01 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

Εν όψει της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 7/10: Να οργανώσουμε λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα!

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τις δίκες της Χρυσής Αυγής. Το σύστημα συνολικά τα τελευταία 5,5 περίπου χρόνια που διαρκεί η δίκη έχει δείξει ότι θα αξιοποιήσει αυτήν την διαδικασία για δει πώς θα χρησιμοποιήσει (μελλοντικά αλλά και επί του παρόντος) το φασιστικό μόρφωμα. Ενδεικτική σε αυτό είναι η πρόταση της εισαγγελίας αλλά και το γεγονός ότι τόσο ο δολοφόνος όσο και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Φυσικά για μας το ζήτημα του φασισμού δεν περιορίζεται μόνο στην Χρυσή Αυγή. Όχι μόνο γιατί με το κόντεμά της ξεφυτρώνουν άλλου τύπου φασιστικά και ακροδεξιά μορφώματα (Ελληνική Λύση, κόμμα Κασιδιάρη, Λαγού κτλ), αλλά γιατί το ίδιο το σύστημα με την πολιτική του γεννά και θρέφει τον φασισμό.

Αναμένεται λοιπόν η απόφαση για την δίκη, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό όλου του συστήματος στην χώρα:

  • Φασιστικοποιεί ακόμα περισσότερο την δημόσια και πολιτική ζωή εντείνοντας την τρομοκρατία, την καταστολή, χτυπώντας την απεργία και το δικαίωμα στον συνδικαλισμό

  • Προχωράει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων εφαρμόζοντας τάχιστα -με ξύλο και χημικά- έναν αντιδραστικό νόμο χτυπήματος των λαϊκών αγώνων, όπως είδαμε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στις 25 και 28 του Σεπτέμβρη στην Αθήνα

  • Καταστέλλει με τον πιο ωμό τρόπο τις μαθητικές καταλήψεις αξιοποιώντας όλα τα μέσα. Τα ΜΜΕ που ρίχνουν καθημερινά λάσπη ενάντια στους μαθητές, τους εισαγγελείς και τους «αγανακτισμένους γονείς» για τρομοκρατία, την τηλεκπαίδευση σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

  • Καλλιεργεί το μίσος με τους γειτονικούς λαούς εντείνοντας τον εθνικισμό, ενώ παρουσιάζει τους εμπρηστές του πολέμου (ΗΠΑ, ΕΕ), σαν εκείνους που διασφαλίζουν την ειρήνη στην περιοχή, μπλέκοντας τον λαό μας ακόμα περισσότερο στα σχεδία τους.

Απέναντι σε όλα αυτά ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να δώσουν την δική τους απάντηση τόσο απέναντι στον φασισμό όσο και στο όλο κλίμα που επιχειρεί να διαμορφώσει το σύστημα. Και η απάντηση αυτή σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί έξω από την διαδικασία της μαζικής λαϊκής πάλης ενάντια στην φασιστικοποίηση, την τρομοκρατία και τον φασισμό.

Εν όψει λοιπόν της 7/10 πιστεύουμε ότι πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες κινητοποίησης για διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την χώρα. Σαν οργάνωση κινούμαστε και θα κινηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτήν την κατεύθυνση. Αυτήν την υπόθεση θεωρούμε ότι πρέπει να την υπηρετήσει, ανεξάρτητα διαφοροποιήσεων τοποθέτησης, οποιαδήποτε οργάνωση, συλλογικότητα, αγωνιστής πιστεύει ότι η απάντηση στον φασισμό θα δοθεί μέσα από το μαζικό λαϊκό κίνημα.

Όχι μόνο γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της -που δεν έχουμε-, αλλά γιατί κυρίως θεωρούμε ότι πρέπει να μπαίνουν παρακαταθήκες και βάσεις μαζικής, συνολικής απάντησης της κεντρικής πολιτικής του συστήματος για την φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και των λαϊκών αγώνων.

- Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και του χτυπήματος των λαϊκών αγώνων

- Παραδειγματική καταδίκη των φασιστών δολοφόνων

- Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις

- Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί

Να οργανωσουμε αντιφασιστικες αντικυβερνητικες αντικατασταλτικες κινητοποιήσεις με ορους και προυποθεσεις που να διασφαλιζουν την μαζικη συμμετοχη λαου και νεολαιας σαν μια αμεση απαντηση στην αγρια επίθεση του συστηματος και της κυβερνησης.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Πολιτική Εκδήλωση εν όψει Πολυτεχνείου
 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org