ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Όχι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατούμενων - Όχι στη μεταγωγή και στην απομόνωση του Δημήτρη Κουφοντίνα
Ανεξάρτητα απ’ το τι εξυπηρέτησαν οι πολιτικές επιλογές του Κουφοντίνα, και η λεγόμενη «17Ν», η ωμή αυτή παραβίαση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων, απ΄ την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, πρέπει να καταγγελθεί αποφασιστικά.
Ο νέος αντιδραστικός γύρος πολεμικών εξοπλισμών στρέφεται ενάντια στους λαούς!
Δεν είναι οι λαοί, προς ώρας, που κάνουν επικίνδυνες για τους ιμπεριαλιστές και τους αστούς τις εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή, μιας και το κίνημά τους έχει ακόμη πολλά βήματα να κάνει. Είναι ο αδυσώπητος ανταγωνισμός μεταξύ τους που μαίνεται και που θα ανέβη σκαλιά και σκάλες.
ΠΑΤΡΑ| 30 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση (9/1)
Πέρασαν 30 χρόνια από την αποτρόπαια δολοφονία του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα. Ο ΟΝΝΕΔίτης δολοφόνος Καλαμπόκας και οι παρακρατικές ομάδες που είχε δημιουργήσει η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργούσαν με στόχο να σπάσει με κάθε τρόπο το μεγαλειώδες εκπαιδευτικό κίνημα. Η στυγερή δολοφονία του Τεμπονέρα όμως δεν μπόρεσε να ανακόψει της διαθέσεις της νεολαίας, το κίνημα συνέχισε τον αγώνα του μέχρι τη στιγμή που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου και ο υπουργός να παραιτηθεί.
2021: Λαϊκές ελπίδες και αναγκαιότητες ζητούν εκπλήρωση
Η έλευση της νέας χρονιάς, παρ’ ότι δεν επιφύλαξε κάτι το “συνταρακτικό”, κουβαλά μαζί της όλη την ιστορική κληρονομιά μα και την πρωτοτυπία της εποχής μας. Μεταφέρει στο χρόνο όλα τα αδιέξοδα και αναδεικνύει τα όρια ενός κοινωνικού και οικονομικού συστήματος που προσπαθεί εναγώνια να παρατείνει τη ζωή του, να “πουλήσει” ελπίδα, να μακιγιαριστεί για να δείχνει “νέο”, να προσποιείται το “αιώνιο”. Τίποτε πιο απατηλό από όλα αυτά!
ΧΑΝΙΑ| Για την ανάρτηση με το πανό της οργάνωσης που κυκλοφορεί στα μέσα δικτύωσης
Η παραπάνω φωτογραφία με το πανό μας στη διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη, που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ, κάνει το γύρο του διαδικτύου και ξεσηκώνει δίκαια την οργή του δημοκρατικού κόσμου των Χανίων. Το πρόβλημά μας και του λαού, δεν είναι τόσο ο προκλητικός ΜΑΤατζής που ανάρτησε το "λάφυρο" - πανό της οργάνωσης μας. Ο προβληματισμός μας οφείλει να αφορά, το πως θα υπηρετήσουμε το σπάσιμο της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, μέσα από το δυνάμωμα της πάλης του λαού για τα δίκια του, όπως συμβαίνει κάθε φορά.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Καταδίκη της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη φασιστική επίθεση σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο. Αργά το βράδυ του Σαββάτου 26/12, ομάδα περίπου 12 φασιστών επιτέθηκε οργανωμένα με σιδηρολοστούς, μαχαίρια και καδρόνια σε ανήλικα προσφυγόπουλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων παιδιών.
Brexit: Ένας συμβιβασμός με πολλούς «αστερίσκους»
Ευρωπαϊκή Ένωση και Μ. Βρετανία κατέληξαν την παραμονή των Χριστουγέννων σε Συμφωνία, η οποία φιλοδοξεί να ορίσει το πλαίσιο των μελλοντικών σχέσεών τους, από την 1η Ιανουαρίου 2021. Σίγουρα αποτελεί – ανεξάρτητα από τη συνέχεια – μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ιστορία της Ε. Ε.
Για τα εμβόλια του covid19
Όλο και πιο έντονη γίνεται καθημερινά η συζήτηση που αφορά τα εμβόλια προφύλαξης από τον  COVID19. Μετά την έγκριση του εμβολίου και από την Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και την αναμενόμενη έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας έχουν δει το φως πολλές επιστημονικές αναλύσεις και ανακοινώσεις και έχουν  εκφρασθεί διχογνωμίες, προβληματισμοί, σκεπτικισμοί και επιφυλάξεις.
ΒΟΛΟΣ| Όχι στην μετατροπή του τόπου σε ορμητήριο πολέμου! Έξω οι φονιάδες των λαών!
Μέχρι τα τέλη του Μάρτη του 2021 θα βρίσκονται στο Στεφανοβίκειο ισχυρές αμερικανικές δυνάμεις για συνεκπαίδευση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας που υπέγραψαν το 2019 Πομπέο και Δένδιας.
Η ΛΑ-ΑΑΣ έκλεισε τον κύκλο της - Αιτίες και πολιτικοί όροι
Είναι γνωστό και δεδομένο εδώ και πολύ καιρό όχι μόνο στο δυναμικό που βρίσκεται γύρω από τη ΛΑ-ΑΑΣ αλλά και ευρύτερα στον κόσμο του κινήματος, ότι το εγχείρημα βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας. Από τον περασμένο Μάρτη, που ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα και σε συνθήκες μεγάλων και αυξημένων απαιτήσεων δεν έχει καταφέρει να εκδηλώσει καμιά πρωτοβουλία αλλά και καμιά συμμετοχή στο κίνημα.
ΛΑΡΙΣΑ| Ανακοίνωση – Καταγγελία: Κάτω η πολιτική της φίμωσης και της στοχοποίησης!
Ούτε δύο εβδομάδες δεν πέρασαν από τη στοχοποίηση του Ηλία Σκυλλάκου από την ένωση αστυνομικών Λάρισας και η στοχοποίηση όσων έχουν τη δυνατότητα να έχουν δημόσιο λόγο συνεχίζεται! Αυτήν την φορά με τον Κώστα Σταυριανό, ραδιοφωνικό παραγωγό στο δημοτικό ραδιόφωνο της Λάρισας, επειδή τόλμησε και τοποθετήθηκε στην εκπομπή του ενάντια στο όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής με αφορμή τα γεγονότα στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου!
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org