης-κεφαλαίου για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων
Την Παρασκευή 29/5 κατατέθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το οποίο επιδοτεί την ημιαπασχόληση και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «SURE».
Πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στη νέα αντεργατική «κανονικότητα»
Η επιστροφή στη νέα αντεργατική «κανονικότητα» φέρνει πολλαπλές προκλήσεις για τους εργαζόμενους και απαιτεί συλλογική απάντηση. Ο κυνικός τρόπος με τον οποίο απάντα ο υπ. Εσωτερικών στο αν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών είναι ενδεικτικός των διαθέσεων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Ανακοίνωση Τύπου για την επανεκκίνηση του τουρισμού
Μεγάλη είναι η αγωνία της αστικής τάξης της χώρας μας για την λεγόμενη επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνδυασμό με τις μεταφορές και τον επισιτισμό. Πρόκειται για τομείς της οικονομίας που “παράγουν” κοντά στο το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας.
Με νέα ΠΝΠ για την «επιστροφή στην κανονικότητα» θεσμοθετούν το νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα λαού και εργαζομένων
Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 1/5/2020, η κυβέρνηση παρουσιάζει το σχέδιό της για την «επιστροφή στην κανονικότητα». Μοναδικό κίνητρο και κριτήριο για αυτή την επιστροφή δεν είναι παρά η λειτουργία της αγοράς πάση θυσία.
Η νέα αντεργατική καταιγίδα ήδη ξεκίνησε! Απαιτείται μαζική «επιστροφή» στο δρόμο του αγώνα!
Η «επόμενη μέρα» της λεγόμενης «σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα» του συστήματος της εκμετάλλευσης - κι ενώ ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει - ξεκίνησε με έναν καταιγισμό αντεργατικών και αντιλαϊκών ρυθμίσεων, που προβλέπει η νέα Π.Ν.Π. της κυβέρνησης, της 1/5. Πρόκειται για μια ΠΝΠ συνέχεια των προηγούμενων αλλά και προάγγελος της σφοδρής επίθεσης που βρίσκεται μπροστά στο λαό και στους εργάτες.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο